tisdag 25 november 2014

hoppsan!

Och plötsligt, efter att ha lagt upp min bloggadress på fb, tillsammans med ett utställningsresultat så får min blogg hur många sidvisningar som helst!! KUL!!! Hoppas att inte alla tycker den är heltrist, att fler törs lämna en kommentar och att någon återvänder :-).

Dagen började, efter skidåkning, med dusch av hundar. Gick rätt bra... och när jag ändå var blöt hoppade jag in i duschen själv. När jag kom fram igen så... alltså.... Cider hade skakat på hallmattan och sen gnagt ett hål i den, hon hade alltså legat i/på sandstranden hon skapat... hon har ALDRIG varit så skitig någon gång... ha ha ha... Inte nog med det... Bira har varit ute och rullat sig i sanden som Cider ruskat lös... så... hon var också rätt brun...

I lördags så packade jag och Jennifer in oss i bilen, med tre hundar och lite packning. Det kan vara ganska komplicerat att bo borta med Cider och Lizza i samma rum... :-) och kräver lite extra packning :-). Resan upp var... dimmig och från Åsarna så var det vinterväglag. Efter åsarna så hade jag helt plötsligt en traktor framför näsan, den dök bara upp helt plötsligt och hade jag kört lite fortare hade jag antagligen haft den närmare än framför näsan... Mörker, dimma, snörök och ETT!!! ynkligt litet svagt lysande baklyse... inte en reflex... phu!
  Vi shoppar lite och vid halv åtta-åtta kom vi fram och snälla som de är på campingen så lämnar de nyckeln till statoil när man kommer efter stängning. Vi åker upp till stuga och på dörren in till rummet (som det visade sig vara) så sitter en skylt med en hund och ett sträck över... Inga hundar där inte?? Ooouuups... hur gör man nu?? Om man går in på bokningssidan för Östersunds camping så visar det ena 400:- boendet texten husdjur ej tillåtna. På den andra står inget och då är jag så korkad att jag tror att hundar är ok då.... men de är de tydligen inte. OCH jag går inte in och läser om varje boende typ, för eftersom jag bara ska sova några timmar är jag helt nöjd om det finns en madrass och lite värme, resten skiter jag helt i!! Och så priset då... Och hur jag löste problemet tänker jag inte gå in på här...

Sen ställde jag telefonen på alarm innan jag la mig. Gott om tid är bra! Vaknade, tog en lite längre tur med Lizza och tänkte ta alla hundar innan jag väckte Jennifer så vi kund hjälpas åt och städa innan jag åkte till Åre... YES! Efter Lizza tittade jag på klockan och insåg att jag ställt klockan fel... EN TIMME!! Min plan var att åka 10 min innan mitt larm ringt!! Ha ha ha... tur Jennifer är snabb :-). Vi skyndade oss så gott vi kunde. Parkerade bilen 7.45 och skulle in i ringen 8.00... Tjohoo!! Vi hann!! Ha ha ha... stackars Cider... Jag hann till och med borsta igenom Bira innan jag gick in i ringen med Cider. Stackars hundar! Nu hade vi dessutom sån tur att speakern, som välkomnade alla och så, skulle med in i ringen och "bakdöma" (vad heter det på utställningsspråk??). Det är lite intressant med en bakdömare tycker jag, för då blir det ju också lite extra prat... Nu vet inte jag, men jag inbillar mig att Karin -domare är en av de domare som kan rasen (hon föder ju själv upp eller har fött upp...) och det är ju inte helt vanligt. Hon berättade för Kerstin -bakdömmare att bättre ögon än Ciders kan man aldrig vänta sig, hon är otroligt välbygd, inte för lång men ändå inte kort, lagom i allt liksom. Var kul att höra och att min känsla har varit rätt :-). Lite senare när domaren hade en liten rast gick hon förbi där vi satt, tog två steg förbi, vände och gullade med Cider och sa att hon helt klart var sötast under dagen :-). Så synd att hon inte dömde finalen!!
  Bira fick ju också en strålande kritik... nästan för bra för att vara sann :-). Där blev det lite öron diskussioner, då hon fäller ner sina öron så totalt i ringen och Kerstin undrade om de var för lågt ansatta... he he... men det var de inte. Sen ger Biras ögon ett intryck av att vara sämre än vad de är eftersom de rinner och hon har lite dåligt med päls precis i kanten. Men de är inte katastrofalt dåliga och det vet jag ju också :-). Fick också lite tips som inte tillhörde domarrollen... hi hi hi... men det tackar vi för.

Med Cider måste vi ut mer i olika miljöer och jobba på att näsan kan man också ha i luften... då har man troligen en chans att komma längre i finalen :-D och hon måste också lära sig att kissa fast det inte växer tallar runtomkring :-D. Hon kissade kl 6 på morgonen och sen kl 3 på em... hmmm... Sen stod hon otroligt bra och stilla som uppställd! Länge leve omvänt lockande!!

Bira, hon tycker verkligen att utställning är pest... hon har superkul tills jag flyttar ett bakben på henne... då fiser hon ihop totalt... När domaren gick igenom de andra hundarna i finalen så bjöd hon publiken på lite show... backa... buga... och nu var minsann öronen på topp! Och sen undrade hon som var efter mig i ringen vad som hänt med min hund... hon hade då lagt sig så där platt, med hakan i marken som Bira gör, ni vet... ha ha ha... Så, nu klurar jag på om jag ska sluta ställa henne, lära henne trixet att backa bakbenen och ha fram stilla eller ha bak stilla och gå med frambenen... eller att när jag pillar med bakbenen blir det julafton!! Kom gärna med förslag...

Igår blev det ingen träning på klubben eftersom jag trodde att jag hade möte med clumberklubben... Nu hade jag inte det så det blev lite krypträning i köket med Lizza och Bira och en massa latande!

Hej hopp!

Inga kommentarer: