lördag 18 september 2010

Att våga tro...

MORR & ARG!! Nu fungerar inget!! Varför kan jag inte ladda ner filmen?? Har försökt i många omgångar nu... började igår... Hoppas bilderna kommer med i alla fall... SNYFT!

Det här trodde ni inte va!?? Ha ha... inte jag heller... Jennifer filmade mig och Lizza igår och det är vårt andra försök med denna leken. För att kanske kunna få till det hela med att ha en leksak och dutta i min hand så har vi koppel, vilket hindrar henne från att rymma sin väg och kanske kanske kan vi skapa en god vana!!

Tänk vad lätt det är att komma på lösningar åt andra och hur in i bomben långt inne det sitter med lösningar för en själv och hur frustrerad och irriterad man kan bli när saker inte fungerar som det ska... Under året med klickertäning så hoppas jag att jag har lärt mig att ta tag i problemen direkt istället för att skjuta dem på framtiden och på något sätt tro att de löser sig själv. Det är också ovärdeligt med människor som tror på en, som peppar en och som kan säga att hallå där!! dax att vakna, det där fungerar inte... och det gäller ju inte bara hundträning utan allt man gör här i livet, för där är väl ingen som flyter fram och aldrig "kör fast"!?? Samtidigt så krävs det mod av dem som ska säga stopp och att jag som mottagare kan ta till mig det hela, annars är det ju verkningslöst och hjälpen man så in i bomben... behövde blev till fjasko. TACK till er som stöttar och tror på mig!!!

De här veckorna som har gått har varit riktigt ruttna, med några små ögonblick av lyckanden... Som att det faktiskt går att få Lizza att ha en SUPER ROLIG leksak och dutta i handen med den och att Bira kanske någon gång kommer att kunna sitta på kommando när hon har fågel i näsan... men bara kanske ;-). Min mobiltelefon har drunknat i en myr, badrum är under renovering och när jag väl får en tvättmaskin (efter typ 2v utan och Johan fick nästan gå naken...) så är det med en slang och elkabel genom badrumsfönstret och då är det regnväder!!!, damsugaren drunknade också, växellådan i bilen rasade och då lånade jag en bil där startmotorn efter 2 dagar rasade... =D och på detta sättet fortsätter det... men, jag har i alla fall lite kött i min frys, hm, kanske ska jag gå ut och kolla så det fortfarande är kallt ;-). I alla fall har jag kommit på en superidé!! Jag har spänt upp en pressening över tvättvindan utomhus och även om kläderna blir råa där så kan de för-torka och så får de plats.

Igår var jag och Jennifer till Mora och shoppade loss!! 6 säckar hundmat, skor till Johan Jennifer och mig, OCH den SÅÅÅ efterlängtade CYKELN!! Så, nu kan Jennifer cykla igen... När jag kom hem fixade jag klart papperen till lydnadstävlingen och skulle sen duscha hundar och DÅ slår det mig att jag inte har någon dusch!!! Vi har ju inga problem för vi har världens bästa grannar (TACK!!!), men man kan ju lixom inte klampa in i deras nya badrum med tre jyckar... och inte lyckades jag montera vattenslangen på kökskranen och lösningen blev vattenkannor!! Och hinkar... och kolsvart blev det innan jag ens kommit igång!! Fy bubblan!! Och det värsta av allt var att efter Johan och Bira tävlat lydnad och knatat fram och tillbaka efter världens geggigaste väg så syntes det inte ens att hon var duschad!!! Men, tack och lov finns en dusch på klubben och det blev snabbavspolning där och sen ingen mer väg...

Dagens resultat: Bira och Johan fick 151,5p (2:a pris) i lydnadsklass 1 (med en 5:a på platsliggning) och var dagens bästa klass 1 ekipage och de blev med det också klubbmästare!!! GRATTIS!! Superroligt och han blev riktigt riktigt glad!!

Lizza hon fick en slät etta i utställningsringen och det tycker jag var OK, man ska inte ge mer till en hund som inte travar ett enda steg i ringen!! Bakläxa till matte... men jag kan inte sluta gräma mig för hon travade så fint utanför innan vi gick in... nu var domarna under dagen rätt så hårda så jag ska nog vara glad åt mitt första pris!! Mycket god typ var ikryssat, storlek: medel, mentalitet: ua (som denna domaren tydligen var väldigt noga med): Feminin tik som behöver tid till utveckling o mognad. Ganska bra huvud men nospartiet behöver fyllas ut, korrekt bett enligt intyg, bra ögon o öron, mkt bra hals o överlinje, knappt förbröst, bröstkorgen behöver fyllas ut, tillr vinklar, ngt brant kors, tillr benstomme, rör sig mycket slarvigt och behöver ringträning, ngt mjuk päls, bra tecken.
Tanija: Mycket god typ, storlek: medel, mentalitet: ua, 10 år mkt välbevarad veteran, tik av lite lättare typ, men trevlig helhet o bra prop, korr bett, fina ögon o öron, ngt tunt nosparti, bra hals och överlinje, tillr vinklar bak, knappa fram rör sig ändå balanserat, tillräcklig benstomme, knappt förbröst, bra kors o svans, ngt mjuk päls men bra färg och tecken... 1 HP och BIS-VETERAN!!!

Bira sen då... Nu har jag inte hennes kritik, men det enda som inte var 100 var att hon hade ljusa ögon, något lösa undre ögonkanter och något långt ländparti och hon fick HP, trots en bedrövlig päls och hon blev sedan BIG-3 och det är jag fullt nöjd med som fick ställa henne för husse var och spelade fotboll just då... Nog för nu och sov sött mina vänner!! I morgon är en annan dag... som förhoppningsvis slutar ännu bättre!! ;-) OCH GRATTIS Sussa & Joey, som blev inoff BIS och Liza som blev BIS!! Snyggt jobbat!!

4 kommentarer:

Liza sa...

GRATTIS! själv till alla era fina resultat :) Kul!
Ja inte avundas jag dig med detta att vara utan dusch och allt med allt vad det innbär men sen när allt är klart....ahhh, vad ni kommer att njuta :)
Kramar

Sussa sa...

Tack! och håller med Liza - Grattis själv!:-)

vi får se till att ses nån dag... de ligger ett paket hääär ;-) hihi

Baloo sa...

Det låter som du har att göra.
Har gratulerat Johan på facebook, det går riktigt bra för han och Bira, jättekul.
Grattis till dina egna framgångar i ringen

Matilda sa...

Grattis till utställningsresultaten och att han blev klubbmästare i lydnad :D