onsdag 12 augusti 2020

guldstjärna till mig!

 Ja, just nu tycker jag att jag förtjänar en sån ;-) 

Igår på lunchen var vi ner till Ljusnan och tog ett dopp. Mest för nöjets skull. Hon gillar ju att bada min Allis. Sen på vägen upp så körde vi en del sitt på visselpipan. Jag tycker inte riktigt det sitter som det borde, så vi nöter på en stund till med enkla övningar! 

På kvällskvisten gick vi ut och jag körde lite saktagående. Började med lite "checka in-övningar" och det märks att hon löper och inte är med riktigt... 

Och plötsligt gör programmet nytt stycke för att jag trycker på enter... hur f-n får jag bort det då? Jag vill ju bara byta rad, inte hoppa ner så här.... "suck"

Jo, saktagåendet går riktigt bra. Veckans mål är ju att hon ska gå 5 meter och vi är nästan där, sen MÅSTE jag bli bättre på att hålla på kriterierna!! Ha ha ha... det är så lätt att låta henne ta något travsteg... och jag tror att det är för att jag skulle vilja ha hennes fart någonstans mellan det sakta hon går och travet. Vi fortsätter och ser var vi landar. Men, helt klart sitter det hos mig, precis som allt annat... ha ha ha...

Idag på lunchen så gick vi upp till skogen. Dels var tanken stoppsignal och sen även lite grunder i uppletande. Det här med stoppsignal... under promenaden så blåste jag, hon stannade och började sedan gå mot mig och det var ju inte det som var meningen. Hon såg väldigt brydd ut över att jag blåste och jag tror det var lite fel situation för henne. Så, det betyder ju att vi ska köra så fler gånger :-D.

Uppletande grunden... här måste jag gå in och titta på filmen igen om hur det är tänkt att jag ska göra. Det hela bygger på att hunden frivilligt plockar upp saker och kommer med dem och helt ärligt så är hon rätt bra på det... Så, nu ska jag se hur vi går vidare med det, eller om jag måste bygga upp mer fart i det innan vi går vidare.

Nu ska jag gå hem och se om jag kan plocka lite mer hallon... sen ska jag försöka få till ett träningspass till ;-)

Hej hopp!

Inga kommentarer: