fredag 8 januari 2021

Java uppdatering

 Just nu är det två saker som är lite jobbiga... nr 1 är att hon inte är rumsren. Jag vet att det till 100% sitter hos mig och att jag hade väntat mig att även om hon inte är rumsren och jag visste det så hade jag väl på något sätt tänkt att hon inte skulle behöva gå ut lika ofta som en 8 veckors... Jag har börjat inse, att det där med att hålla sig och gå mot dörren eller säga till, det är en träningssak och det är bara att bita ihop och springa! Nu har vi gjort 3-4 dagar utan en pöl inne (en bajs igår), men det är inte speciellt stabilt :-). Jag ska dock tillägga att hon sover hela nätterna (upp mot 12 timmar...) och det är GULD värt! Det handlar bara om att jag ska få till det här med dagarna, men just att jag insett det är väl ett steg i rätt riktning. 

Nummer 2. Hon äter... jag blir galen!! Vi går ut för att kissa och... hon äter... och äter... ja, vi har vinter (med på tok för lite snö!), men hon hittar kvistar, mossa, bark, träd, isklumpar och SNÖ... och jobbar man och vill ut på en snabbkiss och hon då äter snö... ja, och är man dessutom trött, då blir det inte speciellt bra. Och den som har något bra tips får gärna kommentera inlägget med det.

Annars har jag en sjukt rolig hund!! Så kul att träna och hon vill verkligen! Hon gillar att leka och hon ÄLSKAR mat! Igår gjorde jag en plan, dels en för månaden och en för året. Jag tror att jag kan klämma in månadsplaneringen på nästa vecka... ha ha ha... Nu ska jag inte gå för fort fram hade jag tänkt, men det är väääldigt lätt hänt känner jag.  Å andra sidan, om vi har kul, shejpar, tränar belöningsbaserat och testar oss fram utan krav, har det någon betydelse då att det skulle råka på att gå lite fort?

Vi har testat på: omvänt lockande, följa baklänges, handtarget, tasstarget, sitt, ligg, komma med leksak, ingångar till sidan, vänster om (i fotpos), backa. 

Det som nu ska få ta massor med tid är att Checka in. Något vi behöver och som jag medvetet väntat lite med. Men de få gånger vi tränat med andra så har de varit väldigt intressanta och det är inte juste mot mina kompisar om hon kommer springande och stör deras träning... och jag är inte riktigt van vid det och hinner inte med... och det är väl inte bra för vår relation heller om hon måste kolla läget hos andra när hon blir lite större 😁.

Nu ska vi göra helg!

Hej hopp!


1 kommentar:

Liza sa...

Så himla roligt att det blev en liten Rotta! ♡♡
Jag måste ta och blogga lite igen jag med.
Ja nu hoppas vi på ett bättre år framöver, att 2021blir ett bra år!
Kram