fredag 15 februari 2013

Lizza

Igår tog jag mig i kragen och gick ut innan skymning/mörker och tränade med Lizza. Det fina just nu är att man hinner det, även om man är seg i starten... jag slängde ihop en ugnspannkaka, och medan den var i ugnen så var jag ute och tränade, finurligt va!? OCH klockan var efter fyra!! :-). Jag är egentligen ingen stor anhängare av att det blir ljusare ute, man sover så mycket bättre när det är mörkt, men det är otroligt trevligt att kunna se något så pass länge som vi gör nu!

Fokus 1: Linförighet och vänstersvängar. Jag är fortfarande otroligt nöjd! Jag upplever det som att hon har en trevlig position, har rumpan med sig... men kan gärna slå ner den liiite för snabbt ibland. Fixar så långa transporter rakt fram som gården här uppe kan erbjuda (testade ej ner i backen) och hade inga problem när jag la in en språng marsch. Härligt!! Ska i skymundan träna på längre transporter och vinklar efter det och jobba lite med att rumpan är uppe :-). Men projekt vänster avslutar jag för nu, kan ju bli aktuellt igen senare, det vet man aldrig...

Fokus 2: huvudet i marken. Bjuder på det snabbt och gärna, men hon har svårt med varaktigheten. Fortsätter att jobba vidare med detta och ser om jag kan bygga tid! Hon är inte lika flyttig (bra svenska va!?) i huvudet när hon ligger utan filt som med.

Nytt fokus: Att kunna stå stilla och vänta på kommando!! Och samtidigt som denna träning ordentlig signalkontroll på hopp-stå! Detta tycker jag vi nött i hundra år, men det fastnar liksom inte och ska vi fixa inkallning med ställande så... Detta är ju också en del som kan tränas inomhus om det behövs.

Utomhus: nu börjar det kanske bli en sak för mycket, men jag försöker med ett nytt till... att springa runt ryggsäcken! Full fart ut, full fart in och öka avstånd.

Planen är att köra på detta tills vi går på sportlov! Och då brukar det bli si och så med träningen, men att träna på fart ut till target kan ju passa då :-)

Det blev också lite träning på att stå stilla vänd bort från mig (inkl att hon vänder sig bort) och så något enstaka steg i maklig fart... detta är lite som vi grejsat med i skymundan och fortsätter nog göra det nu också :-). Och jag började också lite med konsten att stå stilla och vänta framför mig... Hur svårt som helst :-), i alla fall till en början, men efter bara ett par belöningar står hon som gjuten i backen! Härligt.... och det är då när hon står bra och jag belönat några gånger som jag försöker mig på ett "stå" (eller ett sitt eller ligg, lyssna måste hon!) och faktiskt tyckte jag att det fungerade riktigt bra igår!! Kanske kan det bli :-).

Och så var det pannkakan då, som barnen hade full panik över... ha ha... men det var ganska ok när jag kom in igen! kanske hade jag kunnat träna lite till ;-), Lizza tyckte i alla fall det, för henne fick jag lura in med en godis... ha ha ha...

Bilden på Lizza är en gammal en... har fotat väldigt lite nu på slutet, antar att det beror på att det antingen varit kallt eller så har det snöat och objektivet som jag vill använda fungerar inte som det ska, och då blir jag GALEN!!! Nu ligger det i alla fall ett nytt i en låda med adress Älvros! Och jag hoppas det kommer idag :-). En glädjande nyhet är att det åter fungerar att ladda ner bilder från hårddisken i explorer :-).

Hej hopp och se upp för tjädrarna!!

1 kommentar:

Anna-Karin Jönsson sa...

ÅÅHHH va du är flitig o tränar!!! Det är så intressant att läsa din blogg!
KRAMAR Anna-Karin