torsdag 2 augusti 2018

onsdag

Igår var det onsdag och det blev en liten annan form av onsdagsträning. Det är fortfarande för varmt, men jag och Allis packade in oss i bilen och hälsade på Lena i hennes stuga i Andåsen.
 Mycket trevligt!!
Lite träning blev det också, på tok för lite om Allis fick säga sitt, men jag tror Dino var rätt nöjd, ha ha ha...


Först blev det ett skick "ut" över en kulle. På första skicket låg dummyn i kanten mellan det klippta och högt gräs.
I vintras hade jag aldrig fått henne över kullen (hon sprang inte så långt), nu var det inga problem fast det var en bit till till dummyn. På andra skicket la jag ut den en bit i gräset och det var inte heller några problem. Superkul!


Sen gjorde vi en markering.
Vi startade på kort gräs, skickade genom högt gräs (kanske 10 meter bort) som kanske var 2 meter brett, sen kom en klippt remsa igen, kanske 20 meter bred? innan det blev högt gräs igen.
 Lena stod på den andra klippta ytan och slängde markeringen i kanten på det bortre höga gräset.


Allis gick nästan över den andra klippta ytan innan hon vände tillbaka och letade i det höga gräset nära oss... Och jag klev då över och hjälpte henne längre ut.
Kast 2 landade i det höga gräset (planerat) och nu var det inga problem att springa ut! Härligt med utveckling!!


Sen gick vi in och fikade (TACK!!) och jag fick mysa lite med Ludde... vilka minnen som bubblar upp... En riktig superhund!!


Just nu har vi inte jättemycket att göra på jobbet och då blir man lite svårmotiverad... och jag borde ju ägna tiden här till att planera min hundträning, eller hur!? Det blir lite enklare att fokusera på rätt saker och hitta på roliga övningar när man har det på papper vad som man just nu ska lägga tid på OCH med lite flyt får vi dessutom bättre väder nu!


I morse var det bara 10 grader. Underbart!!! Betydligt bättre att gå i än vad det varit tidigare i veckan... Hoppas det håller i sig! Tror jag ska spåra lite i helgen... ;-) och kanske ta en tripp till Svenstavik och träffa en massa härliga människor och fina hundar!


Hej hopp!

Inga kommentarer: