torsdag 11 juli 2013

Löpande hundar och annat smått o gott!

Jag är inte speciellt förtjust i löptikar, speciellt inte sådana som först piper till efter tolv på natten och sen startar om igen vid 4-5 på morgonen! Jag vet att hon själv inte mår bra, men hon gör mig fruktansvärt irriterad!! Att hon sedan dessutom går och ställer upp sig för allt som rör sig, hela tiden (och alltså är i vägen jämt) gör ju inte saken bättre... Siri är en pina när hon löper!! Sen så har hon, för ovanlighetens skull även dragit med sig Bira i löpet... fast jag tycker att det är ett konstigt löp... jag har dock kontaktat hanhundsägaren, men vet inte riktigt hur jag ska lösa problemet då jag inte kan vara borta speciellt länge och kanske inte ens rätt dagar...

Stoffe väntar på oss medan vi plockar bär

I måndags blev det ingen träning på Mora BK, varför planera när man är ledig? ;-). Istället blev det en tur till skogen med pappa och vi tittade där på... skog :-) och så letade vi rätt på en myr där det brukar kunna finnas lite små söta orange bär :-) och där fanns några stycken, men också en del som var alldeles för röda!

Sen på tisdagen så åkte vi hem och jag var typ in och duschade innan jag åkte till Ånge BK och rallylydnadstävling! Där var vädret inte på vår sida då det regnade och folk (som vi ju vill titta på) gömde sig mest under tak och att ta med Lizza till ett trångt utrymme fyllt med folk är nog att gå lite för långt. Några var ju dock ute och värmde upp, så lite fick vi titta! Så var det plötsligt vår tur och Lizza var inte lika fokuserad som sist, men hon var mest med, men kampade lite med kopplet och lite annat bus, men vi lyckades iallafall skrapa ihop 85 poäng och fick vårt tredje GK resultat och därmed också titeln RLD N! Så, nu ska vi väl försöka oss på fortsättningsklass om vi hittar några lämpliga tävlingar... :-)

Igår så stressade jag på på morgonen med en massa måsten och sen åkte jag ut i skogen och kollade in en hjortronmyr där jag hittat bär förut. Där fanns bär nu också, men kanske 90% av dem var omogna... fick dock med mig någon liten liter med guld hem ändå!

Idag packade jag och Jennifer in oss i bilen igen och har så landat i Säs igen! Underbart!! Bäst tycker nog Lizza att det är, för när vi skulle åka hem i tisdags så vägrade hon komma fram från sitt gömställe under bron/huset... ha ha ha... Ju mer jag ropade desto längre in under kröp hon! Så Jennifer fick gå ut och börja leka med en pinne för att få fram henne, jag undrar hur länge hon kommer gå på det tricket jag... :-). MEN!! Nu är vi tillbaka här i paradiset några dagar innan vi ska hem och plocka mer hjortron! Ja, och börja jobba igen då... :-(


Bira glänste på komidsommar och satt snällt kvar och väntade vid vår fikabänk medan jag pratade på och husse hämtade fika! Toppenhund!!

Tänk att jag alltid ska få sprutt under galoscherna på kvällskvisten!? När knott o annat otyg också börjar komma fram... Jag tog med mig Bira ut i skogen för några markeringsövningar igen. Och vet ni!? Jag tycker att det var skillnad! På de allra flesta kasten så hade hon bra koll på var dummyn landade!! Så, det blir några till repetitioner på detta sätt, sen måste jag få lite hjälp! Det intressanta med att göra så som jag nu gör är att hon fixar mer än 4-5 på raken utan att springa o lägga sig med dummyn. Jag gör ett kast, skickar, sen förflyttar vi oss en bit, ibland många meter, ibland någon enstaka och ibland vänder vi oss bara åt det andra hållet och på något sätt blir hon inte sådan då. Intressant! Nu gjorde vi över 10 markeringar och på slutet så la hon sig vid min sida för att vila lite innan jag slängde den pånytt... och det gör mig glad!!


Lizza vaktar ryggsäcken på fjällvandringen...

Lizza och jag har bestämt att vi just nu några dagar/en vecka ska kampanja krypet och se till att få en bra position i första hand och en bra teknik i andra hand... Kanske en konstig prioriteringsordning, men hon är ganska låg, men skenar mest bara ifrån mig... Så, vi började med det idag och kanske kan det bli något? Kollade också en inkallning och en del fritt följ. FF kändes rätt ok tycker jag... jag skulle ju vilja ha bak henne något, men bara hon inte tränger så får jag väl gilla läget! Vi fortsätter på detta sättet i morgon också, men då ska jag försöka mig på ett förmiddags- och ett eftermiddagspass! Och kanske jobba lite med Biras kryp också...

På kvällspromenaden sen så försökte Jennifer få Bira att bada i ån, men Bira litar inte riktigt på Jennifer och försökte backa undan :-), men vi ska göra ett nytt försök i morgon igen, kanske med lite bättre karameller!

Sov sött!


1 kommentar:

Liza sa...

Bra jobbat! GRATTIS!! till första titeln :)
Kramar