torsdag 9 maj 2013

analys

Ibland kan det vara bra att analysera det man gjort. Som Lizzas senaste tävling... visst den var inte så bra, men man måste ju då kunna plocka ut det som faktiskt var riktigt bra och njuta av det, trots att man hoppats på ett annat slutresultat. Men, även de mindre bra delarna är ju bra... man måste kunna tänka igenom dem, se vad som var bra och vad som var mindre bra (& uselt) och hur man ska jobba för att kunna förbättra dem. Efter en del funderingar över vårt senaste tävling så har jag beslutat mig för att fokusera på två saker under veckan, att plocka pinnar i spåret och att komma in i vår bubbla när vi kliver in på lydnadsplanen. Hur jag ska få henne att inse att pinnar är det mest värdefulla som finns längs ett spår?? Jag har nu gjort några minispår där jag belönat pinnarna med boll och lek, men jag har inte sett någon större skillnad i engagemanget att hitta pinnarna, men jag kanske inte ska vänta mig det direkt?? Fast jag trodde verkligen det skulle gå snabbt :-)... Jag har också tagit ut en pinne på gräsmattan och belönat att hon plockat upp den med värsta röjet med bollen... Och igår slog mig tanken att jag kanske ska göra ett miniuppletande med pinnar, för att ytterligare höja värdet. Kanske ska jag försöka det idag, det lär ju inte bli sämre av det!

Det andra jag ju vill ha starkare är att vara i vår bubbla och inte försvinna ut i rymden när vi kliver in på planen. När vi kliver in, då ska det bara vara hon o jag! Det intressanta är att även i måndags, när vi var på klubben och tränade, så var det så där... hon klev in och i transporten upp till utgångspunkten såg du hur dimman kom in och försökte kidnappa min hund... hon klev ur pos och började titta på en massa andra saker... fel fel fel... vi gjorde om, det var något bättre och jag belönade med bollen. Just att belöna med bollen är supersvårt! Den drar upp henne och gör momentet linförighet riktigt dåligt (men kanske inte på 5:an nivå??), hon tränger som gatan, men hon är ju med mig! Ytterligare något att klura på och jag måste också avväga om jag klarar av att vara så noga med kriterierna som jag behöver vara om jag ska använda bollen, och hur kommer det påverka momenten som kommer efter... usch vad jag fuskat med kedjeträningen på henne, men jag har inte märkt att det påverkat henne tidigare :-).

Planen för lördag är att gå spåret, har jag för få pinnar bryter jag och åker hem... tror jag... och sen försöka komma med i Ånge den 1/6. Och då ska jag också se om jag kan peta lite i framförgåendet. Egentligen tror jag kanske inte att platsen är så långt borta, men jag tänker inte chansa på denna sidan av sommaren :-). Krypet behöver krafttag, egentligen redan för lördag, det är ett högkoeff moment och är mycket värdefullt...

Och här sitter jag!? ;-), kanske ska jag ta mig ett litet träningspass, så jag får lite mer att klura på!

hej hopp!

Inga kommentarer: