tisdag 21 september 2010

trist...


... men tyvärr verkar det vara superfel med blogger eller kanske med min nya internet-uppkoppling och jag kan inte visa mina filmer!! Inte heller fast jag gjorde en ny igår "SNYFT"!!

Söndagens resultat kan ni få i alla fall...

Bira fick ca 49 poäng på lydnaden... och hade dessutom ett litet rally inne på planen... Mattes konstaterande är att hon inte orkar 2 dagar på raken och vi får hoppa det i fortsättningen! På utställningen så fick de en slät 1:a... och jag kan inte riktigt förstå orsaken till att hon höll inne HP't, tror det var för att hon inte var tillräckligt showig... men det står inte i kritiken utan var bara något hon sa. Det enda negativa i kritiken var att hon ger ett något lågställt intryck... Sen tycker jag kanske att man som inoff. domare kan ge den unga ställanden några tips på hur man kan visa sin hund showigare... hmmm... eller?? Ja ja, bara att gilla läget men jag blev mest skeptisk till denna domare för att hon skrev att Bira hade en FANTASTISK PÄLSKVALITET!! Ha ha ha... alltså de riktiga show-clumpisarna... de tar ju hand om sina hundars päls, ser till att den inte blir lerig och slits onödigt mycket, torkar rent och torrt, skjussar sina hundar i vagnar eller har heltäckande dressar på dem om det regnar... Vi liksom bara är och jag inbillar mig att skogspromenerande med allt som fastnar i pälsen inte ger en speciellt bra päls utan sliter ganska hårt och då blev jag lite skeptisk...


Lizza hon gjorde sitt MH under tiden... och jaa... jag hade inga förväntningar, hon har lite jobbigt med främmande människor och det syntes kanske mer än vad jag väntat mig, men saker och ting rör henne inte alls och det chockade mig kanske lite... på tex dumpe trodde jag två saker, antingen flykt (långt) eller anfall... Lizza hukade sig och bjäffade till, sen var allt bra och hon knatade fint fram på egen hand. Det viktigaste brukar folk tycka är skotten och där var jag också ganska säker på en 1:a (= ej påverkad) och det fick hon... Aktivitetsnivån en 3:a... Leklust i första omgången en 5:a och andra en 4:a.... någon som är chockad?? Ha ha ha... och där var min mardröm... hur får man in en hund som vunnit/fått sin leksak?? Och planen att springa på i Järvsö är STOR!! Jag inser också att jag definitivt måste träna mer inkallning, för nu fungerade det inte alls (inte i andra situationer heller)!! I alla fall så hade Lizza super-roligt (jag tror att hon lite trodde att det hela gick ut på att skälla på människor...) och hade gärna gjort ett varv till!! Och fast än jag trodde hon var helslut efter, hon orkade inte riktigt leka, så syntes ingenting av det i bilen eller hemma... Där var bara Bira som snabbt rullade ihop sig och sov i många timmar....


Tack Börje (och Pernilla för att du fixade det ;-) )för att du filmade oss!!


Just nu är jag på gränsen till att orka mera... vet inte om jag bara tagit ut mig eller om jag har något i kroppen... sov middag igår, har lagt mig tidigt två kvällar, men... det går liksom inte att beskriva, jag är inte bara trött eller övertrött utan.... även hela kroppen är tung och gör ont... Så, nu ska jag nog försöka sova lite och sen har jag ett slutprov att skriva och så vore det kanske bra om jag tränade min hund också... ;-) Slutprov även där närmar sig med stormsteg!! Sov sött!

5 kommentarer:

Sussa sa...

personligen tror jag att alla hundars pälsar mår bra av att hundarna får var hund. kanske domaren såg att det här är en hund som får var hund och därför ville på sitt sätt tala om att pälsen var bra :-) att man inte behöver överdriva ?!? :-)

Joey har vunnit både totalt obadad och badad och han är verkligen inte skött på samma sätt som show-njuffarna... :-) utan får röra sig i skog och mark, ligga i lera å i hästskit men jag tror de är som med folk mår man bra är också håret bra och fint :-)
hihi

och trötthet i hela kroppen har drabbat mig också!! va sjutton har vi dragit på oss? måste botas med en fika!!! :-)

Liza sa...

Håller med Sussa ja...om hunden mår bra så är väl pälskvaliteten därefter :) Hm f-n då må Rocky må som tusen prinsar, haha ;D
Då är vi tre som drabbats av denna mystiska åkomma...känns som jag skulle kunna gå i ide :P
Fast det får vi snart ;)
Kramar

Sussa sa...

ja ide vore nått Liza! väck mig i maj!!! fast jag gillar jul, så jag går i dvala så putta på mig till jul sen vill jag inte vakna förens i maj igen :-)

Marie sa...

Men jag vill ha vinter :D :D... Jag tror det är något i väntan på att kylan aldrig kommer ;-).

En mer rolig sak... om man läser rasstandarden för clumbers så står det att de SKA vara lågställda... ha ha ha... så det hon vände till något negativt är ju positivt!!

Länge leve skogen!! Även om den är med hem och in i köket ;-)...

Det måste nog bli både en mamma-fika och födelsedagsbarns fika snart... :-)

lina o 4benta sa...

Haha va kul att hon kände igen Lizza i Luzza:D
Ha en toppen dag!!