tisdag 12 mars 2019

måndag....

Vi var några som träffades i klubbstugan och tränade igår.
 Nyttigt som bara den och Cider reagerade lite först på en valp som var där. Hon tyckte nog den var konstig... men det släppte rätt snabbt.
Då det var lite andra där (bla valpen och en vi inte känner) så såg jag till att hålla lite bättre ordning på henne än sist. Man kan ju inte sabba träningen för dem man inte känner ;-).


Vi tränade inkallning, vilket fortfarande är mitt prio ett, fotgående, sitt- & ligg-gå runt, vi försökte oss på backa... och givetvis lite apportering.
 När det gäller just inkallningsträningen så gör vi den i koppellängd. Jag utnyttjar att hon är nyfiken och gärna tittar på alla och så ropar jag. Mitt tänk är att om hunden inte kan komma när den är koppellängden bort så kan den garanterat inte göra det när den är 50-100 meter bort.
När hon kommer så är jag noga med att belöna. Nu har jag de senaste gångerna haft lite för dålig belöning... men jag ska köpa hem något bättre idag och kanske göra en liten mixpåse från frysen. MEN trots att jag haft lite halvtaskig belöning så märker jag i vardagen att vi tränat inkallning. Det känns väldigt positivt!
 Annars är Cider väääldigt skendräktig just nu och jag borde träna henne mer, ge henne mycke mer motion, men med valparna hemma så blir det lite si och så med saker och ting... och det får nog vara så någon vecka till, eller tills min hjärna orkar tänka ut ett bra schema i allt. Får man rutiner så hinner och orkan man ju mer :-).


Cider vill verkligen. Hon tycker det är roligt att träna och det känns som att hon försöker och gör sitt bästa, sen går det inte alltid som tänkt. Hennes näsa har ju en förmåga att ta över och det är inte alltid som jag når fram. Men, min tanke nu, är att inte ge upp.
Apporteringen tycker hon är väldigt roligt, men det är inte alltid hon har så bråttom till mig med dummyn/apporten, men det kanske blir bättre om jag får fingarana ur och fixar en belöning som är bättre. OCH jag gissar att det blir bättre om jag tränar lite mer på det också... ha ha ha...


Hej hopp!

Inga kommentarer: