fredag 6 december 2019

spark i röven...

... eller ett finger i ögat, det är vad jag behöver nu så jag håller i den här träningen!


Men, jag tar det från början... Jag var ju till veterinären med Cider igår och det såg väldigt bra ut. Skönt med rätt känsla ibland! MEN som vanligt gick det åt pipan... när vi kommer ut från veterinären så börjar hon skrika till igen. Och så var det, hela kvällen... typ värre än tidigare. Jag fattar inte! Spände hon sig så mycket hos veterinären? Hon blev ju bara lätt genomkänd... och vi skulle börja promenera lite och sen efter helgen trappa ner på rimadylen (inte båda samtidigt). Så, eget beslut är att jag kör rimadyl fullt ut och vila. Om detta går över så börjar jag sedan med lättare promenader och ökar längden sakta och så minskar jag rimadylen. Jag ska också se om vi kan få en laserbehandling, men det beror lite på vilka tider som finns.


Efter veterinärbesöket så träffades jag och Lena och nyttjade dagens sista ljus. Underbart, fantastiskt!! Precis vad jag behövde och man får en sådan energikick av att vara ute och köra och... jaa, det här ska vi hålla i! Och är det inte svinkallt, så kan man faktiskt vara ute på brukshundklubben också och köra och det är iallafall hjälpligt med belysning. Nu ser jag fram mot vintern! ;-)


Det vi gjorde var att vi gick upp ovanför klubben och körde i skoterspåret. På gränsen till för löst, men det fungerade. Risken nu när det fryser är väl att det blir för hårt åt tassarna, men det lär ju komma mer snö :-).
Och så var det linjer vi körde, eller linjetag som det så fint heter. Hunden har ju mycket hjälp att springa rakt eftersom den ju följer spåret, men som grund tycker jag det fungerar bra.
Vi började med en synlig. Gick kanonbra!
Sen la vi ut två. Den första synlig och sedan en som låg i en grop i snön längre bort. Snö är fantastiskt!
Allis sprang ut, hämtade den första, fullfart! Jag skickade igen. Hon sprang ut, lite längre än där den första låg, stannade tittade på mig, jag satte upp händerna och hann egentligen inte ens röra dem (och inte säga något) så vände hon och fortsatte ut. Så underbart!! Och så hittade hon den. Perfekt!


Sen bytte vi håll och körde med två dolda åt det andra hållet. Även det gick riktigt bra. På den första rakt ut och sen på den andra så stannade hon och tittade på mig innan hon fortsatte. Om jag kommer ihåg det så ska jag avvakta nästa gång och se om hon fortsätter själv.


Mitt i detta så blev det också en hel del sitt och stanna. Vi la ut dummysar åt varandra och lämnade våra hundar vid startplatsen. När jag la ut Dinos tredje dummy och kom riktigt långt bort och in lite bland myrtallarna, då hade Allis börjat skruva på sig och tänkt gå, men då sa Lena att hon skulle stanna och sitta. Allis gjorde som hon sa, men blängde ordentligt, ha ha ha... Det blev ju bra ändå det. Givetvis hade vi hundarna lösa när den andra skickade och det är inga problem, även om Allis såg lite sugen ut först :-D.


Nu hoppas jag att jag snart får inlogg till kursen och kan köra igång OCH att jag tar mig i kragen i helgen ;-)


Hej hopp!

Inga kommentarer: