onsdag 14 december 2016

skärpning!

Igår beslutade jag mig, det går ju inte att hålla på så här... och ja jag vet, att Bira inte riktigt varit hundra tillsammans med allt som hänt runtomkring mig har liksom gjort att jag tappat gnistan. Men man kan inte tappa gnistan när man har en hund som Allis! Punkt slut! Så, jag bad Liza att beställa nya regelböcker till klubben... bara för att Bira råkar på att vara nästan åtta år behöver väl inte betyda att hon inte kan lära sig saker!! Ja, det var urtrist att inte hinna få LP-titeln före årsskiftet och nu kan jag bara glömma de två ettorna vi har... Nu ska jag bara bestämma om vi ska starta i klass 1 eller 2 efter de nya reglerna och sen KÖR VI!!! Hon tycker det är kul och jag med! Hon är ingen superhund och bedömningen ändras kanske... men vi sk ha jäkligt kul på vägen OCH jag menar plötsligt händer det, ja iallafall andra... ha ha ha...
 Det känns bättre nu när jag vet, nu ska jag bara läsa på och börja träna... ;-)

***********

OCH plötsligt blev det onsdag...

Denna veckan har jag tagit mig ut på promenad 2 dagar. Igår var planen att gå 2 vändor så alla fick komma ut, men det kom lite snö mellan, för hur det än är så måste snön bort och helst innan man har kört ner den. Så snöskottning-hundpromenad-snöskottning-middag-snöskottning-natten. Tusen TACK till grannen som hjälpte mig med backen!! 100 meter mindre att skotta :-).

I måndags så körde vi inne på klubben. Tempen pendlade mellan 10 och 15 minus och jag var frusen... Jag tog bara med mig Allis. Hon är prio ett och det kändes för kallt att sitta i bilen och vänta... och så var jag lat :-).

Allis var som vanligt en stjärna ;-). Hon struntar i andra hundar, liiite svårt var det när Rocky fick ha apportbocken, men hon höll sig ;-).
Vi tränade sitt i halt, hålla apportbock vid sidan -hur svårt som helst!! I Allis-världen så levererar man apportbocken i hand på matte, framifrån. Som tur var var jag inte ensam där och Liza hade en plan... och genast blev det lättare och bättre, men det kräver lite mer jobb innan vi är klara, men konstigt vore det väl annars, ha ha ha...
 Att stå stilla och titta framåt när jag är bakom henne är inget problem. Hon är ruggigt duktig på det!! Jag kan röra mig där bakom och hon är helt låst framåt... toppen!!
Körde också sitt kvar och ligg kvar (med annat mellan). Ligga är svårare än att sitta, testade också med störning då Liza lekte med Amic och jag viftade med leksaken och störde dem båda... Det gick kanon!

Nu ska jag läsa på regler och träna, massor och massor med att bli kvar där man sitter/ligger. Det finns ju med vad man än ska göra, utom i draget då ;-)

Hej hopp


1 kommentar:

Liza sa...

Tur du finns! Så att även jag och mina dårar gör att det blir lite träning :D
Var in och skulle beställa regelböckerna men de finns inte att beställa förrän v. 50 :(
Så jag gör ett nytt försök då :)
Kram