fredag 21 november 2014

Lizza & Cider

Någon som undrar hur det går?? Jooo... Lizza tycker kanske att Cider lite hör till, hon vill nog inte riktigt ta henne som mellanmål längre, å andra sidan kan det ju bero på att Cider nu är mer av lunchstorlek ;-).
  Skämt å sido! Jag liter inte på Lizza, men det är inte längre så att hon låser helt på Cider... bara när Cider är busig :-D :-D.
  En dag så skulle jag möblera om i flocken där hemma... Jag skulle ta ut Cider och tänkte nog ta henne i famnen... och sätta Lizza i köket där Cider var och hur gör jag?? Jooo... jag kopplar Cider, öppnar grinden till köket och tar ut Cider, som då omedelbart springer fram till Lizza och typ då vaknar jag... ha ha ha... och jag vaknar av Lizzas blick! MAMMA!!! VAD MENAR DU NU?? VAD SKA JAG NU GÖRA??? Hela hunden lös av panikkänslor!! Ha ha ha... så jag bad henne gå in i köket, utan att andas, stängde grinden och sen fick hon massor med beröm och godis!! Ha ha ha... gulliga hund...

 Så en morgon nu i veckan... Lizza blir liiite uppskruvad när vi ska på långpromenad före jobbet... Hon och Siri är i hallen, Bira och Cider i köket. Jag öppnar grinden halvt, för att ta fram Bira och vad händer?? Jo... Lizza kommer som en raket bakifrån och springer in i köket, springer 5 varv med Cider i hasorna innan hon lyssnar på mig och springer ut igen... he he he... Så, riktigt sugen på lunch verkar hon inte vara :-). Och det känns bra! Känner dock att jag skulle vilja ha lite mer hjälp av mina barn så vi kan gå på promenad oftare tillsammans!

Just nu så har vi mest tränat på stå... Cider, Bira, Jennifer och jag ska ju på utställning på söndag :-). Hon är rätt duktig på att stå med omvänt lockande och jag tror det kommer att hålla på söndag också och om inte så är hon ju ändå en valp ;-).
Lite annat har vi givetvis också grejsat med. "klossen" och här börjar hon bli riktigt snabb... lek-grip och detta ska jag filma någon dag. Är inte helt säker på att det passar mig, men jag ska ge det en chans! Sen har jag börjat shejpa gripande av dummy (passar mig mycket bättre :-D) och det tycker hon är superkul!
  Igår var vi till Östersund med Jennifer till tandläkaren. Cider tyckte staden var ett konstigt ställe, massor med dofter, massor med människor, men inte en enda hade tid att hälsa på en glad och söt spanielflicka :-D. En snubbe pratade lite med henne och då höll hon på att krypa ur skinnet, ha ha... sötisen... och gissa hennes lycka när hon hittade en pinne där också... -Titta mamma, de har pinnar här också!! Sen kunde hon inte kissa... vi tog även en tur till badhusparken, för där finns det ju lite gräs, men ICKE! Så vi stannade på vägen hem, i skogen och då gick det lätt som en plätt...

Med Bira påbörjade jag nostarget på papperslapp och försökte hålla den vid mitt ben :-). Ska sen göra någon typ av targetöverföring eller så och använda det till fotgåendet. Kul sa Bira!!

Lizza har inte fått göra något och jag undrar hur jag hade tänkt komma någonstans med hennes kryp eftersom jag inte tränar något... ha ha ha...

Sen är jag helt insnöad på en inomhushall!! Åh vad jag skulle vilja ha ett större utrymme som man kan hålla ca 10 grader i och kunna träna i på vintern. Allt skulle bli så enkelt och roligt då!! Och egentligen skulle jag ju kunna fixa det... frågan är kostnad... men jag har en halv plan... någon som vet om en bra matta till bra pris?? :-)

Sen har Cider bajsat ut kopplet som hon åt upp förra veckan och det gick inte särskilt lätt... phu! Och efter det så har hon varit strulig på nätterna och jag är fortfarande helt knäckt sen förra veckan, INGEN bra kombination! Det var alltså en natt... runt ett... vi var ut och bajsade och så var något kvar, hängande och det gjorde ont och... stackars liten. Tillsist satte jag fast henne på dragkroken och gick in efter en avbitare... men jag orkade inte både hålla i henne och klippa... så jag fick gå in och väcka P-O. Han kom ut, letade fram en bättre avbitare, jag höll i och då fick vi av den... men nu ville inte Cider gå in så vi gick en tur på gräsmattan, hon satte sig för att bajsa och efter någon sek klev hon upp och vi kunde gå in. Jag kollade inte vad hon gjort (hade ingen lampa med mig) och trodde inte något kommit... det gick för fort :-).
  Nästa morgon såg jag att resten av kopplet låg där, eller jag tror det var resten. Är något mer kvar så är det bara någon mindre bit... Skönt att ha det avklarat!

Idag har jag en timme på vanliga kundtjänsten, vilket jag INTE gillar! Jag kan ju ingenting!! Minns inte hur man gör... och sen finns det ju en anledning till varför jag valde att gå över på grupp... Men nu är det så och jag får väl sitta här då! MEN även om det verkar (peppar peppar) vara lugnt idag så tänker jag inte pyssla med något annat mellan, för då blir det bara fel!!

Och för er nyfikna så kan jag ju berätta att jag tar flexledigt på fredag nästa vecka... Jag jobbar 8-14 på måndag, 8-17 på tisdag, ledig fredag och sen är jag ledig minst måndag veckan efter... Och jag och Bira ska då hälsa på Sixten litegrann... :-) :-). Bira har alltså börjat löpa!! Tjohoo vad spännande!!

Nu har jag snart suttit av min revenue-tid... 10 min kvar :-)

Hej hopp!

Inga kommentarer: