måndag 25 juli 2016

Tillbaka till verkligheten...

... och jag kan inte göra så mycket mer än att konstatera att tiden går otroligt fort när man har roligt! Jag har visst inte bloggat sen i midsommar, eller före midsommar och några saker har jag faktiskt pysslat med sedan dess... ;-).

Bland annat har jag haft tre veckors semester :-D :-D, men nu sitter jag här på min stol igen...

Ok, snabb sammanfattning! Midsommar tillbringades i Säs... Jennifer var med mig en dag eller två... och hundarna är ju alltid med ;-). Mor o far + bror m son var också där.

Veckan efter var det vår nya tradition, spårläger! Superkul och jag hoppas verkligen att fler kommer att haka på detta. Nästa år planerar vi att ha det veckan före midsommar... Vi träffas ett gäng som ligger på helt olika nivåer och spårar tillsammans. Vi hjälps åt, lägger spår till varandra, äter och trivs tillsammans :-). Men lite besviken blev jag allt... förra året bokade de in BPH-testledar utbildning för mig denna helgen... och nu var det ett BPH på söndagen och jag fick figga och då saker inte sköttes så snyggt från vissa håll så kan jag ärligt säga att jag blev SKIT SUR! Och det var så jag inledde min semester :-D :-D... men alltså, spårlägret var toppen!! Jag är mycket nöjd med mina hundar och hur de spårade, sen finns det givetvis brister och nu kan jag ju jobba med dem :-).

Under veckan sedan startade jag Bira i lydnadsklass 2, 2 starter och 2 förstapris... en 2:a placering och en delad förstaplacering... Vilken hund hon är!! Jag är sjukt imponerad!! Och det är fantastiskt roligt att tävla henne, för hon gör verkligen sitt bästa :-).

På lördagen var vi till Alfta på utställning. Vi samåkte med Anette & Molle, Sussa och Jessie och Suss & Shiva. Jag hade med mig Allis och Cider. Det var otroligt trevligt att åka samman med dessa vänner :-) och att träffa en hop där nere också förståss!
Cider fick exc, CK CERT och CACIB och hon blev BIR!! Sen så blev vi oplacerade i gruppen, men det förstår jag för hon är inte riktigt klar... och Allis, ja, hon fick egentligen bättre kritik än Cider, hon fick exc, CK och R-cert!! Lillskruttan :-). Hon föll på sina krokiga framben... Jag är ändå otroligt nöjd med dem båda!

Sen åkte jag till Säs igen på söndagen, för att vila upp mig :-). På torsdagen kom Jennifer ner och på fredagen åkte vi hem.

Under helgen sen så var det kurs i Ljusdal! Vattenapportering med sikte på enkelt vattenprov stod på schemat och jag gick med Allis... jag är väldigt nöjd med henne, sen ska jag inte ljuga... vi behöver verkligen träna på vilt och att gripa vilt :-D :-D och mest av allt på att bära vilt till matte och inte stanna i vattenkanten och äta upp det... ha ha ha.... Sen måste jag ju säga att träningen vi gjorde i vintras när vi kursade för Grethe, det har verkligen gett resultat! Tänk så lite det egentligen behövs för att saker ska bli bra, det gäller bara att ta tag i det!

Sen på måndagen så flyttade jag och Jennifer till Lillhärdal... Ja, med husvagn och hundar och där har vi roat oss och latat oss hela veckan. Ingen hundträning, bara ett kort pass med dokken och apportering och ett hunddopp i Härjeåsjön. Det har varit gräsligt varmt och både jag och de 4 benat har föredragit skuggan ;-).

Nu jobbar jag igen och ska hålla mig hemma några dagar, se om jag kan få ordning på en del saker där hemma, det ska målas, vägen ska fixas, bilen ska fixas, och jag måste plocka ihop i kaoset, men i vilken ände börjar man?

Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Jag som trodde att du hade semester ;) Du har ju haft fullt upp! Tur att Härdalsveckan kom så du fick ledigt ;) :D
Men du verkar ha haft det roligt i alla fall :D
Och JA, jag längtar redan till nästa års spårläger :D
Kramar