tisdag 26 juli 2011

Full fart!

Japp! Och egentligen har jag inte tid att sitta här, men jag behöver faktiskt få sitta ner på en stol en stund jag med...

I söndags var jag ut och tränade lite tjänsthund, ÄNTLIGEN!! Nu var det bara Doris, Bodil (instr) och jag, men kul var det! Började med ett lydnadspass, för att Bodil skulle få se var vi ligger... Och jag är riktigt nöjd med busans insats. Jag tror aldrig hon gått så bra någon gång... :-) KUL! Nu gjorde vi inte allt (ej hopp o plats) och framförgåendet kunde hon inte alls, men det känns bra!

Sedan gjorde vi ett test över vilka leksaker våra hundar gillar bäst och Bira valde en kong och en boll... Nu vet jag inte om det är för att de är roligast eller om det var för att de två sakerna var mina och resten Bodils... :-). Bira leker, helst jaga efter, men hon kan dra dragkamp med mig och har svårare med andra. Hon tycker inte heller det är roligt speciellt länge, utan en liten stund bara... Vi ska nu se om vi kan jobba upp det!

Sedan bar det av till buskaget och vi kröp omkring i buskarna och gjorde ljud :-). Det var riktigt roligt och Bira var supertaggad och det är SÅÅÅ häftigt att se sin hund så enormt fokuserad!! Det roliga är... Bira har bara gjort ljudmarkeringar ännu, men hon jobbar med näsan också när hon sitter där och det är kanon! Hon markerar även mycket fint... Superskönt efter ett på tok för långt uppehåll!

Vi gjorde också en visa-övning. Där hunden får se figgen springa iväg, nu med leksaken på släp och sedan "visa". Detta är för att höja figurantintresset och få bättre markeringar. Bira tyckte det var en rolig lek, men är lite mindre intresserad av leksaken, det blev ändå bra denna gången och hon fick vinna den supersnabbt och vara riktigt mallig över den!

Måndagsträningen på klubben igår var en katastrof!! I alla fall för min del... Känns som inget fungerade och jag var trött och grining och då går det ju definitivt inte! Lizza har ju dessutom ont i sitt öra som från lite vatten i örat har utvecklat sig till öroninflammation eller något och det är ju inte heller bra...
Linförighet -tränger vänster, annars bra. Framförgående, var bra 2 ggr, sen visste hon inte vad före betydde... "SNYFT!!". Ligg kvar - MKT BRA! Hon ligger nu aldrig kortare än 10 sek, jag varierar tiden mellan 10 och 60 sek. Jag står vid henne. Sedan ligg vid min sida, jag lämnar henne och går 10-20 meter och hon ligger 10-60 sek. DET NI!! Sen var hon så fokuserad på Johan att hon glömde hur man ligger och jag lurade bort henne, körde en kortare ligg och sedan hittade vi på annat.

Alltså, jag började titta på baklängeskedjningen av de sista momenten igen. Jag måste verkligen läsa på om detta... nu började jog om och körde transporten från hindret. Det var en KATASTROF!! Hon gick i princip framför mig och trängde som gatan och eftersom allt hittils gått åt pipan så... äh... Så fortsatte det, när jag fått till det bra och la på hoppet, så hoppade hon inte tillbaka (hon vänder så hon kommer utanför hindret) och när jag fick till det så... och sedan började Johan ropa och ropa och då gav jag upp!!

Innan vi åkte hem så la jag Bira plats och Johan fick gå iväg och skjuta lite. Denna träning måste jag träna supermycket på! Bira tycker det är konstigt när det smäller och nu ska hon ju kunna ligga stilla. Men, jag är övertygad om att det kommer fungera!!

Nu ska jag mata hundar innan jobb och sedan ska jag åka och jobba!

Hej hopp!

Inga kommentarer: