torsdag 27 februari 2014

tiden går...

Det sägs ju att tiden går fort när man har roligt ;-), man just nu tror jag den går fort för att man har mycket att göra också och helt fantastiskt nog också fast jag längtar till helg och lov!!! Eller lov heter det väl inte när man jobbar, men jag tar ju liksom sportlov :-).

Hundträningsmässigt så har det inte hänt överdrivet mycket, i alla fall inte det vanliga, och delvis beror det på att jag har varit väldigt trött och grinig... stackars Liten... som heller inte mår så bra, får nog ta värst smällen. Lizza har börjat löpa, eller hmmm... hon är väl nästan klar, men hon mår väldigt dåligt när hon löper (ja, hon var nyss skendräktig och mådde dåligt), och nu ska ni få höra!!! När jag kom hem efter helgens övningar så såg jag att Siri också börjat löpa... inte ofta jag har löp på samma gång. Nu trodde jag att Bira skulle dra på det till i april för Ludde som är en stilig och charmig kille brydde sig ingenting om Bira i helgen, fast vi hade dem tillsammans... han reagerade också på andra tikars kiss, men inte hennes, men ack så jag bedrog mig... Hör och häpna Bira löper också!! Vad det nu har med hundträning att göra...

Med Lizza jobbar jag på lugnt och balanserat, i näsa mot näsa positionen, i ligg (näsa mot näsa) och så har jag börjat flytta in lite vid sidan, mest för att jag ska fatta hur man gör! Vi sniffar också på fot på höger sida, ifall vi skulle få för oss att starta en avancerad rally i april eller så ;-). Hon har också fått ett hårt spår, som var ovanligt bra (alltså inte bara spring så fort du kan).

Bira har tränat på sitt och sitt i uppflog och hon är verkligen på G och så underbart rolig att träna!! Borde anmäla mig till någon jaktkurs med henne så vi får en knuff framåt och lite mål i vad vi ska träna på! Vi har också varit på en KU-hund, en lördag och tränat hårda spår ( har också gjort det ensam någon gång) och jag tycker hon är rätt duktig. Hon har lite svårt i vinklarna, men en mindre vinkel fungerar bra och även att korsa någon annans spår! Vi har varit och avverkat 4 av årets åtta dagar i hemvärnet. Vi spårade, hade ljud och vind figgar, gick med hela gruppen och intog byggnader och vi hade UNDERBART roligt!! Och jag säger vi för den fövandling Bira genomgår när hon ser de gröna kläderna är så rolig!! Du ser verkligen hur lycklig hon är!! Helt galen blir hon!! Sen efter ett par dagar så kommer hon på det här med att koppla av mellan våra jobb och kan stå och gräva i snön medan andra hundar jobbar, men jösses om jag knäpper om kopplet och viskar "var är busen", då är hon som ett... ett... yrväder, men fullt fokuserad på uppgiften! Underbart!

När jag kommer hem från jobbet idag så ska jag och Jennifer packa väskorna för oss två och två hundar och se om det kan få plats i bilen och sen åker vi till skogen en vecka eller så. I slutet på veckan skulle jag väl kanske tro att jag och den lilla vita underbara jycken ska ta oss en tur till Umeå och se om vi kan hitta en snygg kille :-). Åh vad härligt det ska bli med en vecka off!!! Ska dock göra en liiiten resa på söndag och träna lite rotta, men sen så :-). Håll tummarna för molnfritt, kalla nätter, ingen vind, men vi fixar det mesta!

Nu ska jag se om vårt arbetsprogram här på jobbet har vaknat och om jag kan få något vettigt gjort (så jag slipper göra allt imorgon ;-) )   Hej hopp

1 kommentar:

Liza sa...

Åh vad härligt med lov!! Vill också ha sportlov i en stuga :)
Hoppas att ni hittar en snygg kille oxå och att tycke då uppstår. Håller tummarna! :)
Sen MÅSTE vi, nja mer jag då kanske, komma igång med träningen igen. Börja faktiskt sakna den lite, haha. Du får DRA med mig ut ;)
Ha ett härligt lov och njuuut!
Kramar