onsdag 2 december 2009

jämnställdhet...

Det hela började ju i torsdags... då var jag & Sussa på en shoppingtur & en hel del julklappar fixades! Härligt!! Men, rackarns så trött jag blev sen... så, vad jag gjorde på fredagen, det har jag då ingen aning om!! =D =D Tur i alla fall att du drar med mig Sussa! Tack!

Så... Lördag då och då var det jakt som stod på schemat... det roliga med den sena jakten är ju att det kan bli lite vad som helst ;-). Nu stod då även en ute-gran på schemat...

Mitt på dagen avbröt vi jakten på de stora fyrbenta vännerna och jag och pappa gav oss ut på jakt efter gran, vilket inte alltid är det lättaste på dessa marker! Det första vi stöter på är en orrtupp!! Och som pappa sa... "död orre flyger" ;-), alltså bommade jag! Synd det!!

Sååå... efter en stund stöter vi på en "flock" med tjädrar =) och här minsann kunde jag få till det och efter en del förflyttningar & så... så hade jag skjutit min första tjädertupp och också min andra!! =D Kul va!? Den första, som var hel, den skänkte jag till brukshundklubbens julskyltningslotteri... Den andra, den ska bli en härlig middag här hemma!

Ja... sen insåg vi att klockan var väääldigt mycket och jag hade små raringar att ta hand om. Alltså, tillbaka på byn, här fick Lizza då också möta Kia, brorsans älghund... de andra i den flocken sparar vi till en annan dag! Men, nu är i alla fall bossen fixad =). Nu ska ni veta att vi fick slita mycket för att få en bild på dem båda... Lizza var inte stilla en sek... =)

Tjusigt va!?? Ha ha... tror Suss fick någon bättre bild...

Efter kaffet, då var det kol-svart ute!! Och ännu var inte adventsgranen huggen... sååå... jag hade dock lite koll på en, rätt så snygg... Och så tog jag mig ut till den, som tack och lov var bredvid en väg och så högg jag ner den, med en yxa som kunde varit bättre... och trött var jag... och inget takräcke hade jag på bilen... Ha ha... men det var just då det minsta problemet... granen skulle ju upp på taket också!! 2m upp!! För som ni vet har jag ingen vanlig liten bil utan en rätt så hög vit sak... Alltså, jag älskar min Land Rover, men just då... efter lite slit fick jag faktiskt upp den och kunde knyta fast den! Nu vågade jag inte titta i en spegel, händerna sved, ansiktet sved och händerna var strimmiga och prickiga efter granens framfart... Undrar vad de tänkte på Ica!?!

Min bil med hel-ljus på för att jag över huvudtaget ska se granen som jag hugger ner... =)

Sen, lagom till första advent så singlar det ner några fjun från himlen, ynkligt lite, men i alla fall tillräckligt för att det ska bli lite ljusare och mer stämningsfullt! Nu ska jag ärligt säga att jag inte har en aning om vilken dag detta skedde, det är jag på tok för trött för att minnas... =D

Och, vet ni... Bira-bus, hon har en tjäder att vakta!! Tänk om den skulle få för sig att flyga iväg!??


Det är säkrast att hålla koll.... ;-) OCH om någon av er tvivlat på clumberspanielns intresse för vilt... tja... välkommen hit! =)

Sen så... prognosen sa snöö på måndagen... så där en dm!! Det kändes nu riktigt bra & underbart!! För prognosen sa inte heller +10 dagen efter utan snarare -10... Och så till det som gör att jag tror att detta är den snö som kommer att ligga... Djuren blev för första gången glada och galna över snön!! Galnast blev Tanija... hon hoppade omkring, bet mig och for allmänt fram som en idiot under morgon pinken... Sen Kiwi "Jansson" katten... som smög på både mig & husse och hundarna och skulle leka med oss (jag brukar leka med katten i snön, smygar-lekar), sen kom Lizza... hon hade superskojj!! Jagade spaden när jag skottade, jagade svansen och for fram... ja, de andra två då... Siri såg jag ingen skillnad på & Bira hon hade inte tid... hon hade nämligen en tjäder att vakta!!! Senare under dagen så hade hon också roligt i snön och hade en massa tok för sig, bara ibland var hon tvungen att kolla så han inte flygit iväg.... =D =D

Ja, som ni förstår så ägnade jag eftermiddagen åt att skotta snö... och skotta snö... då de börjat ta betalt för snöröjningen så avsa vi oss den. Vi har alltid varit sist på "listan", alltså den de skottat sist åt och det är vi och en till som har det riktigt jävligt till vårt hus... 120m uppför... och vi har alltid fått gå, lämna bilen osv, för det inte varit skottat, nu har jag hand om det... och det tog sin tid =) Därför började jag i tid (så P-O skulle ha det skottat hem)... Det skulle ju inte komma mer snö...

Och en hel del hjälp fick jag...

Inte bara med att döda spaden... utan också med att tömma den mitt på gården.... Tur det inte fortsatte när jag bytte till den stora skyffeln! Till saken hör sedan att det visst inte snöat klart... det kom lika mycket till!!! Och vi fick skotta backen igen... 23cm nysnö!!

Tror ni det är vackert???

Var med pappa igår och kollade in hans damm-jobb och fick en del fina vinterbilder... Det var SÅÅÅ vackert!!! ca -10 grader och en ljuvlig sol!!

Så, det här med tjädern då... Givetvis såg jag nu min chans!! Direkt plockade jag av en vinge på den som är kvar & gick in och tränade apportering!! Hur ofta får man färskt vilt?? Ha ha... kan berätta att vingen just nu ligger i kylskåpet & väntar på ett nytt tillfälle!!

Mammas lill-busa tyckte den var lite konstig först... men väldigt snabbt fattade hon grejjen! Däremot hade hon lite svårt att ta ett full-munsgrepp (vad det nu kan heta) utan hon nöp gärna i i en hörna... Vi jobbar dock på det =)

-Kom igen då!! IGEN!!! Det här var super roligt!! Och inte ens när Lizza kom in och ville busa hade Bira tid med det, hon skulle faktiskt träna!! Det tycker jag var roligt!!


En busbild. Tidvis låter det som två monsters här i huset... jag vet vem som låter mest, men inte vem som egentligen är värst... nu är Bira väldigt okänslig (precis som de ska) och det är nog bara att inse att ska man gräla på henne är det ingen idé att ta tag i örat... tur hon är känslig för hur man är!! Igår hängde Lizza i henne med sina små sylar... i örat, i nackskinnet, i halskragen... och Bira bryr sig inte... ja, ni förstår... Men, det härligaste är att de båda kan koppla av tillsammans!! Man måste inte röjja hela tiden! Om Siri får vara med de små blir det så... Hon kan lixom inte sluta busa med dem. Nu är hon underbar och leker på deras villkor, men det blir för mycket... och så blir oftast en utanför... ja ja...


Busiga blicken =)

-Så här äter jag!! Liggande...

En höstlig bild! Det är lite roligt... ni vet Tanija är ju jämt på stenar och Lizza hon gillar verkliegn att sitta på den här stenen... Rottis-syndrom?? Eller kanske bara koll på läget!

Och en bild från första mötet med Dix, "om jag gör så här behöver du väl inte vara rädd för mig..." Kan säga att Lizza gjorde sitt bästa för att få sprutt på Dix igår när de träffades igen =) Det märks att hon växer på sig lill-stumpan! Som för övrigt är 12 veckor idag... det ni!

Ha ha, jag måste ju berätta att jag snaggat Bira också!! Fanor och tassar är "rena" hon ser hemsk ut!! Men, jag hoppas det ska hjälpa lite mot snöklumpar... Jag vet att jag fått höra om ett medel man kan ha på, som inte är till för detta ändamål, men som är suveränt. Men, då jag inte hade någon hund med päls när jag hörde om det så kan jag inte komma på vad det var... NÅGON?? Hur gör ni andra??
Nu ska jag slöa på annat håll, för Bira fryser för mycket ute för en långprommis... -15 mitt på dagen... och jag fryser också =) Men, det är blixtrande vackert!! Ha det!!

1 kommentar:

Sussa sa...

har en flaska... men minns inte namnet och tänker inte kolla nu... för den är hos mamma... ;-) men finns i häromi och i stan på djurmagazinet... sprayar på för att slippa klumparna... om du påminner mig ska jag titta vad det heter... ;-)