fredag 25 april 2014

:-)

Undra varför jag inte tagit mig tid att skriva... Kanske för att allt liksom rullat på och gått ganska bra ett tag och nu så går det åt pipan och då skriver jag. Eller så har jag helt enkelt inte orkat och det gör jag väl inte nu heller, men nu ska jag vänta en stund innan jag matar hundarna och går med dem och då kan jag lika gärna skriva??!

Påsken firade jag och byrackorna nere i Dalarna, vi sov mycket, hjälpte mor o far en del, spårade lite tränade lite lydnad, precis som planerat! Dessutom kom jag ihåg att skriva träningsdagbok, så allt finns nerskrivet :-).
  Lizza imponerade mest på mig... hennes största hobby där nere är ju att skälla på cyklister. Nu tränade jag lydnad på gården och belönade med bollen, hon tog bollen och sprang till spetsen på gärdesgården och åmade sig som vanligt, sen kom hon (som vanligt) i full kareta och då ser jag en cyklist komma jämsides med henne på andra sidan staketet... och jag ser att det är Kristina som kommer med hunden... ooouups :-). Jag fångar in Lizza och leker med henne under kontroll och pustar ut! Tänk hur det hade kunnat gå... jag träffar sen Kristina och frågar om inte Lizza såg henne... Jo då, det hade hon och Kristina hade tänkt vilken snäll och väluppfostrad hund!! Ha ha ha... mycke ska man höra innan öronen trillar av, men jag är OTROLIGT glad över Lizzas agerande!!
  Lizza spårade också, 950m 8+slut i varierande terräng, strålande sol och hon markerade alla pinnar själv, spårade bra, tappade nog i en vinkel... det var inte ett särskilt lätt spår så jag är nöjd. 35min inkl belöningar och snöbad tog det, helt ok för jag sparade inte på belöningarna vid pinnarna :-).
 Hårda spår: Skog-skogsväg (mjuk) x 2, Gräs-asfalt x 2, asfalt-gräs-asfalt = Lizza. det är svårt att hålla näsan nere vid övergångarna och inte svänga med kanten... Måste definitivt träna mera. OBS dessa spår var kanske 30m långa och jag belönade med leksak över huvudet när hon gick bra.
Bira: asfalt-gräs-asfalt-gräs-asfalt-gräs var Biras första. Det andra var gräs-asfalt-gräs. Bira är bättre, jobbar mer/lättare rätt, men även hon vill gärna följa kanten.

I måndags var vi på måndagsträningen, på väg hem från Säs. Det var ok. Lizza och jag jobbar på tre saker just nu. Spring fort till musmattan, linförighet/fritt följ och kryp. Och det känns som vi har gjort framsteg, utom i krypet. Jo, aktivitetsnivån är lägre och näsa mot näsa kan hon periodvis krypa med rätt tekning, men vid sidan blir det mest skutt och jag fattar inte hur jag ska se hur hon håller armbågar och bröstkorg!!
  Bira fick komma ut och köra lite "här" övningar. I Säs släppte jag henne och då hade hon glömt vad här, sitt och kom betydde :-). Nu är hon inte lika vidlyftig längre som hon var när hon var ung, men det var inte riktigt uppskattat ändå :-D. Nu tyckte hon att träningen var superkul och gick riktigt bra!

Här om dagen tränade vi på Sakri (idrottsplatsen). Det var ca samma med Lizza men jag la till hindret (till musmattan) och jag är riktigt nöjd med henne!! Och jag har nu en plan ;-)
 Bira fick apportering och över (=hopp). Hon har inte riktigt förstått att man kan hoppa med dummyn i munnen, men när minnet faller på plats så tycker hon det är superkul!! Annars blev det mest inleveranser och några "fulla" apporteringar. Med kaninskinn och ändå fanns inte en tanke på att springa iväg med den... YES!! Åh vad kul det här är!! Varför ska man jobba denna tiden på året??

Så till min beklagan... skulle hjälpa Jennifer att lasta hästen idag och när han nästan var "ombord" så var det en rörelse bakom och då slängde han iväg sig och vi (hästen och jag) trasslade in benen i varandra och vips så landade jag på marken och vips så klev han på mig, 2 ggr.. ha ha ha... måste nog skaffa mig både en hobby och ett jobb där man aldrig kliver ur sängen... förslag?? Och resultatet är blodig, blå och svullen armbåge, blå fot m broddavtryck... och en "lårkaka" 5x7cm på smalbenet i en lätt röd-blå färg... Broddavtrycken är på insidan foten + på stortån och det blå där emellan och runt om. Men, jag är nog inte svullen så det lär inte vara så allvarligt :-). Nu blev jag frusen och fick ta på mig en långärmad och det är gräsligt!! Givetvis är det vänster armbåge som blev drabbad, höger hand har jag ju redan problem med så det vore ju dumt att förvärra skadan ;-).

  Hoppas på en resa till Säs i morgon gör jag, ska ev städa ris och ved efter en som ska fälla våra granar. Annars är det kurs på Söndag, om jag kan gå och får på mig skor... :-D :-D.

Simma lugnt!


Inga kommentarer: