torsdag 28 juli 2016

att planera...

...är inte min starkaste sida. Det blir sällan som jag tänkt mig :-). Igår tycker jag ändå att jag lyckades rätt bra :-).

Jag trimmade gräs och buskar på husvagnscampingen i Härjeåsjön så där ser jättetrevligt ut. Vore husvagnen lite större skulle jag kunna flytta dit ;-), ha ha ha... sen hämtade jag vagnen och parkerade den. Så, nu är det bara att invänta älgjakten! Snart så...

När jag ändå var i krokarna så var jag ner till sjön och doppade hundarna. Allis tycker det är lite jobbigt med vågor, hon vet inte riktigt hur hon ska bete sig, Bira har inga som helst problem med vågorna. Kliver hon i så kliver hon i och simmar så lugnt och stadigt! Lizza är Lizza och... hon tog ett jätteskutt rakt ut från kanten, landade i vattnet (det är gräs-stenslänt-sandstrand-sjö) och sen stod hon där och hoppade upp och ner och voffade... Pucko!
 Så till den som imponerade mest... Cider, min lilla ofokuserade lort... Hon hade inga konstigheter för sig, var fokuserad utåt, halvsprang ut vid kast och enda gången hon släppte en dummy som inte var i hand var för att hon hade dåligt grepp en gång!! Hon hade lite rolig simteknik, men jag är MYCKET imponerad!

Efter jag jagat mina barn där hemma och lyckats få i oss middag så tog jag tag i det här med apportering av kanindummy! Visst är jag duktig!!
Allis, en kanindisk och dokken-and på gräsmattan. Jag gjorde mest i koppellängd och utan speciella skick... belöning för leverans i hand och med möjlighet att dra upp henne om hon flamsade på. Hon flamsade rätt mycket, men kom med allt i nästan godkänt tempo. Lite rusk och döda med kaninen, men det var inget stanna och äta-beteende, så jag tror att det kommer bli bra!
 Jag testade också att slänga dem 2m åt var sida och sen dirigera henne till rätt... och jag är nöjd med resultatet... en gång sprang hon fel, men då kunde jag stoppa henne med kopplet. Och vi har ju inte gjort det här speciellt många gånger (typ en... och bara åt höger...).
 Sen tänkte jag ge upp, men jag lyckades lura med mig Johan ut och det blev lite inkallning med stopp. Jag står vid badrumsmatta, Johan några meter bort med godispåse och skål... Johan lärde sig att man kan inte ha koppen stående vid fötterna för då tar Allis den och leker en del :-D. Sen springer hon, jag blåser stopp vid mattan (alltid för sent), hon sätter sig och jag säger varsågod och Johan ska vara klar att servera godis, ha ha ha... och sen är vi direkt klara för en ny repetition! En gång testade hon att stanna, stå i två sek och sen springa mot skålen... och det är här det fina med att ha en medhjälpare kommer in. För nu fanns det ingen skål med godis där! Jag ska försöka vända på detta idag, för det är också bra att kunna stanna på väg bort från matte, speciellt när man är spaniel!
 Lite mer träning på högerdirigering blev det också, mot godiskopp och det gick rätt bra bara Johan förstod hur övningen skulle gå till, ha ha ha...

Sen gick vi in och... äh, jag tog Cider också! Vi körde "bara" introduktion i stopp på visselsignal. Hon var lite mer ofokuserad och väldigt luktig, men när hon stampar på mattan, då gör hon det med tryck! Sen blev det mest virrig träning och hon valde ligg iställetför sitt och hmmm... jag testar idag igen och med musmatta!

Hej hopp!


1 kommentar:

Liza sa...

Säger bara...vill också ha en husvagn!
Kramar