tisdag 31 juli 2018

mååååndag....

Det enda bra med måndagar är att det är hundträningsdag! Nu har måndagar denna sommar inte varit mycke att hänga i granen ändå, eftersom det varit så gräsligt varmt att granarna har dött och ingen orkat träna, typ!
 Jag har nu börjat kolla om någon tränar... jag har ingen lust att åka till Sveg och träna ensam... då kan jag lika gärna köra i Älvros och slippa en resa.


Även om det var varmt igår så är vissa saker oslagbara... Att gå in på planen med en hund som man vet är ENORMT påverkad av värmen (hon har svårt att sova på natten...) och som verkligen sprutar av energi och glädje och ger 200% i allt man ber om... Så jäkla kul!!
 Och nu när vi börjat leka med saker som kommer i kommande klasser (blandat med där vi är nu) och hon fixar det... alltså... Att sitta upp från ligg har varit supersvårt och vi kom kanske till det att jag backade ut 2-3 meter från henne, sen fick jag otroligt dåliga sättanden och nu efter värme-paus så fixar hon det så snyggt när jag är 7 meter bort!!! Svårigheten i detta moment är dock att vänta på mina kommandon, ha ha ha... när hon suttit en stund så tycker hon att hon kan lägga sig och få ett nytt uppsitt, ja ja, bra att ha något att jobba på!
 Runda konen, ha ha ha... de första skicken så var hon bara fram och typ duttade på konen, men rätt snabbt så kom hon på hur det var och jag tyckte hon hade superfart, kanske mer ut än in, men det blir nog!
 Tramp på musmattan går galant och det blir bättre och bättre det här med att inte bara springa i full fart tillbaka, utan att bli kvar på mattan. Phu! Det gäller att vara med och snabb och inte vara för långt borta...
 Vi testade fritt följ i språng marsch med vinklar, läggande med lydnadsuppsättande (man går runt bakom hunden), snurr under gång (hur svårt som helst!!) och för att röra till det ordentligt så tränade vi lite på framförgående med petflaska som target och det var inte så bra som jag önskade... Sa jag att jag också tränade lite sitt-stanna!?


Lizza-liten fick också komma ut och köra lite... Men, hon var otroligt dryg... vill helst ligga på rygg och åma sig... och då jag hade lite lätt ont i en axel/arm så var det inte vad jag önskade....
Fotgående och lite sitt-stå blev det för henne och sitt i grupp (bredvid matte).


Nu ska jag jobba lite


Hej hopp!

Inga kommentarer: