fredag 26 juli 2013

Utveckling

Oj vad sällan det blir att jag skriver! fast jag liksom ska hela tiden så kommer det saker mellan... är det inte hundträning så är det hjortron, huvudvärk eller ideella saker jag tagit på mig :-). Nästa helg är det club show för clumberspaniels och jag är liite sugen på att åka dit, men det blir så långt och dyrt att jag hoppar över det! Men, jag kämpar febrilt med PM, katalog och att sammanställa allt för middag och liknande. I år känns det lite trist att det är så många som hoppar över middagen, speciellt nya clumberägare och just middagen är supertrevlig och gör ju att man lär känna fler likasinnade!

Annars så har jag precis ställt fram min väska, jag ska packa för en helg i Österäng, där de har en fin konferensanläggning och där man får ha hund på rummen!! Ja, det är SSRK som har sista träffen i instruktörsutbildningen och jag ser verkligen fram mot att få träffa alla igen, sen blir det lite trist att det är sista gången! Denna gången ska vi fördjupa oss i apportering och det ska bli väldigt roligt! Jag hoppas få en del inspiration i ämnet, även om vi faktiskt är rätt taggade på det nu!

Det absolut viktigaste med hundträning tycker jag är att man har roligt! och då ska ju helst både hund o förare ha roligt!! Sen får man ta resultaten efter det... men jag tror också att om man ska bli riktigt framgångsrik så måste man ha roligt!! Det är nog svårt att motivera hunden på topp om den inte tycker det är roligt...

Jag har väldigt roligt när jag tränar hund, mest iallafall! Med Bira så sker just nu dessutom en enorm utveckling framåt! Vi jobbar med markeringsövningar på land, back to basic, eller kanske börja på basic istället för på steg 4-5... ha ha... men, nu behöver jag hjälp! På de avstånd som jag kan kasta så tycker jag att hon markerar väldigt fint och jag behöver alltså blanda in en människa till som kan kasta åt oss! Superbra, men genast blir allt svårare... (att arrangera). I vattnet så tycker jag att det har varit ett enormt uppsving nu på sistone!! det var igår vi hade ett litet bakåt steg i känslan, men det beror på att jag puchade på för mycket, stegrade för snabbt. Annars har vi tränat och tränat ut i vattnet och inte haft en tvekan ut på flera tillfällen. Jag har då börjat passen med att kasta flera korta kast och sedan utökat långsamt och då har hon bara gått på utåt och det har varit kanon! Och det ÄR en enorm utveckling mot tidigare!! Häromdagen var jag på klubben och testade och då blev det en tvekan när hon skulle hoppa från en kant och i, men det köper jag, för när hon väl kom på att hon kunde gå bredvid kanten så bara gick hon på, trots att dummyn åkt iväg åt fel håll!! Där blev det minimalt med stegring... Igår så gjorde jag ett par-tre korta kast och sen studsade den iväg och kom längre än vad jag tänkt och då tog det stopp igen. Och det verkar lite som att om det tar stopp så är det otroligt svårt att komma förbi den. Jennifer fick hämta dummyn och jag kastade om och efter 2 kast var jag ute på den längden igen och då fungerade det fint! Hmmm... eller så är det för att Jennifer var i badet och hon vill inte konkurrera om föremålen??

Lizzas utveckling inom linförigheten står helt stilla! Jag ångrar nu att jag inte anmälde till Maria Hagströms kurs i Östersund med hund, men pengarna ska ju räcka till annat också... men vi hade verkligen behövt få en knuff framåt och hjälp att lösa problemen!! Däremot så har vi haft en otrolig utveckling i spåret!! Tidigare i veckan när vi spårade så spårade hon ett lägreklass spår och markerade alla pinnar och spårade kanon!! Vad härligt när det blir så!! Dock hade hon en svacka hon med när vi spårade sist... då missade hon 3 pinnar... men det är ändå en enorm skillnad på hur hon spårar jämfört med i vår!! Det känns rätt bra, men jag skulle vilja ha en större säkerhet på pinnarna!

Annars så tror jag att läget i träningen är ungefär som tidigare... jag har de senaste dagarna gått på lågvarv, det är för varmt och jag har haft en knepig huvudvärk och matthet... hmmm... sen fick jag åka ner till Säs och hämta en kamera som Jennifer glömt och som Johan ska ha med sig när han åker till Frankrike och så passade jag på att köpa hundmat också då... men på kvällen när jag svängde in genom grindhållet i Säs, då kom det glädje-pip från Lizza!! Annars är hon en tyst hund i bilen, ja iallafall när det gäller förväntan på saker vi ska göra, men då blev hon lycklig!

Hej hopp i värmen!


Inga kommentarer: