torsdag 3 september 2015

tränat

Jag har ju alltså tränat en del under veckorna som gått.

Cider får mycket lek, vi försöker utveckla linförigheten, vilket går... så där... hon blir gärna sittande och tittar på himlen, eller pippifåglarna och lika när vi går så har hon lätt att liksom sväva iväg... :-). Men, vi jobbar på det!
Läggande och ställande känns rätt bra och trots minimal träning har hon lite koll på det känns det som. Och det är typ detta vi grejsat med. Jo, plats... bara hon inte drömmer sig bort och börjar nosa så finns det rätt stora chanser för bra betyg om vi skulle råka på att tävla ;-). Högt fokus på plats och linförighet nu känns det som!

Allis... jobbar på sitt vid sidan + inlärning av kommandot fot för detta och nu flyr hon i allafall inte när jag ställer mig vid hennes sida :-D. Ja, jag ska lära henne att komma in till sidan också, men just nu kör vi så här. Jag har förövrigt byggt en plattform så jag ska kunna träna mer på detta med att komma in till sidan.
 Vi jobbar på sitt, sitta kvar "jah", ta den, ligg och kommandot ligg... och så försöker vi leka massor. Igår var hon med på ridskolan och ridhusläktaren var lite läskig... men när vi tränade så glömde hon allt... och vi körde då även tasstarget, vilket jag måste kört tidigare i hennes liv då hon var väldigt duktig :-).

Lizza och Bira får just nu stå tillbaka lite... det känns som prio ett att komma igång med ynglingarna... Men, vi har varit iväg och tävlat rally.
Bira kan nu lägga till titeln RLD N till sin titelsamling, medan Lizza kan stoltsera med... 43p :-D :-D (70 krävs för GK) och hon är tydligt på väg in i löp, vilket gör henne helt puckad... pust...

Jag är väldigt sugen på att starta Bira i någon fortsättning, men vi får se hur det blir :-). Sen rann planen att starta lägre patrull ut i sanden, hon har börjat löpa... Men, vi är nu rätt aktiva och försöker träna tjänstehund en gång i veckan... :-)

I helgen ska Cider göra sitt MH och på måndag har vi tid för röntgen. Lite nervöst :-), men allt är ju som det är och det är svårt att fatta framtida beslut innan man sett resultat av detta!

Hej hopp!

Inga kommentarer: