lördag 31 december 2016

mot sitt slut...

... ja 2016 smälter mot sitt slut... Intressant när nyårsafton är varmare än midsommarafton... Igårkväll var det +7 grader och stjärnklart, i december?? Nä... jag funderar på Sibirien... tror ni de tar emot väder-flyktingar där??

Det börjar väl bli dax att summera året och jämföra mot mina mål och jag tror att det precis som förra året inte är mycket som jag tänkt som blivit av... jag går väl precis som ifjol igenom en hund åt gången...

Bira
Mål 2016: start i avancerad rally, viltspårprov och start i lydnadsklass 2. Hoppades på valpkull och hade inga större mål men drömde om bruksprov-patrullstart och jakt.
Resultat: 2 GK resultat i avancerad rally, ingen viltspårstart, och 2 1:a pris i lydnadsklass 2. 1:a i lydnaden och coccos apporteringscup på club show!!
Kommentarer: Nu blev det ingen valpkull, men vi har istället dragits med en hälta som varit till och från under nästan hela året och några vattensvansar, vilket stoppat 3-4 lydnadstävlingar och ett par rally... Men hon är fantastisk denna hund!! Hennes glädje när vi jobbar är oslagbar!!

Mål 2017: Jag har inte bestämt mig för om vi ska starta någon lydnad. De gör ju om reglerna väldigt och vi får inte "räkna" de 2 1:orna vi har annat än att vi kan välja i vilken klass vi ska starta... Jag ska kika på momenten och BEDÖMNINGEN och se om det är någon idé.
Vi ska göra ett försök att nå upp i mästarklass i rallylydnad... även om de höjer GK gränsen så borde det kanske gå... ;-)
Vi ska starta ett par öppenklass i viltspår... minst... och nu ska jag ta tag i det!

Lizza
Mål 2016: Ta tag i träningen av Lizza, flera starter i lägrespår, någon start i avancerad rally, att inte stressa upp mig (smittas av henne).
Resultat: 2 starter i rally där jag inte stressade upp mig med henne!!
Kommentarer: Ha ha ha... men jag stressade inte upp mig!! Och det är JÄKLIGT bra gjort!! Lizza har ju löpt var 4:e månad och sist tror jag det var 3½... nu tycker jag inte om att skylla på saker, men jag tror att det tillsammans med att jag har svårt att lita på henne och att jag faktiskt inte orkat med hennes energi när jag har haft för mycket andra tankar har gjort att hon har fått stå tillbaka. Nu mår jag bättre, även om det finns saker som stör mig, så då borde det ju gå bättre?
Efter årets andra löp, som startade i början på maj så valde jag att kastrera henne i början på sommaren. Sen blev det vila och jag kom mig inte för att ta tag i något...

Mål 2017: Starta i lägreklass spår, starta i avancerad rallylydnad och fortsätta behålla lugnet!

Cider
Mål 2016: Start i lydnadsklass 1, appellspår, anlag viltspår och  vattenprov. Jag skulle kunna skriva hit start på jaktprov också, men tvivlar på att jag kommer ha lydnad så det räcker... så jag väntar med det!
Resultat: Anlag viltspår och GK! Och så hade vi en start i nybörjarklass rallylydnad... OCH en inoff start i lydnad på rasmästerskapen (där hon smet på jakt...)
Kommentarer: Ibland får man jobba i motvind... Året 2016 blev det året då Cider utvecklade sin förmåga att jobba på egen tass...

Mål 2017: Starter i öppenklass viltspår, utveckla ett bättre sammarbete med sin matte och start i nybörjarklass rally och vem vet, kanske Cider får lära sin matte hur nosework fungerar?? För näsa har hon...

Allis
Mål 2016: start i appellklass spår, vattenprov och jaktprov. Ev anlagsprov viltspår.
Resultat: Start i rallylydnad nybörjare, GK anlagsprov viltspår.
Kommentarer: Vilken hund!! Hon brås verkligen på sin mor i mångt och mycket, men har också fått godbitar från sin far (som sammarbete!!). Vi jobbar mot jakt och vattenprov, men hon var inte riktigt klar för det under året, enbart pga av mig! Men, vi är på god väg och har kursat en del och det är nog den enda vägen för oss. Hade det inte varit mitt i älgjakten så hade vi nog åkt till Norge och testat!

Mål 2017: Start i appellklass spår, start vattenprov och jaktprov. Kanske start i rally, som träning i att hålla fokus trots störning.

**************************
Resultat för Clurotts 2016:

* Hela kullen är röntgade med fantastiskt resultat!!
Amstel HD-B, ED-UA
Svea HD-A, ED-UA
Molle HD-A, ED-UA
Tyra HD-A, ED-UA
Allis HD-A, ED-UA

* Flera är utställda med bra resultat, Molle- excellent, Tyra med flera CERT och även BIM-placeringar. Och Allis som lyckats få ett par CKn.

* Amstel som slog till och fick GK anlagsprov viltspår, blev bästa novis på klubbmästerskapet och som dessutom efter det plockat 3 "raka" ettor i öppenklass... en utställning nu så är han champinjon :-).

* Molle som fått GK som terapihund!

* Bra jobbat alla fantastiska valpköpare!! Ni är BÄST och det viktigaste är ändå att de små lurvarna fungerar fint i det dagliga livet och enligt de rapporter jag har fått så gör de det :-).

*********************

Ok, det har inte blivit så mycket skrivet nu på slutat om min träning. Kanske har jag inte tränat så väldans mycket eller så har jag inte tagit mig tid att skriva ;-).

Allis och jag tränar just nu på att gripa en dummy med ett fasanskinn  på och jag tycker det går rätt bra... det handlar ju om att inte plocka bort fjädrarna... Och så satt jag i vardagsrummet och grejsade och det flöt på fint... och plötsligt spottar hon ut dummyn och börjar plocka!! GGAAHH!! Jag säger "nej" och hon slutar, backar undan och tittar på mig. Jag tar dummyn för att hon ska gripa ur min hand så jag kan påverka och ser då att det sitter en frolicbit på skinnet, ha ha ha... hon hade väl inte hunnit svälja den och då trillade den ut när hon öppnade munnen för att gripa... lilla Allis!!
 Vi har också påbörjat sitt i skott, men där har vi lite kvar, för sitt i uppflog behöver vi lite hjälp, men nu kör vi!!

*********************
OK, anledningen till att jag hamnade här och bloggade idag är en artikel i senaste numret av brukshunden! WOW så intressant!! Vad förväntar du dig? Heter den och den är skriven av Jenny Widbäck. Läs den sakta och reflektera över vad som skrivs och hur det är för dig!! Är det lika med alla dina hundar, olika... funderar på att ta den en runda till med papper och penna och skriva ner de tankar som dyker upp. Går det bra med Allis för att jag förväntar mig det och tränar/uppmuntrar på ett annat sätt än med Cider? Ska jag försöka fixa mig med Cider? Kommer jag kraschlanda då? Nu brukar jag inte ta åt mig av de kraschar som kommer, då hade jag avlidit för längesedan... ha ha ha...
Men gör det! Läs artikeln!! Tror det kan bli mycket intressant tror jag...

Nu ska jag ta en promenad med de små busarna där nere, för de behöver det... :-) och sen ska vi se om det blir lite hundträning före hockeyn också, ha ha...

Hej hopp & GOTT NYTT FRAMGÅNGSRIKT ÅR!!


2 kommentarer:

Liza sa...

Hm, intressant det där med mål. För min del så blir det aldrig några mål gjorda men det kanske vänder nu 2017 ;)
vi kanske verkligen ska ta tag i detta med träning nästa år, prova få till en ett par fasta dagar med fasta tider? DÅ kanske det verkligen blir av ;) :D
Grattis till era resultat och Gott Nytt År!

Anonym sa...

Grattis till alla framgångar Marie!!! Det är du verkligen värd!!
Hänger gärna på och tränar med er när jag kan!
GOTT NYTT ÅR!!!!
Kram Anna-Karin