fredag 9 november 2012

Ibland är hon bara för mycket...

Är i Säs just nu och tänkte slappa lite innan jag åker vidare till Uppsala i morgon på ett clumbermöte och jag ska säga er att det är inte lätt slappa när man har en uttråkad Bira med sig! Hoppas hon inte ätit upp några viktiga saker för mormor o morfar! Sen är det ju lite kyligt ute, så man har ju gärna skorna inne, men de har jag fått stapla uppe på en hink som står på en pall. Där har jag också "gömt" en plastpåse, en tvättsvamp, en stolsdyna... och så har jag flyttat på en hink med tuber o flaskor i, en hundmatsäck, ett fotografi som hon hittat, lagt en pall för veden, en kartong som det varit en box till TVn i, hon drar omkring på hundkopplen, men var ska jag lägga dem?? Och nu börjar hon gå omkring och titta längs väggarna... ha ha ha... jag som har tyckt att hon blivit bättre, undra hur natten ska gå!

Jag ska se om jag kan få till lite övningar med dem innan vi kryper till kojs!

Men, nu tänkte jag att jag skulle berätta för er om vad vi gjorde igår! Då jag glömde en massa i förrgår, som att förbereda middagen och så så hoppade vi över långpromenaden. I stället så tog vi bilen och åkte till skogen och så tränade jag o Bira lite jakt. Sååå roligt!! Nu hade jag ett ställe där jag vet att det brukar sitta fågel ibland när jag går och jag vill ju börja träna på lite platser där jag vet att det luktar vilt. Hur ska jag annars veta om hon lyssnar på mig?? Nu klev vi in i skogen tidigare än vad jag tänkt, är svårt när man inte kan köra ner bilen i diket där man vill vara utan måste hitta en parkering och sen gå dit man tänkt... Ja ja, på med täcket, på med lina och laddad med kaninboll o godis och så kör vi! Jag tycker hon är superduktig!! Jag vet att hon har för lite fart, men tror att det kommer lite fart när hon förstått uppgiften bättre och det kommer viltlukt in i bilden :-). Nu var det dessutom snö kvar på platsen så det var lite jobbigt att gå och jag hade bara låga kängor på mig. Bira, hon gick mest uppe på snön så för henne gick det bra :-). Hon börjar få in lite av sick sack framför mig, men ibland glömmer hon av sig och springer rakt fram. Jag går antagligen för fort framåt... men vi provar oss fram! Och vi har roligt :-)

På kvällskvisten sen så lekte jag lite kurragömma/jaga mig lek med henne. Vi lekte kanske 30sek -1min och sen slutar jag eftersom jag vill sluta medan hon tycker det är kul. Jag smög på henne bakom köksskåpen o dörrposterna, sen attackerar vi varandra och jagas någon meter... ha ha ha... kul det också!

Lizza fick lite träning i konsten att kliva upp på en skiva med baktassarna... lätt att komma upp, lätt att klampa omkring, svårt som gatan att stå stilla på den! Ska läsa på lite mer här om hur jag ska göra... Sen så fick hon träna lite på att buga och det går ju galant! Visade också Jennifer vart vi ska använda både skivan o bugandet. Jennifer tränade samtidigt Bira på att buga och nu kom det lite frustrationsskall, men jag tror det beror på att Bira inte riktigt förstod eftersom Jennifer inte var lika snabb som Bira :-).

Idag har det bara blivit en halvlång promenad här i Säs, sen har vi varit på Mora och fönstertittat på människor och då sköter de sig utmärkt mina små monster-flickor! Skönt tycker jag!

Jo! Pippifåglarna som jag visade på bild i tidigare inlägg! Den första var en tallbit. Den hade jag hemma på gården en dag i förra veckan och efter ett besök av en snubbe som är proffs på fåglar så fick jag veta att det endast gjorts ett fåtal observationer av dem i Härjedalen i år. Kul att få se en! Och dessutom fånga den på bild... och anledningen till att han (fågelsnubben) kom i sällskap med min granne var att grannen sett en konstig fågel och jag såg den också medan vi pratade i telefonen och ja... jag fångade den också på bild. Konstaterade att det måste vara en ung koltrast, men det röda på bröstet förvirrade mig (och grannen), men jag hade rätt visade det sig!

Jag fortsätter grunna på skall, klurar på rulla, ska jag fri-shejpa det eller använda target?... sov sött ;-)

Inga kommentarer: