måndag 30 juli 2018

plötsligt händer det...

.... det regnar!!! Helt underbart!! Tyvärr på tok för lite, men ändå hjälpte det räddningstjänsten rätt ordentligt och de flesta bränderna blev inom kontroll. Så skönt!!


Och mmmm.... ett par grader svalare, ingen sol och tjolahopp så kom lusten att träna hund tillbaka!
Och jag antar att jag inte behöver skriva vad Allis tyckte om det!? Vilken sprutt och vilken lycka!!!


På något underligt vis så började jag titta på momenten för rallyns fortsättning och lydnadens klass ett. Jag kan ju inte bara skita i allt.... jag har ju en grym hund!!!
I klass ett så är det ganska många moment där hunden ska springa från föraren och jag utnyttjar då musmattan... I runda konen så upplever jag att jag fick dåligt tempo ut och tänkte att jag kanske kan bota det med musmattan, men det kan ju vara kort avstånd, inomhus och osäkerhet som gjort det också. Ska hämta hem min kon och testa!
Där kommer också en ruta.... musmattan blir perfekt!
Jag testade också uppsitt i fjärren, något som aldrig fungerat, men som nu var riktigt bra, på riktigt långt avstånd!! Hejja Allis!! Ligg under gång med de återgångar som lydnaden kräver, inga problem...
Men... snurr under gång för rallyn... det är svårt på riktigt!! Allis kan inte snurra och förstår verkligen inte vad hon ska runt och göra... inte ens om jag lockar runt henne med en godis... Jag fick locka och hjälpa henne fysiskt för att hon skulle komma runt, ha haha ....


Idag är det måndag och jag ska på klubben och träna!


Hej hopp!

Inga kommentarer: