onsdag 27 mars 2019

Faan vad bra jag är!!!

Japp, jag gjorde det!! Och jag vet också varför jag slitit mitt hår när jag gjort detta tidigare... det mesta är nämligen reklamfilmer för deras riktiga filmer som man kan betsälla hem från England... för ingen är väl så korkad att man bjuder på sina bästa tips!?
Ja, ja... jag hittade en film där en snubbe visade hur han lärde sin spaniel gå längre ut i apporteringen. Han använde en tennisboll som han kastade och som sen rullade iväg... jag ställer mig lite tveksam till det... det är möjligt att hunden kanske förstår efter några repetitioner, men den springer ju inte bara ut, utan springer på linje x antal meter och går sen in i sök. Till vilken nytta? Är det inte bättre att lägga ut något som syns när de sprungit en bit och sen flytta synretningen längre och längre bort? Då blir det ju alltid en linje?
 Nästa film visade någon som var ute och skulle köra fältsök för första gången med sin unga (6 mån) springer och... he he... den var lite vid och han visade klart och tydligt (för mig) varför man INTE ska ha pipan i munnen innan hunden har förstått... Alltså, han är ju proffs och kan antagligen det bättre än jag, men vad är meningen med att vissla för vändning innan hunden vet att den ska vända och/eller vet vad signalen betyder? Han blåste och hunden sprang... befäster man inte då att hunden kan fortsätta springa när man visslar? Ja, ja, som sagt, jag ska ju lära mig det här med jakt och han är (troligen) proffs...
Tredje filmen var riktigt bra! Jag hoppas att jag kan hitta en fortsättning på den. Den visade också på inlärning av fältsök, men med en mycket försiktig hund., som jag tror är äldre än den i den förra. Men alltså, de är bra skickliga med tennisbollar de här snubbarna... själv sabbar jag allt om jag försöker på det sättet... och utan att skryta eller så så tror jag att Allis har kommit lite längre än vad som visades där.
Om jag hinner idag så ska jag leta vidare... Det är ju främst sitt i uppflog och stadga som jag är på jakt efter...
Men, visst var jag duktig!? :-)


Idag är det onsdag, eller var det fredag?? Hmmm... jag ska visst på onsdagsträning ikväll, men jag jobbar också endast 1 timme och 15 minuter till, sen gör jag helg! Det ska bli UNDERBART!! Och tänk vad jag tror att jag ska hinna med mycket, ha ha ha... speciellt eftersom jag inte mår så värst bra heller... och appropå det så kom Jennifer hem från Ljusdal igår kväll, samma skit som jag har, men jag tror det tagit hårdare hos henne, eller så är jag bättre på att bita ihop ;-).


Hej hopp!

Inga kommentarer: