tisdag 23 april 2019

En påsk...

Ibland blir saker och ting inte som man tänkt sig...
Veterinärbesiktningen av valparna gick kanonbra och veterinären skrattatade åt Bavarias navelbråck, det var så litet att hon fick leta för att hitta det och hon tyckte jag skulle behålla tiken, för hon är otroligt bra... och jag funderar nu på om jag ska sätta ut henne på foder eller halvfoder till någon som vill träna och tävla henne... :-)


I fredags så åkte 2 bebisar, Bellman och Rosé... Det var ett par som ringde på onsdag kväll och frågade om honom, på torsdagen ringde hon igen och på fredagen så åkte han. Jag tror att det kommer att bli toppenbra! De har clumber sedan tidigare så de vet förhoppningsvis vad de ger sig in på ;-). Och Johan var ju hem då och hämtade Rosé och det verkar också flyta på rätt bra.
 På lördagen åkte Bernard till sitt nya hem i Norge och det verkar också fungera väldigt bra! Alla bebisarna har fått långa bilresor. De har varit lite oroliga till en början, men sen har de lagt sig till rätta och resan har fungerat bra. Skönt!
 På söndagen sen så åkte Blonde Sonja, nu åkte hon bara till Sveg och ska nog åka vidare till Stockholm idag. Hoppas det fungerar lika bra för dem!
 Ja, så nu har jag en Budweiser, som ska kallas för "Bosse" kvar där hemma. Han ska ju resa vidare till Tyskland i juni, och så är det "Beckis" och Bavaria kvar och det är lite tomt. Jag tror att även de tycker att det är tomt, eller så gör åldern att de är med sociala och vill vara med mer.
Mitt projekt just nu är att få dem rumsrena, phu! Alltså helt lätt är det inte... jag har tre bebisar att springa ut och in med som en galning och jo, det fungerar, men jag blir dödstrött, ha ha ha... och jag jobbar inte nattpass med detta och nu när jag jobbar blir det som det blir... men när jag är hemma så kör vi! De blir ju större och behöver inte ut o kissa lika ofta heller, och bara de blir lite större och jag har halsband till dem så kan jag ta med dem i bilen och rasta när jag har rast. Kanske kan någon hjälpa mig... :-)


Så, så har min påsk sett ut.
Igår stoppade jag in alla sex hundar i bilen och åkte för att träffa Liza och träna lite. Lika bra att de lär sig! Att sitta i biolen och vänta och att åka runt lite hit och dit, ha ha ha...
 De fick komma ut på en kissrunda... på en gräsplätt i ett hörn vid en byggnad, omringad av snö... det borde vi ju fixa ;-). Ok, jag är sjukt nöjd med valparna! De knatade på som om de vore på hemmaplan, ingen som fiser ihop det minsta, de smög inte runt som en flock, en hit och en dit och Liza, som ju var ny (ja, hon hälsade på dem när de var typ 5 veckor...) hon var väldigt spännande!
Så kul! Bavaria fick komma ut och kika på en bebis-dummy... men det var inte mycket att ha! MEN!! Hon fick ju ha koppel på sig och upptäckte att man kunde bära på det... och jösses så mallig hon var!! Ska försöka få till lite koppelträning med dem nu...


Givetvis fick de stora komma ut och köra sina pass också! Och som jag skrev sist... jag har verkligen natt och dag i min flock! Det är väääldigt längesedan Cider var på den här nivån... Hon var typ 2 meter bakom och jag fick slita som ett djur för att få med henne! Jag tror hon gjorde sakerna, men det tog tid och det var väldigt mycket tittande och funderande innan något hände.
Jag testade att dra upp henne med en leksak och lite bättre blev det, men bra!? Näe... nu ska jag dra ner lite på maten och se om det blir mer sprutt! Det skulle ju också kunna vara värmen som ställde till det, vad vet jag. Synd är det, för hon är jäkligt duktig när hon är på ett annat humör!
 Och när det är så här så är skillnaden enorm! Allis, som skulle kunna vara i en mammabubbla eller något fortfarande, hon jobbar med mig och är... f-n vilken hund jag fått! Vi gjorde en fortsättningsbana och jag upplever inte som att vi har några problem med det. Det som möjligen ställde till det var att det var ett kaninskinn i frestelsen... hennes kaninskinn... ha ha ha... Nu ska jag leta tävlingar!
Lizza då... alltså, Liza har nog rätt, hon ÄR lugnare! Och oavsett hur hon är så är hon med mig och hon jobbar med mig! Så skönt!! Hon ser inte frestelsen, hon ser inte att det är dummys istället för koner i slalom och spiralen (man tager vad man haver), hon ser bara sin matte!


TACK Liza!! Det är så nyttigt och kul att träna med någon och att ha någon som bygger banor är lyx!


Nu slutar jag snart :-) och det betyder 3 dagar kvar denna vecka... :-)


Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Tack själv! :D Alltid lika roligt att träna tillsammans med dig :D <3
Vad gäller banbygge så...några x antal banor till så går det nog lite fortare haha och tack själv för banbygge till mig :D
Ja nog var det morska små som gärna hade utforskat mer om de hade fått haha.
Kramar