tisdag 29 april 2014

UNDERBART!!!

Åh vad härligt det var att träna hund igår!! TACK Lena för all inspiration!! Vi måste verkligen träffas och träna det roligaste som finns oftare!! :-)

Kanske ska man ta saker i rätt ordning, men det spelar väl ingen roll?? Igår kryllade det av människor på klubben för att träna. Underbart tycker jag!! Jag var inte supertaggad när jag åkte dit, mår väl så där... men det blev ju riktigt bra. Lizza fick inte alls komma ut, jag klurade på hur jag skulle kunna belöna henne, men jag kunde helt enkelt inte komma på något bra sätt!

Lena och jag hade bestämt innan att vi skulle träna lite apportering/stadga och det är verkligen välbehövligt. Bira var dessutom på storsidan igår och rymde ca 5ggr mellan jobbet och promenaden... ha ha ha... först var jag på baksidan och hämtade tvätt, när jag kom fram stod hon vid sin hundkoja och det tog ca 10sek innan min hjärna kopplade att jag inte haft ut henne... ha ha... jag fick muta in henne... sen stoppade jag henne x antal gånger på bron, när hon var på väg att rymma. Så tog jag på henne fästinghalsband, -vi ska ju resa söder ut... och sen Lizza och när jag vände mig om var hon borta och grinden stod avslöjande på glänt. "Suck" och när jag kom ut fanns det ingen hund där heller, så jag visslade en inkallningssignal (önskar verkligen jag kunde busvissla!!) och som en raket kom hon runt hörnet, phu!
  På klubben så fick Linda kasta dummys och Ludde och Bira fick turas om att hämta, när den andra hämtade skulle man alltså kunna sitta still :-). Bira var duktigare än vad jag trodde, men tappade jag fokus på henne det minsta så smet hon... Här har ju Grete och träffen vi hade hos henne för x antal år sedan varit toppen! När en situation blir svårare så får man helt enkelt öka belöningsfrekvensen! Och den är ju så otroligt lätt att experimentera med :-).
  Innan jag lastade in Bira så lekte jag också lite med longerpisken. Här var lydnaden sådär idag, jag hade velat ha snabbare sitt, men de kom ju utan signal efter ett tag så kanske ska jag vara nöjd? Det vore kul att få det filmat någon gång, samtidigt är frågan om man ska lägga prio på att få det filmat eller få någon annan som styr "haren/fågeln" någon gång... något att klura på!

Kan ju berätta att det i söndags var tvärt om. Lizza fick spåra och inte Bira. Då var vi till Östersund på kurs. Eller först var jag på lokalklubbskonferens och det var verkligen intressant och nyttigt!! Sen var det kurs...
 Lizza fick två spår, gräs och okänd spårläggare. Det första spåret var hur snurrigt och ofokuserat som helst, och av 2+slut så hade hon bara slutet med sig... Det andra spåret var mycket bättre, men hon tappade bort sig lite i vinkel 1... men missade bara 1 pinne. Det kändes ändå rätt bra. Jag var stilla och bromsade upp till hon visade tydligt var spåret var. Jag visste inte var spåret var och att jag ändå kände tappet och kunde få henne rätt känns bra! Ska se om vi kan få spåra någon mer "okänd" innan vi ska tävla!
  Lizza fick också göra en budföring med Lotta som mottagare och med "skyttar" längs vägen. Det var bra, på gränsen till tjuvstart hos mottagaren, men jag ska klura lite på den :-), annars sköter hon det snyggt.

Nu ska jag se om jag ska promenera lite idag också, sen blir det kurs! Det är superkul, men jag vill ge kursarna mer än vad jag kan just nu... önskar vi skulle träffas fler gånger!! Och promenera går riktigt bra! Foten är inte lika svullen längre och sakta men säkert bleknar färgen. Rörelse är bra, stilla är obra... och armbågen är skit! Den är mer svullen än foten... hmmm...

Hej hopp! Fånga solen!!


Inga kommentarer: