torsdag 12 januari 2017

dax igen

Jag borde verkligen ta mig i kragen och blogga lite mer... jag har ju faktiskt gjort lite, även om det inte är mycket...
 Vi har kommit igång ordentligt med promenaderna och ynglingarna och jag håller ett bra tempo. Tanken är att jag ska få bra fys av detta och jag önskar att jag och Allis kan starta barmarksdrag till sommaren, men då måste jag nog sluta lata mig ☺, jag ska också försöka ta mig ut lite längre med de andra två, åtminstone ett par-tre gånger i veckan! Just nu är jag dock för trött, det har varit en tuff vecka... men nu är det bara i morgon, sen är det helg och inget är inplanerat, utom då möjligen att städa ut julen och lata mig 😉.

Allis och jag tränar för appellklass i spår och jag funderar på att börja leta efter tävlingar till våren... det känns inte som vi har supermycket kvar, utom själva spårandet då, ha ha... men det är ju lite nytt där så jag måste läsa på!
Ulrika tycker vi ska starta nybörjarklass i rally också, och jag är supersugen! Så, jag ska ta mig en riktig titt på det också, men Allis är ju rätt följsam så jag tror jag kan få henne att göra det mesta.

Annars jobbar vi på apporteringen, att gripa, hålla i och lämna av. Jag fick ju från början jobba rätt ordentligt för att få henne att gripa, nu griper hon men är lite slarvig sen.
När vi började pyssla med hålla fast och omvänt lockande så var jag på väg att bryta ihop... så fort hon såg min hand så skulle hon ju lämna och jag ville att hon skulle hålla, ha ha... men tillsist så! Nu kan hon strula lite innan hon kommer på hur det var och då håller hon fint och sätter sig ☺.
 På måndagsträningarna har det blivit fotgående, bakdelskontroll och att ha koll på rumpan. Har också grejsat lite med stegförflyttningar till höger efter att jag tittat på lite filmer från No Limit Obedience. Bra inspiration! Sen blev jag mycket imponerad av smålurvarna! De hade stenkoll på detta, båda två!
Jag borde ta tag i hoppet och framförgåendet bättre... Sitta kvar och ligga kvar gör vi lite här och där... Cider är väldans dryg att gå med på Ica, hon har bara näsan i backen... Allis blir hellre lite för mycket på mig, men mycket hellre det!

Vi har ju också varit i kojan några dagar... och där har alla fått springa lösa, nu glömde jag pipan, men vi tränade lite inkallning och så ändå. Allis är otroligt uppmärksam och kommer direkt... Bira kommer, men jag måste ropa på rätt sätt, annars står hon och tittar på mig... Alltså, hon är för härlig! Jag ska oftast ropa "Bira hit" på ett speciellt sätt, jag tror att hon tror att jag måste ropa så för att hon ska få en godis när hon kommer... ha ha ha... Men, när jag hade släppt henne och Allis tillsammans, då drog hon efter något vilt... morr... plötsligt var det inte jobbigt med snö och plötsligt var hon otroligt pigg... Men, Allis lyssnade på mig och kom tillbaka, tack och lov!
 Cider fick bara vara lös en dag och då var det friskt vågat, hälften vunnet! Och jag trodde jag förlorade ganska ordentlig där en stund, men så dök hon upp igen... phu! För fast det slagit sig vädermässigt så var det -10-15 och blåst = svinkallt! Hon ser liksom ingen vinst i att springa till mig, även om hon får en godbit och får springa vidare... Bara att fortsätta klura...
  Lizza liten... aldrig mer än en tass på marken och helst hel och hållen under snön eller möjligen i luften! Hon älskar stuglivet och att få röja runt på promenaden. Alltså, hon utstrålar sån lycka, lycka på riktigt!!
 Önskar man kunde bo så där, och ni ska veta att jag övervägt det, funderat på för- och nackdelar... men hur det än är så måste man kunna duscha ibland och jag måste ha en frys eller två, så det är liksom kört... Även om jag just nu känner att jag bara vill bort här ifrån... det är nästan så jag skulle tänka mig att bo i Härdal, mitt i byn, för att få komma bort... Men nu sopar vi det under mattan och tar fram de positiva tankarna igen 😉.

Jag skulle behöva gå en kurs nu och få lite inspiration... Egentligen spelar det ingen roll inom vad, bara att någon knuffar lite på mig! Om drygt en vecka så kör jag igång en kurs på klubben, visserligen utan hundar, men jag hoppas den kan ge lite ändå...
 Sen Liza och Anna-Karin!! Jag vill träna mera!! Kör gärna en dag i veckan till... kanske torsdagar?

Nu ska jag föda mina monster och krypa till kojs... det har som sagt varit en tuff vecka...

Hej hopp!

Inga kommentarer: