tisdag 24 januari 2017

... som Jennifer brukar säga... du kan inte säga att du inte har tid, det handlar om att prioritera... Och det är så j-kla SANT!! För hur man än vänder på det så skulle man kunnat strunta i något annat och gjort "det man inte har tid med"... OCH det är också dumt att blunda för problem, för någon gång så måste man öppna ögonen och då finns problemet kvar och har dessutom oftast vuxit sig större... Nu är ju jag inte en sådan person som brukar låta problemen bli mig övermäktiga, utan jag brukar se till att lösa det... Och nu sitter jag alltså här och bloggar, ha ha ha.... fast jag hellre skulle ligga på soffan och lata mig...
 Jag hade tänkt börja lära mig skate ikväll, på skidor, med pannlampa (så ingen kan se mig), men efter 12 km promenerande så orkade jag helt enkelt inte... antagligen dumt, för imorgon hinner jag inte... Onsdagar är svåra att prioritera... för oavsett så måste Cider o Allis få en promenad... de små börjar få kondis och klättrar på väggarna om vi inte går och så är det ridskola, så... ha ha ha... jag är LAT!!
 Men på torsdag har jag inga ursäkter 😉

I lördags lurade jag ut Liza och hennes fyrbenta på lite hårda spår. Det är så otroligt roligt!! Och JA det gick rätt bra... Den som imponerade mest på mig var Cider. Ja, hon är en riktigt bra spårhund och om hon klarar av att hålla fokus mer än 30 sek på något så tänkte jag att hon skulle få bli min nästa eftersökshund, men tröttnar man så snabbt som hon gör och måste kolla annat så kanske det inte går. Vi får se vad som händer till sommaren! Nu fick hon ta ett spår där jag visserligen gått 2 gånger (i samma), men det hade legat en stund och när vi pysslade med detta förra året så var hon helt borta... Förstod inte att hon skulle stoppa ner huvudet, och var allmänt korkad 😉, men i skogen fixade hon det galant. Nu gick vi till starten och hon bara spårade... som om hon aldrig gjort annat! Jag var i chock kan man säga...
 Som nr två ut var Lizza... alltså, jag skulle verkligen behöva energi för 54 personer när jag går med henne 😂😂😂... skulle haft henne för 15 år sedan... Jag tror kanske hon spårar, men mest av allt så springer hon, ja i ett hårt spår... skulle spåret svänga skulle hon antagligen vara helt borta direkt... ha ha ha... och allt hon ser (= massor på en parkering nära torvfabriken) måste hon kolla för det kan gå och äta och naturligtvis går det att äta... Ja ja... kanske får hon lite liggtid på sitt nästa spår... så ser vi om hon sänker tempot något...
  Sen Bira, drottningen av spårligan!! Alltså, denna hund är helt fantastisk!! Hon kliver i spåret, ner med näsan, tryck framåt men i lagomt tempo och stenkoll på spåret! Ljuvlig att gå bakom!! Jag vet dock att hon har lite svårt med vinklar, men det ska vi träna på... Nu var spåret rakt och klockrent!
  Sist ut var Allis och jag tycker hon gjorde ett bra jobb, lite för mycket fart kanske, men, hon fick ju vänta till sist och har nästan mer myror i brallan än vad Lizza har... Även Allis har svårt med vinklar. Antagligen väntar jag för länge med att lägga in svängar så de blir riktningslåsta. Så, nu ska vi in med vinklar och kanske lite liggtid... Jo! Allis gick ju ett spår som var lagt av Liza och det var nog typ ett år sedan hon har gått någon annans spår, om hon ens fick göra det då. Så, det var riktigt bra jobbat!

Igår var vi på Ica och tränade lite lydnad. Tanken var både Allis o Cider, men jag blev för kall om fingrarna... nackdelen med clumber spaniels... man måste nästan belöna med godis och de kan vara lite hårdhänta när de plockar godisen och så blir man blöt och aaajjj... Så, det blev bara Allis (som vanligt). Vi tränade fotgående och framförgående mot flaska och det gick sådär. Hon var väldigt tittig idag och hade fullt upp med att kolla in alla som gick förbi... Amic o Dino var mindre intressanta, även om Dino fick lite blickar ibland... han är ganska söt och de har småbusat lite någon gång 😊. Jag är rätt nöjd ändå. Antagligen borde jag backa i träningen de dagar hon är så här (INTE ofta...), men det är lätt att vara efterklok.
Tränade också lite platsliggning. Och hon ligger rätt ok, bryr sig inte så mycket vad de andra gör, men har inte riktigt tålamod att ligga helt stilla så himla länge. Mer träning!

Nu ska jag ge hundarna kvällsmat och gå en liten sväng med dem innan vi kryper till kojs ☺. Men först...
Klippan i mitt liv blir 8 år idag, så... STORT GRATTIS bästa Bira!! 💕💕

hej hopp

1 kommentar:

Liza sa...

Grattis Bira på din 8 årsdag och välkommen till gänget veteraner! <3
Kramar