tisdag 14 juni 2016

Och allt flyter på...

... ,men inte som någon stillsam å, utan som en rasande fors med livsfarliga vattenfall både här och där... typ ;-)

Idag är jag på jobbet igen, några timmar i alla fall :-)... sen blir det till Hede och röntga Bira och operera Lizza. Men, just nu kan jag inte logga in i systemet och därför finns det inget jobb för mig :-).

I torsdags när jag kom hem så grejsade jag och Jennifer där hemma... plockade ihop, fixade gräsmatta, bakade tårta... och mitt i allt hann jag träna lite utställningsstå med småbrudarna också... Jag vet vad jag vill ha, men har inte riktigt energin att tänka till för att få det som jag vill :-). Behöver bygga en plan, en individanpassad plan, eller snarare två planer då :-D :-D...

På fredagen var det bara Allis som fick lite miljöträning eftersom hon fick följa och titta på studenterna :-). Glatt och livat och en massa pangande när de sköt konfetti. Allis tycker det är spännande och kan bli lite uppjagad, men tycker inte det är någon särskilt jobbig miljö :-).

GRATTIS Johan till studenten!!

Sen blev det fika i lägenheten innan vi packade ihop oss och åkte hem... Väl hemma blev det våfflor och jordgubbar för mig och Jennifer innan vi kröp till kojs :-).

På lördagen sedan så grejsade vi på som vanligt innan det blev fixande av middag. Som tur var så var jag så smart att köttet fixades torsdag-fredag :-). Och vi överlevde lördagen också ;-), men detta var mycket jobbigare än att vara ute och titta på studenter!! Ha ha ha... Allis är bra rolig... hon var helt slut och innan alla kommit hade hon smitit in i buren och lagt sig för sig själv... Nu kan det ju till viss del bero på att först var Ipa där och lekte med henne (Allis är måttligt road) och sen kom Shiva och var med under middagen... :-)

I söndags så var det BPH på klubben och jag är superlycklig att jag sagt att jag kunde vara figurant, men inte testledare... Jag hade gått under om jag behövt läsa på alltihop, figge läsande var nog för mig och sen hade jag ju bästa Hanna som testis och då kände jag mig trygg! Hon är superduktig!! 9 hundar körde vi! En västgötaspets och resten gråhundar & jämtar. Supertrevliga rakt igenom! Tror ni jag var slut på söndag kväll??

Igår, då skulle jag börja kl 7...zzz... men när jag stod i duschen började Jennifer bulta på dörren och skrek... Hon mådde inte bra och var på väg att kräkas... Jaha... nu sa hon att det berodde på att hon inte hade ätit som hon skulle på söndagkväll, men till saken hör att hon knappt kunde gå. Hon hade varit och ridit på kvällen och blivit avslängd. Vänster fotled hade hon ont och även om det inte var supersvullet så blev jag orolig... Jag lyckades få i henne en ipren och lite frukost och konstaterade att jag inte skulle hinna in till sju... Så jag ringde till jobbet och talade om att jag inte tänkte komma in och att hon fick sätta vad hon ville på mig, sjuk, tjänstledigt eller skolk, ha ha ha... Sen blev det sjukhusbesök!
Jennifer sov ju dåligt på natten, och sen lyckades hon sova en stund och när hon kom upp så såg allt bättre ut, men vi var in och röntgade ändå. Tack och lov inget brott...

Jo, jag har ju glömt... P-O bytte någon plastdel och grejsade med växellådan på Pajeron och konstaterade att jag behöver en ny växellåda... Jag bryter ihop!!! Nu visste brorsan någon som hade en låda, men... varför kan det inte bara gå??
Igår efter sjukhusbesöket så hände saker i V70... appropå att bryta ihop... ABS-lampan tändes och så stod det i service-rutan Antisladd och ABS-service behövs... GGAAAAAAHHH!!

Igår så stannade jag kvar efter sjukhusbesöket... Det var ju måndag och jag tjuvstartade måndagsträningen. Bira och jag tränade på rutan som nummer ett, och här behöver vi nöta in lite :-). Men jag tror att det kommer bli bra, bara vi tränar! Ibland rakt in och ibland med stopp på vägen...
Vi testade på apportering, jag vet ju att hon kan, men jag upptäckte att hon har usel fart in, något att jobba på! Linförighet (har inte tänkt på att det är frittfölj) är lite slarvig, men ok. Bara att jobba på! Hon är grymt kul att jobba denna jycken!!

Sen fick Lizza komma ut lite och vi repeterade mest... Linförighet, kryp, framförgående... Det känns liksom som att allt sitter och att vi borde fixa ett uppflytt så vi kan gå vidare i träningen! Vi behöver nog båda den kicken... Skulle sitta fint med något rally-resultat också :-)...

Cider, det var en ny hund på planen och det var lite udda och mycket dofter på planen, så det var lite svårt att nå fram, men bara jag lyckas så går hon väldigt fint! Det blev linförighet, stå, och platsliggning... Och platsträningen belv superbra!! Jag la henne, sen kom Liza med Amic (bebis) och de satt/låg tillsammans bredvid och åt godis... och så fyllde Cecilia på och efter en stund kom Hanna och la Dregen bredvid Cider och sen Madde och Quito bredvid Cecilas jycke (jag vet inte vem av dem som var ute...)... Sen belönade folk kors och tvärs och hundar togs upp och las igen och allt blev så jäkla bra!!! Jag upplevde Cider som väldigt stabil och det är toppen! Mer av denna träning ;-).

Allis är riktigt på G och vill verkligen jobba! Linförighet, läggande, ligg kvar, stå och så lekte vi en del. Hon är rolig och gör alltid sitt bästa! Fick till några delar med riktigt lång linförighet för att vara oss... super! Vi fortsätter med detta och ser om vi kan få till någon typ av start till hösten ;-)

Nu packar jag ihop och åker... ;-)
Hej hopp!

Inga kommentarer: