söndag 10 augusti 2014

Nu..

... loggade jag in, så nu vaknade hon :-D :-D. Ja, honnet är ju någon som jag ännu inte skrivit om här. Men, om ni följer mig på min fotoblogg eller på fb så har ni kanske sett en liten bild :-).

Men, det kommer vi till så småningom! Eller kanske direkt om jag ska ta saker och ting i ordning så är det väl ungefär nu hon ska dyka upp, iallafall i tanken... Under veckan kom jag ju på lösningar, eller snarare planer på lösningar, till delar av moment med Lizza, så det tränade vi på och så spårade vi en del.

På torsdagen efter jobbet hade jag fått ett meddelande på fb om att det fanns en tikvalp om jag var intresserad. De andra flickorna i kullen skulle utomlands och hon ville att denna lilla skulle bli kvar i Sverige. Så efter en del funderande, rådgivning från min bästa rådgivare i livets stora frågor ;-) och efter familjen fått säga sitt så tog jag ledigt på måndagen (här går det undan!).

På lördagen var jag till Ånge och startade på bruksprov-spår med Lizza och jag är väl egentligen väldigt nöjd, men samtidigt känns det lite surt! 402,5poäng (420 behövs för uppflytt). Vi hade 205,5 på lydnaden (behöver 196 för uppflytt) och hade då Lizza sprungit på budföringen eller tagit en pinne till i spåret så hade vi blivit uppflyttade!! Men nu gjorde hon inte det... hon hade egentligen inte heller någon superlydnad, men heller inga nollor och då räcker det ju fast man inte har någon platsliggning! Linförighet: 7/6,5 (tränger, snett sitt, hoppar, släpper helt om, avslut). Framförgående 7/7 (drar, vänder om). Platsläggande: 9/9 (tränger/plogar i transport). Inkallande 8,5/9 (avslut). Krypande 7/7 (hög bak, DK upp, ryckigt). Apportering 10/10. Hopp 9/9,5 (avslut) och så avstår jag ju platsen då...

På söndagen var jag med Bira till Svenstavik och på deras nationella utställning. Nu ångrade jag min anmälan, men har man anmält och det är så nära så måste man väl fast jycken knappt har ett hårstrå på kroppen :-D. Jag försökte klippa svansen (där det syns mest) lite kortare än vanligt för att den skulle se tjockare ut... Sen såg jag att det var en Wildclumbs-tik som skulle vara med och då de har gått väldigt bra på utställning fast de är unga så trodde jag det var helt kört! Fast å andra sidan så skulle vi efter utställning påbörja vår resa söder ut efter den lilla och det vore ju skönt att inte stanna till finalerna...

Kritik: Feminin tik m fina prop. Välformat huvud m välburna öron. Borde haft fastare ögonkanter. Fin hals, bra skuldra. Ngt rak överarm som borde ligga an bättre mot kroppen. Bra längd på bröstkorgen. Utmärkt förbröstt. Bra bredd i korset, som kunde vara ngt planare. Norm vinklar bakställ. Aktiva fina rörelser m utmärkt räckvidd. Mkt bra pälskvalitet (ha ha ha...) och temp. CK och BIR! Sen blev vi oplacerade i gruppen men till skillnad mot ifjol så var hon inte helt utmattad utan travade på riktigt fint! Ja, så givetvis blev det rätt sent innan vi kom iväg...

Första kvällen reste vi till Karlstad och det var ett rätt knepigt väder att köra i. Vi hade nästan konstant åska och under någon timme så var det inte ens uppehåll mellan blixtarna utan det lös precis hela tiden! I samband med åskan så var det också väldigt kraftiga regnskurar till och från... vi hade dock tur och missade haglet... lite längre söderut så var det även varvat med dimma (och grodor och älgar :-D ). Till Karlstad kom vi runt midnatt! Tack till Sven & Mia för att vi fick bo över!! Och sen var vi ju tvungen att surra lite innan vi kröp ner. Kl 6 var vi/jag uppe igen och hade sovit ca 3 timmar... ha ha ha... Sen åkte vi då ner och hämtade bebis. Väder hem sen var åska (en liten stund nästan lika mycket blixtrar som på vägen ner), översvämning av parkering i köpcenter där vi åkte in, översvämmad väg, träd (minst 20) nedblåsta över vägen osv. Jag brukar ju råka ut för diverse väder när jag åker på mina resor, men detta slår nog allt! TACK FÖR SÄLLSKAPET SUSSA!!

Så runt midnatt anlände hon då, Cider (döpt av barnen), som än så länge mest heter "plupp plupp". och då allt var helt nytt för den lilla blev det givetvis en orolig natt. Och sen upp och jobba på tisdag morgon... Jösses så slut jag var!!Hon är dock otroligt snäll, om man bortser från nätterna. Inga protester i bilen, trygg i olika miljöer, följer gärna med när man går... Sen börjar väl clumbersidan vakna... Man måste ha något i munnen att tugga på, kottar är ok, men händer och fötter (och vader) slår allt! Ha ha... hon är godistokig, leker bra, och det känns som något bra att bygga på! Jag tycker att hon är mer vidlyftig än vad Bira var, alltså hoppar och slänger sig mer, hon är också mer uppmärksam på saker som händer en bit bort, vilket inte bara är en fördel... När hon är trött går hon in i buren i köket och lägger sig, vilket är kanon!!

Jaha och hur går det med de andra hundarna då?? Bira är väl som hundar är mest, lite för feg med att fräsa ifrån möjligen. Siri fräser mest hela tiden (hon gjorde det med Bira också) men jag tror att det redan är genomskådat och det lilla skäller tillbaka. Lizza hon undrar varför hon inte kan få vara i samma rum som mellanmålet om vi nu ändå tagit hem det... ja, typ så.. Sen så är Lizzas utveckling rätt bra. Från början var hon helt låst och skulle bara ta den lilla, men det börjar släppa och hon kan gå och lägga sig och släppa den lilla helt. Men om hon är busig och springer omkring, eller reta smed någon av de andra hundarna, då blir hon lite för mycket på. Om ca 3 veckor eller något så ska vi ju bo i husvagnen jag och alla hundarna, det kan bli mycket intressant :-D.

Jag har väl inte återhämtat mig än efter denna första veckan, men måste nog ta tag i träningen med den lilla känner jag :-). Vore ju bra om hon kunde komma när man ropar på henne, eller att hon i alla fall vet vad hon heter :-D.

Igår var jag och tävlade Lizza. Vi hade 5 pinnar men inget slut med oss och var ute i ca 40min och "spårade" i 2km. Mycket intressant! Så, jag packade ihop och åkte hem... Hemma så körde jag lite apportering med Bira, var till stranden med den lilla (andra gången :-) ). Idag blir det hemmapyssel och valpmys för hela slanten! Kanske en tur till stranden igen :-), jag vill ju ha en badtokig spaniel denna gången :-).

Hej hopp i solskenet!
1 kommentar:

Liza sa...

Haha...mellanmålet...ja så kan man ju oxå se den nya familjemedlemmen som ;D
Ja det var ju en intressant spårning damen gjorde, hmmmm.
Och jisses så söt hon är lilla Cider! <3 ska bli så roligt att få träffa henne sen :)
Kramar