onsdag 1 september 2010

And jakt som blev...

... en bommad orre och en träffad skata!! Ha ha...

Jo, så här är det... som ni förstår så ligger jag på soffan och slöar hela dagarna så jag hinner inte, orkar inte och har inget att skriva här!! Ha ha ha... ni vet, jag är ju arbetslös och det är väl sådant som man ska göra då??! =D

Jag har räknat lite på det där... med tiden alltså... vet ni att jag/vi lägger 45 min 4 ggr i veckan på att skjussa barn på träning?? Det är då endast restid, därtill är det ju 60-120 min träning varje gång också... OCH så ska de helst äta middag före träning, alltså måste jag börja klura på middag vid 15.00 i alla fall... sen har man ju allt det vanliga som ska göras också, tvätta, städa, putsa fönster (huuu...) och fixa veden och alla små målar-saker och fix som ska göras när man bor i hus... Dessutom tillkommer 4 hundar som ska ha sitt, helst i skogen (tycker i alla fall matte) ;-) Och så hör man om folk som ligger på soffan när de är arbetslösa!! Ja, jo visst... jag sitter en liten stund varje morgon här framför datorn, men... andra tittar ju på TV på kvällarna... så det går nog på ett ut och jag vet många som sitter mer framför datorn än jag och därtill tittar på TV... =)

I helgen som var så var jag i Hofors och kursade mig!! Det är helt ofattbart hur roligt det är och vilka härliga kurs-polare jag har!! Nu var det träff 3 av 4 och det känns då lite sorgligt att vi bara ska träffas en gång till... och då ha ett slutprov... huuu... Men! Nu träffades vi och i alla fall jag hade supertrevligt!! Det är härligt att få andras ögon på sig, de ser så mycket mer än jag och få lite tips och idéer. Något som jag nu kört sen jag kom hem (typ det enda ;-) ) är att hon ska dutta i min hand när hon hålller i sitt ben... ha ha... och ni må tro att hon klurar på vad jag är ute efter!! Varför får hon inte jubel och köttbulle när hon spottar ut benet på mina tår?? eller när hon försöker dutta utan ben?? eller när hon lägger sig supersnabbt?? Ha ha ha... Jag har också tränat explosiva starter och på bara ett par träningar så kan jag gå 10 m från henne både liggande och sittande... och kanske 2-3m stående... DET tycker jag är superhäftigt!! Snacka om att man plötsligt kan gå fram riktigt snabbt inför inkallning och platsliggning... hi hi...
Sen ska jag ärligt säga att det var riktigt roligt att höra att kurs-ledare & kompisar gillade den utveckling som skett med min hund och mig sen sist (hon löpte då...) även om jag själv inte tycker att det hänt så ofantligt mycket...
TACK Monica för att jag och de bortskämda galenpannorna fick komma och bo hos dig!! Toppen!!
Och så måste jag nämna att vi också under kursen (på övrig tid) också fick lära oss att göra flecce-flätor som hundleksaker och de var oslagbara!! Eller... hmmm... Lizza lyckades smita iväg med min och normalt brukar hon komma tillbaka efter en liten stund, då hon blir trött och det blir tråkigt att leka själv... det blev ALDRIG tråkigt att leka själv med denna... =( =(... efter 10 min eller något så fick jag leta en brandslang (var på klubben) och släcka branden, dvs LURA in henne till mig... och med det har jag lärt mig att jag idag ska in och köpa fleecefiltar och fläta många och skapa lekregler med dessa också, förutom de vi försöker skapa med andra saker... =)... och så ska jag fläta mycket hårdare ;-)

Sen blir det, på något underligt vis mycket jakt prat också på våra kurser och nu blev det också bestämt en jakt-träff (hoppas det är OK för dig Monica att vi alla dyker upp... kom på det sen att du kanske hellre velat ha en "egen" dag... men, jag hoppas du protesterat då!!) och den ska jag och Bira-bus också åka på!! Det ska bli super-roligt!! Även om vi inte kan nyttja allt så kan vi stoppa det i ryggsäcken!

I måndags, då gick jag på två långpromenader... och sedan kändes det som att någon försökt tälja av mig fötterna... fy bubblan... konstaterat, jag behöver nya gympaskor!! de är helslut... Ja, så igår då tog jag de sprillans nya kängorna... vilket normalt inte är så smart, speciellt inte när man börjar med typ en mil... ha ha... men det var MYCKET bättre och då förstår ni kanske...

I alla fall... så skulle jag ta mig en &#¤!&& and!! Sååå... jag parkerade bilen, laddade bössan (stängde den dock inte) och påbörjade promenaden ner till vattnet... och då precis, flyger det kucklande upp en orre vid mina fötter och då fick änderna vingar (=jag glömde dem)... Ihop med bössan, på med hörselskydden och så smög jag efter, de flög inte långt... och så flög det upp en till och den satte sig i ett träd och jag önskade att jag haft 22:an istället... men en smäll blev det och orren satt lika fint i trädet för det =D =D... så skulle jag flytta mig för att få till en ny smäll och då flög den... skit! Jag gick efter lite, men de flög nog längre än vad jag trodde... =)... så, då återvände jag till andjakten! En stackars liten and satt det där och då missade jag att säkringen var i och så blev det inget skott... =(

I alla fall... Bira i bilen och färsk orr-lukt, perfekt för lydnadsträning!! ha ha... och det är riktigt roligt att se hennes glädje och hur hon jobbar på (trots koppel) och där sprang vi runt och "satte oss" i tid och otid... plötsligt... får hon färsk lukt i näsan (på ett helt annat ställe) och jag mer eller mindre flyger efter henne... något läge att flämta fram ett "sitt" och bromsa in henne fanns inte riktigt just då, jag hade fullt upp med att hålla mig på benen, inte slå mig fördärvad när jag åkte på fötterna efter henne genom vide och enbuskar och på något sätt också genom granar... en hand på kepan, som jag också fick rädda från att bli kvar där på myren och den andra krampaktigt hållande i Bira... Då flyger orre nummer ett upp framför oss!! Wow så häftigt!! Och världen stannar, mina fötter landar och jag kan få fram ett sitt och stoppa henne... sen ska jag ju ärligt säga att hon inte sätter sig direkt, men det är ju därför jag åker omkring där i skogen, för att jag ska lösa problemet... ha ha... och som belöning duger det bara att få fortsätta framåt och min resa genom buskarna börjar igen... =D och så flyger nummer två upp och det blir samma visa igen, men denna gången är hon tyst... det kom ett litet skrik när den första orren lyfte... Japp... om jag inte skadskjutit så visste jag att där skulle finnas en nummer tre också och resan fortsatte och nu gick det bara ett par sek så lyfte den också! Tre fåglar fick Bira stöta och det känns superbra!! Så kryssade vi oss hem mot bilen, helt totalt slut båda två... ha ha... och fy bubblan vilket träningspass!! 100km/h sick-sack på en myr i säkert 30 min... hu!

Vi tog sen bilen en bit och gick på långpromenad och jag insåg då att jag måste få till ett arbetstecken för Bira, så hon kan gå som en hund på promenaderna och inte ha näsan på så förbaskat... så svor jag över mig själv och varför jag tänt jaktinstinkten så hos henne... ha ha... Men går det att få ett arbetstecken?? Så de ialla fall är lite lugnare på promenaderna?? Då såg jag två tjädrar, men tack och lov inte Bira... =)... Lizza var ju också med och jag vill inte riktigt tagga henne på fågel... Sen fick Tanija och Siri också en promenad och mina fötter var fortfarande levande!!

I alla fall så när jag kom hem från första turen, klev ur bilen och hann över halva gården... då insåg jag att de j-la skatorna var där och en bara landade i lyktstolpen och satt kvar... med mycket lång hals och stenkoll!! I slowmotion backade jag till bilen, öppnade dörren, tog fram 22:an som också varit med på turen... tog stöd mot bilen... funderade över just det att den satt i lyktstolpen och tänkte på träffbilden när jag provsköt och sköt! Japp, en skata mindre... och då var det ut med Bira och skicka henne, med lina på en apportering... ha ha... så bra gick det inte och jag inser att vi MÅSTE få fler fåglar som vi kan träna med. Störtförtjust i att få fjädrar i näsan var hon inte, men när vi grejsat lite så bar hon den!

Ah, vilka dagar... idag ska jag åka till Härjeåsjön och bygga ut hundhagen inför jakten, och kanske gå lite där... i morgon ska jag åka till Funäsdalen och ge dem lite intro på rallylydnad... Sen ska jag se om jag kan få med Sussa och barnen på en fika på Sveg på fredag då Jennifer slutar tidigt och så får jag chansen att gratta både Atle & Fanny (& Sussa) som fyllt år... och de kan gratta Jennifer... hur det kan bli när man ska fylla år samtidigt ;-). Sen ska jag ta i tu med vedhögen i helgen (i går kväll regnade det och jag blev döfrusen när jag försökte få mig en kvällsand... ;-) och hoppade då över vedhögen) OCH titta på fotbollsmatcher, kanske både lördag och söndag och sen ska jag ju göra mig klar för en vecka i skogen... tänk så fort det kan gå... =)

Sen ska jag givetvis skriva på mitt skriftliga prov inför slutträffen och träna Lizza-liten så vi har en chans att fixa det!! Jag har förövrigt kollat och Lizza kommer med på MHt den 19/9 och så har jag beställt tid för röntgen och det gör att jag måste stryka mig från appelltävlingen som jag anmält till... =D =D (som jag ändå skulle behövt stryka oss i från eftersom hon inte är klar...) då det är karensdagar på groggy-medlet som de får... Tjolahopp!

Inga kommentarer: