tisdag 12 februari 2013

Tränat

Och det mina vänner känns OTROLIGT bra!! :-) så... nu skulle jag kunna tänka mig att åka in till Sveg o träna på en skottad parkering så där minst en gång om dagen, men tyvärr sätter nog förkylningen som jag har i kroppen för de aktiviteterna varje dag är jag rädd... Så, jag börjar med att gnälla lite :-), idag var jag hemma... ska se om det hela försvinner om jag sover mera... jag har en konstig huvudvärk, ben som väger ca 1 ton var (och har gjort det lääänge nu) och jag är ofattbart trött, fast jag tycker att jag sovit. I måndags kändes det inte som måndag, utan mer som fredag, alltså när jag brukar vara helt slut och då tog jag beslutet att vara hemma idag, i morgon är jag ledig och måste åka och byta däck på en bil som ska besiktigas och sedan säljas... OM någon råkar på att leta efter en volvo 245 så ;-)... sen får vi se hur det känns inför torsdagen!

Ska också berätta om en läskig sak innan jag berättar om hundträningen... I går när jag kom hem från jobbet så stod postbilen på vår gård och givetvis hade han parkerat så jag var tvungen att stanna i backen. Jag tog emot paket, och sätter mig i, inser att jag måsta backa ner, vilket jag INTE gillar, men men liksom, det är ju bara att göra! Jag backar ner, lugnt och försiktigt, stannar ibland och det känns bra att kunna stanna, tar sen fart och kör upp. Går in och då börjar jag skaka helt okontrollerat.... snacka om reaktion från kroppen!! Jag trodde inte alls att det skulle vara så... jag har ju sen allt läskigt hänt i backen, fått stopp i skogen med massa snö o LR och tvingats backa och det har inte varit några problem?! Det verkar som det sitter i vår backe eller vetskapen om att jag åker 2-hjulsdrivet?? Det var i alla fall läskigt att inse det! Så... vill någon sälja en hög fyrhjulsdriven kombi diesel till mig för en billig peng, så... :-) eller kanske byta mot en 245a?? Ha ha...

I söndags så hade jag en riktigt härlig dag!! Den började med fika på "nyan" med Sussa, Therese & Suss, gott och trevligt och jag fick fönsterutsikt så jag kunde sitta och titta på alla tokiga turister som försökte parkera. Jag tror jag ska smita in där varje helg, bara för det nöjet, ha ha ha... När vi kom hade de parkerat 4 bilar på fel ledd på parkeringen, så de 4 tog upp parkering för kanske 10 bilar... dessutom hade de parkerat in de som har privat/företagsparkering längre in... ha ha ha...

Sen träffades jag och Liza utanför preem-macken och tränade lydnad! Underbart att få träna ute (fast det var kallt som gatan åt fingrarna) och med sällskap!! Sedan så får man bra med störning där då många bilar o skotrar kommer och tankar och en del människor kommer och går förbi. Med Lizza fokus på linförighet och vänstersvängar och det hela verkar hålla för längre sträckor och ny miljö... UNDERBART!!! Ligga ner med huvudet nere fixar hon också, i alla fall kortare stunder och jag tycker det är strongt av henne att bjuda på det i en ny miljö! Sen blev det en grej så hon sprang till Liza och Angus och då tog jag tag i hennes svans eftersom jag tvivlar på att hon har något snällt i sinnet när hon gör så (Liza är ju lixom också hennes), och det skulle jag inte gjort eftersom hon blev sur och hoppade på stackars Angus... nu hade det kanske hänt ändå, men det var otroligt dumt av mig!! Alltid lätt att vara efterklok.... Vi jobbade också en del med att stå bortvänd från mig och börja gå sakta, men det blev otroligt rörigt med kopplet och godbitar som försvann i snön... ja och så tittade vi lite på varandras vänstersvängar och klurade lite. Både Rocky och Angus svänger runt med sin framdel och har baken stilla, men när jag tittar så spelar det ingen roll, för det ser bra ut.

Bira fick också komma ut en stund. Här började jag med lek. Mest för att jag försöker träna upp lekviljan och att då kunna leka på ett nytt ställe med andra runtomkring tycker jag är toppen och hon svarade glatt och villigt och ville verkligen leka med mig. Hon hoppade upp på mig för att sno leksaken ibalnd och det gör mig så glad :-). Med henne blev det sedan lite "här" träning och sedan lite träning av stadga och så visade jag Liza hur vi tränar det :-).

Efter det bar det av till Ö:a Härjedalens BK och årsmöte. Trevligt, men jag var lite småkall och där var kallt i stugan... Upptäckte att vi var fyra som tränat innan, men på olika ställen och det är ju dumt :-) speciellt om man kan träna tillsammans!! Så jag hoppas vi kan få till lite gemensamma träningar också framgenom! Så får vi lite ny störning!

Igår åkte jag in på kvällskvisten och då ingen dök upp vid klubbstugan och där var oskottat så åkte jag till dollar och tränade på en hörna av parkeringen. Här blir det ju också en del störning då folk går in och handlar eller promenerar förbi. Lizza fick linförighet, långa sträckor rakt fram och snurriga vänstersvängar och det gick grymt bra!! Hon höll en mycket trevlig poss och var med i svängarna!! Så underbart härligt!! Träning ger färdighet och när man verkligen lyckas putsa en eller ett par detaljer så det känns bra, då är det härligt!! Det blev en del plats m huvudet nere och att vända bort från mig o vara stilla eller röra sig sakta. Jag har en känsla av att just detta med att röra sig sakta kommer ta en väldans tid med Lizzan... ha ha...

Bira fick komma ut en liten stund och vi tränade lite "här" och jag måste säga att med det lilla vi tränat så tycker jag att hon har gjort enorma framsteg!! Nästan så där så jag undrar om någon tränat med henne medan jag sovit... ha ha ha... Vi tränade också på sitt och då att sitta kvar och jag tycker hon är duktig. Visst felar hon ibland, men utan det kommer man kanske inte framåt?? Allt jag gör då ar att jag skrattar lite åt henne och väntar tills hon satt sig igen och så gör vi ett nytt försök! och så körde jag också lite i att skilja mellan fri o varsågod :-).

Gemensamt för båda damerna var att jag fick släpa och lura dem till bilen när vi skulle hem... ha ha ha... båda tvärnitade och vägrade röra sig när det var deras tur att hoppa in i bilen!! Sen var det fort hem och telefonmöte med clumber spanielklubben!

Och så himla roligt det är att träna hund!! Och ännu roligare när hundarna verkligen visar hur roligt de tycker att det är genom att bara vilja mera hela tiden :-)!! Underbara hundar!!

Här kommer lite länkar till filmer jag/vi gjorde för någon dag sedan... Har lovat Jennifer att länka till dem!
avslappning vid min sida
 skilja mellan fri o varsågod
 träna på sitt
 mer sitt
 sitt och att sätta sig!

Hoppas det blir mer film i morgon!! Och tänk om jag kunde få till lite utomhus ;-)...

Hej hopp!

Inga kommentarer: