lördag 14 januari 2017

fredagsträning ;-)

Jag måste ju säga att det finns sämre ställen att tillbringa en fredag eftermiddag/kväll... Jag och Anna-Karin träffades i Sveg strax efter 16 för att träna hund. Då temperaturen var -15 och jag var frusen (efter en promenad) så bestämde vi att vi skulle vara i klubbstugan.

Jag har ju varit där rätt många gånger då det varit kyligt ute, eller jag helt enkelt varit frusen av någon anledning. Men Qenja har nog inte varit med där och så tycker hon det är lite jobbigt med andra hundar för nära. Men, vem kan motstå en spanielflicka 😉?? Eller så är det så enkelt att Allis är helt ointresserad av andra hundar (när vi tränar) och utstrålar inte något konstigt och så är ju Qenja polare med Molle, Allis brorsa ☺. Oavsett gick det superbra!
  Det blev lite fokus, bakdelskontroll, läggande, stå från sitt o ligg, apportering (med apportbock) och hålla den, ingångar och så gjorde vi en platsliggning. 2 meter mellan hundarna och två meter till oss... ha ha... men det var supernyttigt! Detta behöver jag träna mer på... men jag tror inte det kommer vara något problem med andra hundar, så får jag bara tid och avstånd så tror jag det går galant!
Supertrevligt att träffas och jag tycker verkligen vi ska göra det till en vana 😉 och fler får gärna hänga på!
 Givetvis blev det också en del surrande och det är nyttigt. Nu har jag satt upp ett mini-mål med Allis och tycker vi borde greja det. Sen tycker jag att jag varit otroligt lat och inte lärt henne något, så jag har på egen tass bestämt att jag ska börja träna mer apportering (dummy) med henne. Vi fortsätter lite inne med avlämningar, men jag ska också få ut det snart och så ska jag skicka henne på linjetag (springa rakt ut) och det fungerar ju även att springa till en godisskål. Dessutom kan man utnyttja skoterspår och trampade stigar till detta och på ett lätt sätt skicka mot dolda saker. Godmorgon Marie!! Dax att utnyttja vintern!

Idag var jag in på lördagspromenad med Allis och hon tycker inte det är superkul med andra hundar. Men, jag åker väl in när jag har tid och går och ser om det blir bättre... OCH idag kom regelböckerna... de nya, bruks, lydnad och rallylydnad ligger nu och ska inspirera mig! Bara att ta tag i saker och ting!

Nu kör vi!! Ni hänger väl på!? 😉

Hej hopp!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jaaaa supertrevlig fredag!! Jättenyttigt för min hund!! ( OCH för mig )
STORT TACK MARIE!!
Kram Anna-Karin