fredag 3 mars 2017

En härlig kväll!

Jag gissar att en av orsakerna till att jag inte bloggat på ett tag är att vi har haft mycket att göra på jobbet ett tag och jag har valt att jobba in en del tid för att kunna vara ledig nu på "sportlovet". Sen i tillsammans med detta har Allis haft en period då hennes mage strulat en del till och från med resultatet att jag varit ut med henne på natten och tillsammans med övertiden har det väl blivit för mycket... och när Cider då började göra utbrott till hallen och åt i sig något (vem vet vad??) och också blev dålig... då funderade jag ett ögonblick på att bryta ihop, sluta med hundar...osv!  Men så ringde jag bästa veterinären och nu har vi en plan... ha ha ha.... och efter samtalet med Karin så har jag nu fått sova... 4 nätter på rad!!! Nu ska vi ut och åka, så nu lär jag väl få springa igen...
Men tänk vad ett samtal kan göra...

Jag har tränat lite hund. Mest Allis, men också Bira. Tänkte kanske starta någon rally med dem... Och om någon undrar varför jag lägger tid på Allis och inte Cider (eller någon av de andra) så har jag en plan och JO jag har dåligt samvete, men jag tror på min plan och biter ihop!

Igår var jag och Anette till Hede och lyssnade på en föreläsning med Tobias Gustafsson, SWDI. Det var jägareförbundet som anordnade detta och det var ju mest fokus på spår av vilt. MEN, dels tycker jag det är intressant och sen är ju hans åsikt att man börjar på samma sätt oavsett vad hunden ska spåra sedan. Det är grunden att lära hunden teknik och så som är viktig i början.
 Jag var ju till Stockholm för några år sedan och gick en kurs (med hund) för honom och de har utvecklat själva starten sen del sedan dess. Mycket intressant och en hel del av det kan man pyssla med inomhus, tex i kojan ;-).
 Nu blev jag väldans inspirerad och känner för att sätta igång direkt! Även Cider ska få denna behandling ;-).

Nu var jag ju inte dit ensam, utan i sällskap med Anette och det blev en del intressanta diskussioner både dit och hem och nu efter lite funderande så har jag en sväng-plan till Bira och Allis! Ha ha ha... jag har sett att Bira har svårt för svängar i hårda spår och jag anar att det är på väg hos Allis och jag tror därför på att lägga in riktningsändringar (ej vinklar) tidigt i spårningen och nu har jag en plan för det... Härligt!
 Nu ska vovvarna få lära sig att markera mynt och kanske bitar av någon leksak (typ kong)... Tjoho!!

Ja, idag då så åker jag till stan. Lizza och kanske Cider stannar hemma med Jennifer och de andra två följer med. Och ikväll ska jag träffa Ulrika och det ska bli så j-kla kul!!! Åh som jag längtat :-). Sen imorgon ska vi till Strömsund en sväng och sen hem igen.
 Planen är sedan att jag på söndag morgon/förmiddag packar in mig och en hund eller två, eller fyra, beroende på hur barnen där hemma vill ha det, och drar till skogs en vecka... Och som jag längtar... Det ska bli UNDERBART!! Precis vad jag behöver :-).
En god bok, en stol och ett fårskinn, några dummysar, en boll, en visselpipa och lite god mat. Kan det bli bättre?? Visst önskar jag mig sol, men snöstorm och -30 skulle inte göra mig ett dugg! Det jag möjligen kommer sakna är kaffekoppen med pappa... han brukar ju titta förbi några gånger under en vecka, men nu blir det nog svårt... sen skulle jag inte bli chockad om han kom knatande en dag...

Min tanke är att försöka få till ett blogginlägg när jag är där. Det ska nog gå att få till med typ sms tror jag, men jag kanske inte orkar :-)

Nu ska jag göra ett sista ryck för veckan på jobbet... 2 timmar kvar...

Hej hopp!


1 kommentar:

Liza sa...

Åh vad härligt det låter med sportlov, skog, stuga och bara vara :D Njuuut!
Det var då för attans så j-la synd att jag inte kunde följa med till Hede :( :( Men du få berätta, visa och allt ...ja du vet :D
Kramar