fredag 8 januari 2010

Shaping!!


Ibland, då blir man bara så j-la glad över att en hund inte är lika korkad som en annan fast hon är en glad och trevlig hund... ha ha... mystiska gåtor va!? Fast ni som följer mig här... ni vet ju att Siri inte har alla hästar hemma, OCH så ÄR det faktiskt, även om det låter elakt... men, hon är i alla fall en snäll hund som vi också brukar säga...

Jo... jag har ju börjat klicka Lizza lite smått men har inte använt den riktigt eftersom Bira nästan alltid är med oss och då tycker jag det blir konstigt... Och ni vet... jag är ju så bra på att planera... he he... Bira har enormt svårt att rätta in baken vid vänster sida, är man inte nöjd så går hon runt och intar ny possition och hon fixar inte heller vänster-halt, utan väljer då att gå runt... Jag visade Johan med Tanija vad jag menade och han förstod direkt! Och så pratade vi om hinken som hon fick snurra på när hon var mindre och att det går att utnyttja det för att få henne dit man vill... Vi tog i alla fall en hundmatkopp, vände den upp och ner & Johan skulle nu bara belöna snurranden som var åt rätt håll, dvs så hon svänger in baken vid hans sida sen... när hon nu är påmind om vad denna övning handlar om och när hon får lite mer fart i snurren så ska han själv flytta in till matkoppen och hon ska få flytta med honom... Det ska bli helroligt att se hur det fungerar!!

I alla fall... när de grejsade och trixade... så blev jag också lite sugen på att testa... ni vet det här med planering... ;-) Samtidigt är det roligt att se om hon förstår klicket och att det är för att hon gör rätt... Med ett fantastiskt tålamod (inte min starka sida) så satte jag mig att försöka och så förstod hon blixtrande snabbt att om hon slängde upp en tass på skålen så blev det klick och godis!!! GISSA OM JAG ÄR GLAD!!!? Sen avbröt vi... man ska inte träna bebisar långa stunder i sträck och det är min andra svaghet... det är så förbaskat roligt att jag bara inte kan sluta...

Vi jobbade också (under gårdagen) på att kunna sitta vid min sida, och inte bara springa runt runt... det blir nog också bra om vi får jobba på det någon dag till =D. Lite stå från sittande och sen får jag rätt ofta spontana ligg... ;-). Ja, jag tror jag fortsätter jobba med dessa saker nästa vecka också och får lite mer ordning på det hela, kanske... =)

He he... igår, då letade jag fram min riktiga mössa, den som nästan är för varm när det är -30 grader... =) Och så tänkte jag lite på vad hundarna gör, ja de unga, om jag inte uppför mig normalt heller... Så, med nerfällda öronlappar hukade jag mig ner och sa buuuu när Bira kom ut i hallen (det är lite skumt också) och rackarns vilken reaktion!! Först frös hon till is, sedan morrade hon, skällde och flydde till köket... Fast, det tog ca 0,2 sek så var hon tillbaka och kollade vad det var för konstig typ där i hallen och sen var hon bara överlycklig =). Lizza då... ja det var lite senare och samma stil... Bira blev direkt bara glad att se mig, de stora hundarna var mest bara som vanligt och Lizza morrade och skällde lite, men när ingen annan blev rädd så var det nog inte något farligt och så såg hon också att det bara var mamman och hon blev då också glad... =)

Nu ska jag rasta hundar... 2min trippar... det tar längre tid att få på sig alla kläder än att kissa dem... Sen ska jag försöka gå på en lite längre tur idag... Om inte annat behöver jag det... Ha det!

Inga kommentarer: