måndag 27 mars 2017

helg

Det går inte alltid som man tänkt sig, eller ska jag skriva, det går så sällan som man tänkt sig ;-) ?
I fredags blev det ingen träning med Anna-Karin och istället var jag bara lat... och så tittade jag på hockey. Spännande nu... ;-)

På lördagen åkte jag in och gick på hundpromenaden med Allis. Hon tycker inte det är något vidare och jag vet inte om det är någon idé att fortsätta gå. Hon verkar inte tycka det är bättre nu än tidigare... Samtidigt, då när vi gick nästan varje helg så upplevde jag att det blev bättre. Men, vad ha det för betydelse om hon tycker om andra hundar eller inte? Hon sköter sig ju... och folk verkar ha svårt för att hålla sina hundar borta från min... Vi får se hur det blir :-).

Efter det obligatoriska fikat så åkte jag bort på klubben och gick ut på skoterleden ner mot isen och körde lite apportering. Samma upplägg som tidigare och bara ett fåtal repetitioner. Visst är jag duktig!?

Sen var tanken ett hårt spår bakom bilprovningen, men där var bara slask så jag åkte hem istället.

Där hemma så påbörjade jag röjning av uthuset... jag blir galen av alla saker som ligger och skräpar. Och jag tänkte kanske om jag får bort det som inte är mitt, eller iallafall så det ligger i ett rum, då kanske jag kan få någon ordning på mitt. Jag lyckades faktiskt få några tomma banankartonger och det känns bra, nu har jag något att packa i! Hoppas jag hinner få undan lite till innan onsdag så kan jag skicka skräp i tunnan...

Igår var planen 2 långpromenader, men halvstorm, +10-12 grader och sol gjorde att det blev vattenfall där hemma och min dag gick åt till att försöka rädda vägen... Nu blev den rätt så sönderskuren ändå, men det borde ha blivit betydligt sämre om jag inte slitit. Har en rätt ordentlig träningsvärk idag kan jag säga... Armar och rygg...

På kvällskvisten blev det hockey igen :-) och i första periodpausen gick jag och tränade apportering med Allis. Samma upplägg som tidigare och jag tycker hon är duktig! Jag ska nu försöka öka avståndet på apporteringen, alltså så hon får springa längre och göra det svårare på det sättet. Och sen lägga dummysen bakom henne så att hon måste vända mot mig efter hon gripit... och sedan kanske skicka på en dummy som jag lagt ut innan jag börjar slänga. Låter som en bra plan tycker jag ;-).

Under periodpaus två så körde vi lite myntmarkering i vardagsrummet. Hon börjar bli duktig, men om hon inte ser den så kan hon inte hitta den. Jag hör hur hon sniffar och hon är ovanför den, men känner den inte. Detta gör mig frustrerad... ska jag lära in på Kong också? Ska jag ha tålamod? Skulle behöva någon som kan det där med dofter... visst, metall luktar mindre, men det är väl inte doftlöst? Och även om dofter svårare fastnar så borde min doft finnas på den? Gaaaah...
  Det blev också lite backa-träning och sitt-stå.

Ikväll blir det måndagsträning igen :-) och när jag åker hem ska jag slänga ett öga på ica parkeringen och titta på slaskigheten. Jag gillar utomhusträning!

Hej hopp!

Inga kommentarer: