onsdag 7 augusti 2019

Så slängs man tillbaka in i verkligeheten...

... phu!
Ok, det var rätt lugnt och bra att ha semester... jag vill tillbaka till det igen... faktiskt så var det superbra! Och jag vilade och sov väldigt mycket... ha ha ha... och mest av allt så gjorde jag rätt mycket som jag ville :-)


I måndags så var vi på klubben och tränade. Jag blev lite sen, men jag tog mig dit. Före det var Allis och jag och badade på ett nytt ställe. Egentligen inte supernytt, men det var högre upp längs älven än vad vi brukar gå och helt nya svårigheter.
Hon hoppade i fint, men velade lite sen innan hon gick i simdjup.
Men sen... wow! Hon hoppade i och väntade och jag slängde åt andra hållet. Hon sprang iväg, simmade ut och när hon sen kom mot mig (gående i vattnet) så tyckte hon att hon inte skulle komma upp där och hon klev då bara ut där hon inte bottnade och simmade runt så hon kom dit hon klivit i och upp tidigare. Jag är riktigt imponerad av henne!!


Lydnaden då...? Jo, Liza körde igenom oss och det är väl en hel del saker som vi hade behöft träna ett tag till, ha ha ha, men samtidigt så känner jag att saker faller mer och mer på plats!
 Vad gäller krypet så börjar det komma. Hon har dock på tok för bråttom och skulle vilja springa med mig, ha ha och då blir hon hög. Jag börjar också få positionsfel... så det finns att jobba med! Men, tidvis så är hon låg och fin och kryper bra. Jag använder inga hjälpmedel nu, men många extra kommandon och säkert även kroppen en hel del! Men vi fortsätter väl nöta, hoppas vi kommer med och annars hoppas vi på nästa försök!
 Hoppet är ok. Lite svårt att sitta på andra sidan, hon väntar på bollen, och lite svårt med återhoppet... MEN!! Hon hoppar!!
Läggande ok, linförighet ok, framförgående = nöta sista dagarna, inkallande ok, apportering ok, men det blev ett par rull nu och det tycker jag inte om...
Plats ligger hon bra så länge ingen hund kommer för nära, då blir det jobbigt.


Igår var jag med Jennifer till Ljusdal (körskolan). 3 timmar hade jag att skrota runt med... Jag var väääldigt trött och hade svårt att ta mig i kragen och göra något.
Min ursprungliga plan var att leta ett vatten. Men... jag orkade inte...
Jag åkte till Ljusdals brukshundklubb och körde lite lydnad. Vi körde kryp, framförgående, linförighet, läggande och inkallande. Mest krut la jag på krypet och... ha ha ha... hon är verkligen rolig den här hunden... jag undrar om vi någon gång kommer att få till det!? Jag jobbar en del med omvänt lockande, för att få ner henne, för att lugna ner tempot osv. och det liksom bara sprutar energi runt henne! När jag väl får ner henne på jorden så kryper hon fint, men hamnar snett framför mig. Däremellan så försöker hon galoppera liggande och lite andra tekniker... jag tror vi får jobba en del med tempo, att vara låg -alltid och position nu. Teknik, ja, men faller det andra på plats så har hon det.
I framförgåendet så sätter hon sig gärna i stoppet, hon drar eller blir tveksam. Fortsätter vi nöta och om jag kan få henne att stanna stående så borde vi kunna få poäng...


Och när jag letade efter Lizzas boll, då får jag ett meddelande från Jennifer. De är klara... och några tre timmar hade det inte gått. Men det var otroligt skönt!! För jag fick komma hem och i säng ca 1½ timme tidigare än beräknat!


Idag slutar jag lite tidigare... och så åker jag hem och hämtar 2 hundar av tre. Lizza ska få lite ensamtid med Jennifer... Sen bär det av mot Borlänge. Där ska jag leta mig ut till en liten by och hämta en kille som ska bo hos oss några dagar och förhoppningsvis blir det små Cider-bebisar av det.
 Och om jag har en väldig massa flyt så är jag i Borlänge runt 17-17.30 och om allt sen rullar på så är jag hemma 21-21.30 eller så blir klockan tolv! Imorgon är en annan dag ;-)


Hej hopp!

Inga kommentarer: