tisdag 21 mars 2017

pommes frites...

... eller vad man nu säger när tiden liksom bara rusar iväg så här... ha ha ha...

Vad kan man säga och vad har jag gjort?
Först måste jag ju säga att jag har blivit så superduktig så ni anar inte!! När jag var i stugan så började jag skriva träningsdagbok och faktiskt så har jag hållit i det sen jag kom hem. Innan jag släcker lampan så offrar jag några minuters sömn och skriver ner vem jag tränat och på vad. Detta är flera år sedan det skedde så jag är rätt mallig ;-) och ska nu göra mitt bästa för att hålla i det!
 När jag var där, i stugan alltså, så kollade jag igenom en bok om apportering och skrev ner de övningar som jag skulle fokusera på. Och under den veckan var jag väldigt duktig på det, jag skulle nu behöva friska upp mitt minne och kanske fokusera på något nytt, för det är väldigt effektivt!

Jag läste boken Nosework, för jag är lite sugen på att träna/tävla det och tycker ju att all inlärning är intressant. Här blev det dock totalkrasch i hjärnan och jag grunnar fortfarande på det... man kan väl säga att jag kom av mig, men att jag ska försöka lite med Bira. Det handlar väl egentligen om två saker. Dels att jag först var på den där föreläsningen om spår och att man då nördar in hunden på att markera mynt eller små bitar av tex en kong (märke på leksak) och sen i nosework så kan det komma störningar, som tex leksaker... Alltså är man körd på att träna båda... och tydligen så finns det ställen där man kan beställa störningar, som tex päls och fjädrar och då kände jag mig helrökt! Ingen av mina hundar ska någonsin välja bort doften av hare/kanin eller fågel, eller iallafall ingen av spanielsarna! Nu igår när jag fortfarande funderade på detta så kom jag på att jag kanske får lära in olika markeringssätt, men jag vet inte... jag fortsätter fundera :-). Nu ska jag väl beställa lite doft och börja på :-).

Jag var alltså i stugan en vecka. Underbart! Jag och mina fyra vänner med fyra ben. Johan o Jennifer var upp en dag och hälsade på mig, annars var jag ensam. Det blev mest uteträning...
Allis fick inkallning och sitt på visselpipa, vi körde uppflogsträning och apportering. Och så började jag leka lite med att markera ett föremål inomhus, men föremålet var rätt fel... det flög nämligen iväg när man sopade till det med tassen och det var mycket roligare än en ynklig godbit :-)
Cider fick inkallning och inkallning och hela tiden med lina på. Inte särskilt framgångsrikt, men vi försökte!
 Lizza fick bara springa omkring och njuta av livet och Bira fick sitt, inkallning och fotgående på höger sida, vilket är toppen att träna på skoterspår.

OJ!! Jag kom ju på att vi tävlade ju rallylydnad första helgen på "lovet"!! Och Bira fick sitt tredje godkända resultat i avancerad klass!!! Min älskade bästa vän!! Mästarklass... visst låter det häftigt!!?? Jag trodde aldrig det var möjligt... vid nyår höjde de poänggränsen för godkänt resultat i alla klasser utom nybörjare och då trodde jag det var ganska kört. Men varför tvivla på den bästa?? Ha ha ha...
Ja och min nya stjärna, Allis, hon fick sitt första godkända resulat i nybörjarklassen. Vi måste träna på uthållighet och att göra mycket innan belöning. Det visste jag väl innan och nu fick jag det bekräftat. Super trevligt arrangerat, härliga människor och fantastiskt bemötande. Strömsund kan vi åka fler gånger till fast det är långt! OCH!! Inte blev det sämre av att jag fick träffa och umgås lite med bästa Ulrika. TACK för att du lurade dit mig och för att jag fick komma och bo hos er!!

Nä, nu slutar jag jobbet och ska åka hem... vi får se om jag hinner skriva lite imorgon också ;-).

Hej hopp!

Inga kommentarer: