tisdag 9 april 2019

... bara så där...

... vi plockade ihop inomhusmattan, la ut på fb att det inte blir någon måndagsträning innan vi kan vara på planen igen... och vips så har vi bokat in en träning på parkeringen utanför klubbstugan, ha ha ha... men det var ju lite så det var meningen. Ingen ska känna att hon måste åka in och låsa upp, men vi som brukar ses kan bestämma per sms att vi ses... typ så... och vill någon mer vara med så går det bra, men då får man skicka ett mess till någon av oss idioter och kolla läget ;-).
 Och ärligt så känns det rätt bra! Och det var UNDERBART att vara utomhus och köra, med yta att jobba på och då kan ju även idiotiska Lizzor få komma ut en sväng... ;-)


Lizza var först ut och hon hade supersvårt att fokusera på mig! Hon ville kolla vad alla andra gjorde + gå och kissa överallt... phu! Men efter jag hämtat bollen så blev fokuset något bättre... Jag hoppas verkligen att vi hinner träffas fler gånger innan vi ska iväg och tävla, för annars vet jag inte om jag törs gå in på någon bana med henne...
Lycka var att hon fick apportera en gång... Hon älskar det! Och när Liza sen slängde apportbocken till Amic och Lizza hörde att den landade, då tappade hon fokus och började titta sig omkring efter var den landade...
Förutom en massa rallymoment så lekte i en del och det blev lite loss-övningar. Det är inte helt enkelt med henne och därför väldigt nyttig träning.


Cider fick komma ut som nummer två... och här var det nog ännu svårare med fokus och att lyckas med det svåra att hålla näsan ovanför marken.
 När jag lyckas hålla kontakten, då går hon väldigt fint! men, jag måste helt klart träna mer på barmark och samman med andra även med henne och försöka få till ett stå utan att hon nuddar vid mig... Men, annars känns det faktiskt som hon kan de moment som hon behöver kunna!


Allis då... Med fokus på framförgående... Min plan var att ställa henne och själv kliva in bakom, få henne att gå framåt och belöna med en boll. Det gick super! Förutom att jag lyckades kasta bollen när hon satte ner näsan och nosade... hrm... varje gång! Hon gick fint, jag kastade och innan bollen var framme så hade hon satt ner näsan. Typiskt! Men jag tycker fortfarande att min plan var bra! Vi testade då att hon utgår från min sida och annars typ samma upplägg... och jag tror faktiskt, att om jag gör så här lite till och om jag kan lyckas belöna när hon har näsan i luften, då kommer det fungera bra! Och jag ska definitivt använda klickern!
Det blev också några stopp på visselsignal. Dels vid min sida, men också där jag la något bakom henne och kallade in, blåste stopp och sen skickade. Förutom att hon varje gång jag gick vände sig om och kollade vad som låg bakom och att hon en gång tjuvade så fungerade det bra och ja, själva stoppet fungerar bra! Jag tror dock att jag ska lägga in ett föremål bakom mig också, som hon får ta ibland... :-)


Hej hopp!

1 kommentar:

Liza sa...

Ja det var verkligen härligt att vara ute och träna :D Så underbart att kunna gå längre än typ fem sex meter, haha.
Ja vi måste absolut få till några fler gånger innan det bär iväg :D
Kramar