fredag 27 juli 2018

energi....

Jag skulle behöva lite energi, egentligen ganska mycket, men jag skulle bli väldans glad om jag bara fick en gnutta...


Värmen håller i sig, lokalt någon enstaka regn/åskskur, men jag tror att det vatten som kommer dunstar innan det når marken. Gräsmattan är helt död (där fick jag för att jag sparade vitklövern till humlorna), blommorna har blommat över en månad för tidigt eller så har de dött av torka. Björkarna blir gula eller så vissnar de...
Jag kliver upp på morgonen och går, i morse var det + 17 grader kl 4... Fruktansvärt!! Och det finns inte en gnutta vatten, utom möjligen i de större vattendragen...


Och så har vi dessa bränder... om jag inte är helt ute och cyklar så är det 2 veckor (igår) sen branden i Trängslet startade och imorgon (em) är det två veckor sen branden i Ängra startade.... Och man kan väl inte säga annat än att det är en flopp hur det varit med information....
 Vi har ju en stuga på skogen, i ett område som varit evakuerat, med den information som kom ut så drog vi slutsatsen att den brunnit upp och vi hade stor sorg ett par dagar... Jag försökte trösta mig och Jennifer med att det var/är viktigare att Härjeåsjön och Olingdal som byar, med gårdar och fast boende klarade sig... Å andra sidan så visste vi inte mycket (inte ett jävla skit egentligen) hur de var med de byarna heller. De evakuerade fick inte heller någon information om deras hus stod kvar... Helt sjukt!!
Brickan, masten som sänder radio och TV här och som ligger rätt nära vår stuga blev evakuerad och allt utom kanal 1, 2 och P4 släcktes ner. Efter ett dygn eller så fick vi information om att vi kanske skulle bli helt utan radio och Tv. Ni förstår själv... då blev vi helt säkra på att det var kört! Men, branden hade under dessa dygn inte flyttat sig närmare byarna över huvudtaget... Gah!
 Jennifer blev så förbannad att hon skikade mail till Länstyrelsen och MSB... Det borde fler göra... Gå in på Ljusdalskommunshemsida och titta. Där finns områdeskartor som uppdaterats 2 gånger per dag där man ser brändernas spridning... Vi har fått leta fram kartor från EU och Nasa... Sjukt!

I natt började det lukta rök igen och i morse var det helgrått... Man blir galen, för på natten så är det ca 10 grader svalare än på dagen och då vill man ha öppet, men med den rök som ligger så stinker det inomhus om man inte stänger. När jag kom till Sveg så var det något bättre där, men man fick stänga av ventilationen på jobbet för att det kommer in rök... jag mår lite illa av röken och inte blir det bättre av att tempen inomhus på jobbet stiger... Vad väljer man av två onda ting?

Med hundarna så har det denna vecka blivit att jag klivit upp på morgonen och gått. Det är skönt att vara på gång igen, men det hade varit ännu skönare om det varit några grader svalare...
Hundträning de senaste veckorna har bestått av bad, simma och så har de vita busarna fått lite landapportering. När de kommer upp ur vattnet så är det rätt praktiskt att de får springa av sig lite vatten innan de hoppar in i bilen :-) och jag tror det har varit mycket uppskattat!
 När Lena och jag träffades i måndags så gjorde vi några längre apporteringar, där hon la ut åt mig o Allis och jag till henne o Dino. Det var "gräs" (det finns typ inget gräs kvar), med en kulle i mitten så den blev dold... Jag är riktigt nöjd med Allis. Inga som helst problem med att springa ut! Nästa gång ska jag ta en mer neutral färg på dummyn och köra lika och sedan köra någon markering där, om jag får med mig någon ut och slänga :-).

Vi skulle också ha testat med båt... Att någon ror ut och slänger dummys från båten... gärna med smäll... Vore riktigt kul att testa... och så måste vi testa med fågel!! Åhhh... vad jag vill!!!
Ge mig bättre väder!!

Jag skulle också letat reda på något bruksprov (appell) och startat Allis... Och lärt in en massa nytt. Vore riktigt kul om nu allt otyg kunde ge med sig!

Hej hopp!Inga kommentarer: