torsdag 3 maj 2018

aha ha ha ha...

Tusen TACK för en otroligt rolig valborg!! Jennifer, Johan och Hed underhöll mig under en längre stund när jag satt på backen och värmde mig framför min egen brasa... Jag hade sjukt roligt och det lät som att även de hade skrattat en del... Tänk vad snapchat kan göra för en stackars singel (som inte söker...) ha ha ha... Och för er som inte har snapchat så kan jag rekommendera det! Superkul!! mlfqvist2 är jag :-).

Jag har varit långledig och jag är helt slut!! Så... idag gick jag till chefen och sa att hon får ta bort mina 2 semesterdagar som jag sökt före nationaldagen. Jag fixar inte dessa långhelger... Ha ha ha... jag tror hon trodde att jag skämtade... Men jag gjorde inte det... ha ha ha... Eller ja... jag har fått tid för att fylla på medicin den 4 juni och då kan jag inte åka bort helgen ändå och då tycker jag inte det finns någon anledning att slänga bort semesterdagar (igen, hade ju kunnat jobba valborg). Bättre att spara till toppjakten ;-). Och jag är helt slut efter denna helg!!

Och apropå jakt... Undra om alla tror/tycker jag är helt skruvad... ha ha ha... tror det börjar bli dax att lära sig hålla tyst... Förra veckan så frågade en arbetskompis om jag sett den döda fågeln som låg på vägen... och det hade jag ju... så jag berättade jag att jag tänkt stanna och plocka upp den, men det kom en bil efter så jag kunde inte. Efter en stund förstod han att jag var seriös... Idag kom han med en present till mig!! Han hade kört på en fågel på vägen till jobbet och han stannade då och tog med den till mig!! TACK Micke!! Nu kan vi träna apportering av Morkulla! Kanon!!

Annars har jag fått hjälp att starta Pajeron, Tack Bengt!! Och om solen skiner imorgon ska jag fota den lite och lägga ut den på blocket. Hoppas jag får den såld snabbt... Men det svider lite att sälja den... Jag gillar verkligen den där bilen... Och nu har jag varit ute och kört lite... mmmm... drömbil!! Men, det fungerar inte riktigt. Jag har inte tid att lära mig att skruva och det måste man kunna om man ska ha en gammal diesel... och jag kan inte samla på bilar... ska sälja 245:an också och så får vi se vad jag hittar på med duetten...

Helgen har givetvis även innehållit en del hundträning!!
Lena och jag träffades i... lördags och tränade lite apportering i skogen. Och jag behöver väl lära mig att anpassa övningarna efter min hund och den nivå som hon ligger på... Hon gör dock sitt bästa, ALLTID!! Och ibland så fixar hon faktiskt de där idiotiska sakerna som jag bara måste testa... Jag hoppas hon lär sig något av det, för jag verkar ju inte göra det, ha ha ha....
 Lite lydnad har det också blivit och igår mer apportering, men nu bakom medborgarhuset och även Annika och Maria B. var med... SUPER KUL!! Och svårt... gräs och mycke dofter...

Idag så blev det en promenad, även om jag inte trodde mitt skavsår (jag brukar inte få skavsår!) skulle fixa det... Jag tog ett par andra skor och gick nästan en mil och det gick kanon!
Efter middagen så la jag ett spår till Allis... Årets tredje... jag börjar få panik... om drygt en vecka startar vi på bruksprov (spår) i Mora... phu! Och vi borde gjort betydligt mer... Nu blev det ca 400 m långt, 4 pinnar + slut. Liggtid ca 1 timme... Väder: ihållande regn... Började i skog, gick över hygge, in i skog där det var översvämning och mer träsk än skog och jag fick hoppa mellan tuvorna... Min hund!? Jo... hon är FANTASTISK!!! Om ni missat det... ;-). Snabbt och stabilt tog hon mig genom spåret... Markerade de 2 första (och slutet) riktigt fint... eller... ja, på Allis vis... ta pinnen i munnen och så fortsätter vi spåra... Pinne tre var en markering, men hon ville gå vidare och då fick hon så lov att ta den... Pinne 4 gick hon över... men då vi gick på samma ställe och hon är spårnoga så kunde jag ta upp den... Men, det är inte bra. Så het på spåret behöver man inte vara!

Nu har jag återfått lite värme och ska göra kväll... Jag konstaterade att det finns inget dåligt väder, men jag har skitdålig kläder... ha ha ha... tur man inte smälter ;-)

I helgen ska jag vara på brukshundklubben och hjälpa till med BPHt på lördagen och på söndag hoppas jag att jag hinner byta däck på bilen, kanske putsa fönster och lite annat hemmajox :-).

Hej hopp!

Inga kommentarer: