torsdag 7 november 2019

november

Mörkt, "kallt", ruggit och vi väntar på vintern på riktigt. Ja, vi har meterologisk vinter, men det räknas på något sätt inte innan snön har kommit och ligger där den ska. När snön kommer så blir det ju dessutom otroligt mycket ljusare igen.
Men även dena mörka tid behöver vi. Kura ihop i soffan, tända ljus... äte glass... ha ha ha... och elda!! :-D


I fredags så var ju jag och Liza till Ånge och tävlade i lydnad. Hon Amic debuterade i klass 1, jag och Allis gjorde vår tredje start. Lizza fick inte följa med eftersom jag var hundvakt åt Rosé och inte fick rum med alla hundar i bilen och då behövdes hon som sällskapsdam till Cider. Dumt med liten bil ;-)


Ja, mitt mål var att få bättre poäng än vad vi fick på debuten för ett år sedan. Det misslyckades vi med... MEN!! Jag är riktigt riktigt nöjd med henne!! Jag tror aldrig hon har varit så med mig under ett helt program (läs följsamheten)!! Så häftigt!! Sen betyder ju inte det att vi hade bra poäng i det fria följet, men hon var med mig!!


Så här såg det ut:
Fritt följ: 6,5 DK, oroliga halter, sitter ej
Ställande under marsch: 8, utför före kommandon
Inkallande: 10
Läggande under marsch: 10
Sändande med läggande: 0, utför ej
Apportering: 7, DK, lätt tugg
Fjärrdirigering: 8, nosar DK
Inkallande med hopp: 10
Sändande runt kon: 0 utför ej
Sittande i grupp: 0, lägger sig
Helhetsintryck: 9, Mkt trevligt ek


Med detta fick vi 202,5p, 3:e pris och 3:e placering. Och, ja, det ser ju riktigt bra ut om man plockar bort nollorna... ha ha ha...
 Ställande under marsch, ja, jag vet inte vad jag fick för hjärnsläpp... den 8 var bara min. Allis gjorde momentet helt perfekt! Jag tycke rinte om banvandring... då är det så himla lätt att det blir så här, jag gör, för jag vet och får avdrag för att jag inte väntat på tävlingsledarens kommando. Ha ha ha...
Sändande med läggande "rutan" ja, där sprang hon ut, men stannade inte i rutan och när jag försökte dirigera in henne så sprang hon på det tredje försöket tillbaka till mig. Synd!
 Sen apporteringen som faktiskt börjar göra mig irriterad... Nu var jag ut och läste i regelboken... det står klart och tydligt att jag behöver inte tala om innan att min hund lämnar av framför. Och eftersom Allis kan komma på saker efter vägen (som att gå in till sidan) så vill jag inte säga det... Och så sätter hon sig inte som en malle, 2 cm från mig, utan på ett mer behagligt avstånd. Sen får hon sitta där och sitta där och... hon sitter antagligen 5 gånger så länge som en hund som går in vid sidan innan tävlingsledaren säger åt mig att ta apporten. Detta gör att jag får tugg. Givetvis måste jag ta tag i det och träna på det så att hon kan sitta där utan att tugga, men det känns ändå så surt!!! För jag får avdrag som andra inte kan få, för de har redan tagit föremålet... Och nu var det så att domaren började säga att jag skulle ta den, domaren!
Ja, ja, vinterträning, komma in till mig med apporten (hon springer alltid mot tävlingsledaren av någon anledning, så jag måste hojta till) och hålla länge utan att tugga...
 Fjärrdirigering, ja hon nosade och hörde därför inte mitt första "sitt"... Inför hoppet, som jag oroade mig för, så var hon heltaggad och det var väldans nära att hon tjuvade, men hon höll sig!
När jag sa "spring" för runda konen så förstod hon ingenting! Och vi kom då upp jämnsides med publiken och jag såg att det störde fler hundar. Det blev något med lampor och publik tror jag. Samtidigt så har vi inte tränat det så himla mycket på momentet utan mest lagt fokus på rutan.
 Och på sittande i grupp så la sig hunden bredvid, och så med bara en liten stund av tiden kvar så la sig även Allis. Faan vad svårt det ska vara att få henne att sitta. Det är lika jämt när vi tränar... varför sitta och vänta när man kan ligga!?? Gah! Jag kanske får träna detta på förväntan... men det är ju lika när vi tränar jakt. Hon lägger sig gärna och väntar efter en stund...


Sen efter detta så har jag inte tränat så himla mycket. Jag liksom... somnade... det blev lite pyssel med Rosé under helgen, och ja, Allis fick också vara med på ett hörn. Sen på måndagen åkte Rosé hem och det blev då lite stressigt och jag bangade måndagsträningen... jag hade ju en plan för middagen och jag hann helt enkelt inte fixa mat, äta och åka in till 18.
 Men, jag körde lite träning inne i hallen. La ut mössa och vantar + korv och tränade på att gå genom/mellan detta, som träning på 8:an. Vi körde också lite ligg-stå, något Allis inte kan riktigt än, men jag kanske kan få till det så det räcker till rallyn....

Igår var det onsdag och då låg jag inne på soffan. Jag måste verkligen ta mig i kragen... jag skulle behöva en kurs som sparkar mig i baken, eller helt enkelt sätta mig ner och skriva upp allt som passar för vinterträning och sen lägga upp en plan med det. För det finns verkligen en del att putsa på! och bara man har en plan så brukar resten komma av sig själv. Hoppas alla mina vänner nu tar tag i min träning och tvingar ut mig, högt och lågt, i tid och otid ;-)


Idag ska jag och Liza träffas efter jobbet. Hon har planerat en rallybana för de två "äldre" som ska starta avancerad klass på lördag... undra vad jag tänkte här... Jag har bett om att få med 8:ans frestelse, dels är det bra för Lizza också, men mest Allis som aldrig gått en åtta och som ska debutera i fortsättningsklassen på lördag. Och vet ni, jag skulle bli väldigt glad om de båda ville vara snälla och låta bli frestelsen då... ha ha ha... Nu är väl inte det mitt största bekymmer, men det hade ändå vart skoj!
Och jag är supersugen på att anmäla till Gagnef-Floda och deras rally den 24 november... men... det är något mest hela tiden och jag hade kunnat tänka mig att vara lite ledig en helg också, eller bara jaga... :-D
Vi får se!


Hej hopp!

Inga kommentarer: