tisdag 15 april 2014

:-)

Någon som undrar vart jag tagit vägen?? Jo, jag inväntar på, ja om inte att turen ska komma så i alla fall att oturen ska försvinna... lååångt låångt bort från mitt liv! Borde inte blogga nu, borde jobba, men jag är så förskräckligt trött och då kanske hjärnan rensas lite, eller kanske växer (ha ha) om jag får mjukstarta så här :-).
 Bira är troligtvis inte dräktig! Hon är däremot skendräktig och nu börjar även tissarna växa, vilket syns extra tydligt då hennes mage är rakad efter ultraljudet. Ja... troligen är hon tom. Vetten kunde inte se några bebisar... så jag har anmält oss till Marma i sommar och det ska bli superkul!! Jag måste också planera om vår träning, eller snarare planera in träning, se till att komma iväg på jaktprov, jaga Johan att viltspåra med henne och kanske se om vi kan ordna en rallytitel också... :-). Men det som känns mest lockande är verkligen att starta ett jaktprov... :-) men jag vill träna mer stadga och vet inte hur jag ska utmana henne ännu mera!! Hjälp!!

Lizza och jag går kurs, utvecklingen är lite för liten tycker jag och jag tycker hon har varit i det... tillståndet... vad gäller träningen för länge. Annars brukar hon ha en liten period med för uppskruvat tempo, men nu verkar det ha fastnat, samtidigt som hon inte har fart där jag vill ha fart... kanske får jag revidera mina mål med henne igen :-).
 Vi har också börjat en spårkurs, appropå det här med otur menar jag... och vi har varit iväg på första helgen av 2! Oturen... jo... i mora var jag in och shoppade på ica maxi, frukost och så... sen var jag in på djuraffären och skulle köpa hundmat och då får jag det glada beskedet att mitt kort har utgånget datum... YES! Resan till Stockholm innebar inga onödiga utgifter, ha ha ha... nu hade jag sån tur att lunch ju ingick i kursen! Vegetariskt visar det sig... och man kan ju nästan säga att jag är omvänt... mat utan kött är inte mat. PUNKT! Och nu försökte jag ju verkligen, men det gick bara inte... hur kan man äta sådant?? Dag två hade jag matsäck med mig! Pågenlimpa med leverpastej på! Man kan leva en helg på det också... korven var jag ju tvungen att spara till hundarna ;-).
 Annars vet jag inte riktigt hur jag ska ställa mig till kursen... Jag trodde kanske att jag och Lizza inte hade tillräckligt med kunskap för att gå den... Om 3 veckor ska hundarna nämligen kunna spåra 500m spår med övergångar mellan olika underlag, minst 100m hårt (av de 5) och en timmes liggtid... men vi är inte mest gröna. Kursen är i hårda spår och hela första dagen var vi i skogen... och det kändes inte rätt och läser man boken så är ju själva grejjen att man ska börja på hårt underlag. Men, på söndag em så fick vi glänsa lite, hi hi... Först på fm så la vi spår på grus och då såg det nog bra ut, men jag upplevde det som att hon använde synen för mycket. På em var vi till ett större coop forum och la på asfalt. Många av hundarna (som är 08-hundar) blev otroligt störda av miljön, men min lilla super-rotta, hon såg inte människor och bilar eller andra hundar. Helt otroligt!!!

Just nu längtar jag till påsk! Jag tänker åka till stugan, utan barn o gubbe :-) och SOVA och spåra och träna lite och lata mig och, ja allt ni vet :-).

Hej hopp mellan snöfläckarna!

1 kommentar:

Liza sa...

Just ja det var ju en sån kurs du skulle gå :) för att lära mig sen ;D Klart Lizza fixade det! För grön är hon/ni inte :)
Kramar