tisdag 26 mars 2013

måndag

Jag ska först berätta att jag i söndags tränade Lizza ca 5 min och jag tror att jag fick henne att förstå att "upp" betyder att hon ska ställa sig upp vid min sida och efter typ tre försök förstod hon att hon dessutom skulle stå helt stilla när hon klivit upp... det är så rackarns roligt att träna denna hund!! Hon är super smart, i alla fall ibland :-).

Igår på klubben var jag ju tvungen att testa hennes nya kunskap och efter ett DK, som ju inte spelar någon roll i rallylydnad, så klev hon upp och stod som ett ljus!! Hi hi... hoppas det håller i sig!!

Vi var helt ensamma igen på klubben... trist att inte fler börjar tina fram, det är ljust ute och var inte speciellt kallt... Lizza och jag tränade på ligg-ner-med-hakan-i-marken och hon fixar det upp mot en minut eller så nu :-). Härligt! Problemet här är väl att jag måste in med fler hundar... Längre fotgåenden, sväng-halter, blandade in lite rally-saker som fronta och gå in på höger sida (bakom in i utgångsställning), och en annan sak jag var mycket nöjd med var det här med att gå sakta framför mig, som jag verkligen tycker börja se bra ut! Jag ska nu bara öka avstånd mellan oss och så måste hon lära sig att se åt vilket håll jag står vänd och inte gå åt det håll som hon tycker är lämpligt :-).
  Hopp-stå är kul! Och nu börjar jag sakta men säkert få henne att förstå att hon ska göra det under rörelse också och tom lite högre fart (ej inkallningsfart ännu :-) ) och en gång så gjorde hon ett sådant stopp så alla tassarna flög i luften. Stackarn, det var visst en isfläck där! Men jag är mycket nöjd med utvecklingen och hoppas kunna bygga upp detta nu under våren!

Vårt jobb med människomöten har vi nästan börjat med, ha ha... Vi fick främmande här om kvällen av en karl som Lizza inte känner och då bestämde jag mig för att mata henne för att hon var tyst. Det fungerade riktigt riktigt bra!! Visst blev det några skall, men hon förstod direkt vad jag var ute och jobbade själv för att få sina godbitar! Hoppas vi får mycke främmande framgenom ;-)!

Bira och jag jobbade nästan bara med inkallning och sitt och jag försökte göra övningen att bli inkallad från godis på en lagom nivå, alltså så hon lyckades varje gång. Och jag tycker att jag nu fick till det varje gång :-), sen kan man ju önska lite snabbare reaktionsförmåga... ha ha, men hon är ju en clumber! :-). Jag är nöjd med gårdagens träning! Bira var inte nöjd och tyckte att vi i alla fall kunde ha tränat en timme till, eller så ;-). Jag var tvungen att testa lite om hon nu kom ihåg lite rallysaker, det gjorde hon nämligen inte sist... men nu var det på plats igen!

Nu har nedräkningen börjat igen ;-)

Hej hopp!

Inga kommentarer: