onsdag 24 september 2014

plötsligt..

... blev det vinter bara så där :-). Trevligt tycker jag minsann! Det är ju ändå slutet på september och då ska det väl börja komma in någon flinga då och då... sen ska det ju givetvis inte bli kvar ännu och det kommer det ju inte bli heller.

Undrar om det går att titta på filmerna jag la upp igår... Jag har hållit på i 3-4 dagar att försöka lägga upp dem på nätet, men jag lyckas inte... tillsist blev det så här och jag känner mig inte nöjd och funderar allvarligt på hur jag ska lyckas få till det nästa gång! För film är kul!! OM man inte behöver lägga 6-7 timmar för att få ut dem på nätet... så det är bäst ni njuter ;-)

Annars har vi inte tränat speciellt mycket. Jag har gjort ett bebisspår till med Cider och det var helt ok. Nu ska jag ta mig i kragen och göra något hårt spår också!! Och även ta med de stora... (hur kunde de små plötsligt så naturligt bli de stora??? och vad ska jag nu kalla Siri?? )

Prio ett är dock nu att bli av med förkylningen och se till att spårtävlingen i början på oktober flyter på som planerat. Jösses så längesedan vi hade så många hundar anmälda OCH att vi hälsar alla välkomna... 21 stycken... :-).

Jag har börjat fundera på mål för nästa år då årets säsong börjar dra sig mot sitt slut och att jag måste lägga upp planer för alla hundar och hålla mig till dem!! Annars kommer allt bli OMÖJLIGT att hålla ordning på och få till på ett bra sätt...

Med Cider så har jag än så länge gått lite efter Maria Brandels "Från valp till stjärna" som ju är en toppenbok. Vi har börjat med de grunder som hon rekommenderar (utom hopp-stå) och ska jobba lite till med dem innan vi går vidare. Jag skulle vilja ha lite mer tryck i dem... Backa började vi med för 2-3 dagar sedan eller så och det var hon med på direkt. Sen vill jag ha fler steg och inte två steg vänta och backa ett till, utan ha flyt i det... sen så kanske jag inte ska ha så höga förväntningar eftersom jag precis börjat träna det... ha ha ha... och så har jag beslutat mig för att döpa olika beteenden. Sitt ska bli sitt och ligg ska bli ligg! Så, jag ska alltså strukturera upp min träning lite :-).
  Med Lizza måste jag ju få till lägre momenten så de blir jämnare, lägga krut på hög-koeff momenten... Med Bira ska jag lära in krypet, fixa lite med framförgåendet och platsen och sen ska jag baklängeskedja lägreklass lydnaden :-).

Tjohoo vinter... nu kör vi ;-)

 Bira lär Cider hur man behandlar filtarna som är utlagda för att sova på...

 Bira-lycka i snö...

Inga kommentarer: