onsdag 21 augusti 2013

mycket nu...

Av någon anledning så fungerar det fortfarande inte att skriva inlägg som vanligt i denna blogg om man använder explorer, vilket är det jag ahr tillgång till här på jobbet... Skulle ha felanmält det, men det vill jag mixtra med hemma och just nu är jag inne i en period där jag inte har speciellt mycket hemmatid och då ännu mindre datortid :-).

Lite hundträning har det blivit, mest med Bira :-). I helgen var vi i Säs och firade pappa och då passade jag på att träna eftersom jag på samma gång kunde roa Einar, 4 år och min brorson. Han är helt insnöad på jakt och vill inte leka som andra barn, ha ha ha... Först var han ute en sväng i skogen med Jennifer och Siri och de jagade då björn. Dock blev de lite oense för Einar hävdade att man var tvungen att släppa hunden om det skulle gå, så Jennifer kom besviket hem, men jag sa att hon kunde släppa Siri och då fungerade det mycket bättre, trots att hon aldrig gick längre ifrån dem än 10m! Med Bira sprayade jag ut lite anddoft och la ut lite dummysar i förväg och sen körde vi skogssöksträning med Einar som skytt... Första dagen fick han en hare som han stolt posserade med, ska försöka ladda upp bilden här sedan! Andra dagen, då fick han en tjäder och en hare, men ville inte vara med på bild utan Johan fick ta en bild på viltet och bössan när de låg i lingonriset. Det är roligt med barn... :-). Bira skötte sig rätt bra, men drog andra dagen rakt ut och lyssnade inte på varken sväng eller kom, he he... men kom glatt tillbaka med en dummy som hon hittade. Planen var att sedan inte köra med utlagda dummy utan ha kaninbollen i fickan och slänga ut den eftersom. Och i måndags uppe vid klubben så sprang hon inte alls ut som en galning utan jobbade otroligt jämt och fint bland tuvorna, med fin kontakt, och något för mycket stopp, något som jag inte upplevde på samma sätt när jag sprayat ut doft, bra att veta! Bira fick också en simtur i måndags, och det var jag mycket nöjd med! Det blev en liten tvekan när dummyn på andra kastet drev mycket längre ut än vad jag väntat mig, men efter bara några sekunder så klev hon i och hämtade den! Yippie!!

Lizza är som vanligt mer aktiv än lovligt och jag har den senaste tiden slitit mitt hår över hur hon är!! Ska inte hundar landa och vara vuxna när de är så där runt fyra år?? Det är väl inte då problemen ska uppstå?? Hmmm... men så en dag så slog det mig att de har blivit väldigt lite med fysisk aktivitet den senaste tiden, för att inte säga hela sommaren... kan det vara så enkelt att jag bara behöver uppta mina vanliga rutiner och komma ut på promenader?? Ha ha ha... om man vill lösa de hundliga problemen så ska man nog börja med att se till sig själv och vad man gör annorlunda :-). Så mitt i hallonplockningen så gick jag en promenad så Lizza fick springa lös, och som hon sprang!!! Vi gick bara 30-45min, men hon hade ordentligt med fart under tassarna hela tiden, men lyssnade samtidigt riktigt bra på mig, trots att vi var i viltrika marker :-). Ska göra ett nytt försök med denna typen av övning någon mer dag!

Lizzas lydnadsträning är svår, riktigt svår och när jag tänkt till och vet varför hon är som hon är så kan jag föstå det, men jag köper inte att hon skuttar omkring, har rumpan rakt ut och biter mig i jackan/benet med jämna mellanrum... Fast jag fick igår höra att hon inte var någon bomb som var färdig att explodera, hon var en atombomb... ha ha ha... den var den bästa på länge... Som det är just nu så nöter vi på linförighet och kryp. Jag har i krypet lyckats få henne att krypa efter mig när jag backar och jag kan på så sätt "styra" henne i detalj utan att bryta nacken av mig och trycka in hennes rumpa. Sen händer det med jämna mellanrum att hon kommer på att hon ska vara vid sidan och då kryper hon och vänder in vid min sida, i krypställning... roliga hund! Jag kan kanske tänka mig att detta också blir bättre när hon fått utlopp för den instängda energin som hon har just nu! Eller så är det bara någon förhoppning jag har om allt just nu :-) och så får jag se sanningen i vitögat sedan när hon fått sin fys också, :-).

Igår så skjussade jag Johan till Ljusdal där han nu börjar skolan idag. Spännande! Det var lite nervöst igår när vi åkte ner och jag hade lite ångest en stund :-), men jag vet ju att han fixar det! I allafall så flyttade han in på elevhemmet igår och vi båda stirrade på de andras packning som var ca 10ggr så stor som Johans, ha ha... men det är svårt att veta innan man sett rummet hur det ska bli. Men, jag tror nog han hinner fylla upp rummet under året!

Nu ska jag återgå till jobbet! Det blir en del dötid så här i början, men den kommer garanetrat att försvinna när vi jobbat ett par veckor :-), lite spännande med ny avdelning är det allt...

hej hopp

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas allt är bra, och du är så aktiv. Visst jag kan ju nästan bara valp mysa och det är väl trevligt det oxå. Tänk att Johan är så stor så det är gymnasiet som gäller, och hela livet ligger framför dom som ett oskrivet blad, oj nu blev jag djup. Ha det bäst!

Anonym sa...

Skulle ha talat om vem jag var oxå kanske, Ulrika