lördag 10 januari 2015

YES!!!

-4, typ... snön vräkte ner, eller snarare sidledes... ha ha ha för det blåste också. Kallt så in i gatan (dåliga vantar ;-) ) och alldeles, alldeles... UNDERBART!!

Det blev först hårda spår till de 4-benta... eller snarare hårda spår täckta av snö... :-D.

Bira: ca 50m max... hon tar dock spåret redan vid bilen och gör sedan en klockren vinkel där spåret egentligen börjar. Denna hunden kan verkligen inte sluta imponera på mig... Hon är UNDERBAR!!! Jag selar om, hon tar spåret fint. Håller bra tempo, näsan nere hela tiden, lyfter den dock då och då 2 cm för att fnysa ut snön som kommit in i näsan... ha ha... På ett ställe hade spårläggaren (=Liza, vem annars går ut och tränar hund i detta väder?? ;-) ) stannat, plockat upp en tom burk och slängt iväg. Där kollade Bira av spåret lite extra, i kanske 5 sek och fortsätter sen... Hon gör mig lycklig!! :-)

Sen var det Lizza och hon är... inte riktigt lika duktig ;-)... Det känns ibland som att hon tror att hon måste dra fram med huvudet typ nere, utan näsa och bara ögon... pust! Hur lär man om detta? Här har jag knasat in mig i en återvändsgränd tror jag minsann! Men jag har en liiiten plan. Ska testa sprida ut lite godbitar i starten och låta spåret gå ut från det och se vad som händer. Det borde ju slå på näsan...

Sen fick Cider ett spår som jag gått ut och som var lite nyare än de andras... Men, hon är klockren! Undersöker gärna varje fotspår lite extra, kommer av sig ibland och blir stående och tittar, men kommer igång själv nästan varje gång. En gång rörde jag mig lite (typ 20cm) för att hon fastnat på några som gick förbi. Jag är supernöjd med henne! Tappen kommer försvinna bara hon får lite erfarenhet och växer på sig. Detta är ju typ det 5e spåret hon får gå... (2a hårda). Känns lovande!

Sen åkte vi till Ica där jag hade hoppats på turister i massor så vi fick träna med störning. Nu var det rätt tomt och det blev kanske ändå bättre :-). Nu var det inget jämt flöde av folk, utan bara någon då och då...  Men vi fick yta att träna baklängesmasch och jag la också in början till fot. Hon var otroligt uppmärksam på mig och det blev mycket rätt. Ett försök att få fart på Angus gjorde hon, annars struntade hon i honom också :-).

Vilken kanondag!!

Sedan avslutade jag och Liza med uppvärmning och lite fika inne på Ica :-). Tack för en underbar dag!! Det gör vi snart om ;-).

Sov sött!

Inga kommentarer: