tisdag 11 augusti 2020

Å hej och hå....

 

Ja jag lyckades iallafall få in en bild. Det händer ju att bloggverktygen uppdateras och jag måste ju säga att det inte alltid blir enklare och bättre. Jag fattar inte riktigt varför inte texten kan komma bredvid min fina bild, men... det är säkert någon inställning som jag inte förstår mig på!

Min bild ska iallafall visa min superplan som jag gjort för augusti månad 😊. Molnet i första "vecko-rutan" visar att den veckan gick upp i rök...😂
Tanken är då att framåtsändandet ska kunna klistras ihop någonstans där i början på september... ja, så är min plan. Jag har varit väldigt dålig i min träning av framåtsändande och jag tänkte liksom att detta skulle sätta lite press på mig och få mig att tänka till och GÖRA det!
Såg förövrigt ett blogg inlägg på No limit obedience i slutet på veckan om det här med motivation och det var GRYMT bra för min motivation :-). 

Igår var det måndag och måndagsträning på klubben! 
Jag hade en plan... och det gick rätt ok! 
Fritt följ, kryp, tung apport, gå sakta och plats var min tanke.
Vet ni... hon låg plats 10 min (!!!) och jag stod 50 meter bort... sååååå nöjd!! 
Fria följet var så där. Skulle vilja ha lite mer...  engagemang. Nu glömde hon bort sig lite oftare än normalt och det kan jag väl kanske ta. Hon har precis börjat löpa... men lite mer sug hade jag ändå velat ha! 
Krypet var riktigt bra! Nu vill jag bara ha till lite längre sträckor och det ska jag nog kunna ordna! Om jag tränar på det alltså... ;-).
Tungapporten är inte jättekul. Från att hon tyckte den var helt ok och rätt kul så måste något ha hänt. Men, nu har jag med den nästan varje träningspass och försöker göra den skojigare. Nu, innan vi åkte hem så försökte hon sno den ur min hand och det gör mig otroligt glad! 
Och så tänkte jag till med gå sakta. Det är såååå svårt!! Att tänka alltså :-D :-D.  Det är så lätt att hon travar iväg några steg och får belöning för det. Hon travade ju inte så snabbt... gah!! Jag är URUSEL på att hålla på kriterierna här!! Men, igår tycker jag ändå att jag avbröt när det bar iväg. Jag plockade bort bollen som gör att det blir lite skuttigt, snabbt och jag undrar om hon ens vet vad hon gör 👀 . Nackdelen med godis är att hon måste ner med näsan och leta efter det och jag vill inte ha nosande... det var väl därför bollen kom in från första början. Phu! Måste hålla balansen där... Men, resultatet blev att jag fick ett bättre gående, inte så bråttom hela tiden, kanske för sakta egentligen (inte lätt med korta ben)....
Nu ska jag fortsätta så här och köra ett pass varje dag och det ska jag hålla nu och inte inte orka ut på kvällen... 

Igår på lunchen så gick vi ut på täkten och körde stoppsignal! Bra jobbat Marie! Och jag såg ett dubbelkommando som jag ska arbeta bort så snart som möjligt. Hon tog otroligt mycket hjälp av det och jag ska se om jag kan få bort det under veckan... 

I helgen som var så var vi till Viksjöfors och startade på vattenprov. Det är därifrån fokuset på stopp kommer in... Nu ska jag leta jaktprov och hoppas det kommer ett nybörjar A eller B som inte är flera hundra mil härifrån... Och ja, provet gick alltså bra och hon blev godkänd.
Rätt kul faktiskt... ja, givetvis superkul att vi lyckades och att hon gjorde ett riktigt toppenjobb!! Men... hela provet och domaren... ha ha ha...
Vi fick själva ta ansvar för när hunden skulle skickas. Vi gav klartecken, hon gjorde tecken till skytten och efter skott skulle vi räkna till tre och sen skicka hunden. Jag höll på att göra bort mig och skicka för tidigt, men eftersom Allis är så himla stadig (😂😂😂) så satt hon kvar fast jag fick ur mig ett "jjj.." och så blev jag tyst, funderade lite och skickade henne... phu! 
Hon sprang lite mot skytten, kollade hur vägen ner såg ut, tog en annan väg (så hade nästan alla gjort) och så spanade hon lite såg något i vassen och gav sig ut... YESS!!! Det hon sett var näckrosor som låg framför fågeln. Hon vände och simmade sakta spanande mot land... Jag var lite kall, eller fan, egentligen inte... men jag VET att hon har väldigt svårt att lyssna på mig i vattnet och jag tänkte, när är hon så nära att hon lyssnar, vad säger domaren om hon börjar gå innan jag får ut henne igen?? Så, jag testade, fick henne att gå ut igen... hon simmade mot näckrosorna och jag vet inte om jag sa ut igen eller om hon bara fortsatte och så såg hon den!! Eller om hon fick vind av den... Simmade ut grep, upp på land och då det var ett litet skutt för att komma upp så sa jag att det är bäst här kom du... (som att det skulle hjälpa...) , hon la ner fågeln och tog ett bättre grepp (inte för hårt nu var min enda tanke!!) och så pratade jag henne och backade mot den pinne som domaren lagt ut och som fågeln skulle bäras över... När vi hade typ 1-2 meter kvar till pinnen började domaren ropa, "ta den då, ta den" och jag tittade på henne och frågade ska hon inte bära den över pinnen? "Jo, men ta den då" ropade hon... ha ha ha...
Han i båten höll på trilla i vattnet för han skrattade så mycket åt henne och hennes panik... Hon sa att Allis gjorde ett bra jobb och var väldigt smart. Hon spanade av allt, inget onödigt jobb och väldigt lugnt och metodiskt. Jag tror att hon tyckte att Allis var duktig och det är ovanligt att se en clumber spaniel på prov och hon ville nog väldigt gärna att vi skulle lyckas och därför hojtade hon som hon gjorde.
Ja, vi blev ju godkända och nu skulle vi hittat ett A- eller Bprov och kört på...

Så var det det här med löpet... ska se om jag får tag i en snubbe med hanar nu, annars får vi vänta till nästa löp och det vill jag egentligen inte... men så kan det va!

I eftermiddag ska jag se om jag kan hjälpa en som har problem med sin hund... jag har ingen sån utbildning, men jag ska ändå se om det finns något som jag kan göra :-)

Hej hopp!

Inga kommentarer: